Ție ți se cuvine ce vine în mod natural prin conexiune cu viața?

Autor: AstroCafe.ro - duminica, 21 mai 2023, 1665 vizualizari

Ideea care ne-a fost transmisă, că "nu ți se cuvine" ci că trebuie să muncești pentru ceea ce vrei este una dintre cele mai nocive idei pentru umanitate. Această idee duce la separare, la competiție acerbă, la dezumanizare. Dacă copilul nu este crescut într-un mediu echilibrat, armonios, unde să primească toată viața, va crește un adult dezechilibrat, persecutor sau victimă. Unii, într-adevăr, mai intră în rolul de salvator însă și salvatorii întrețin, fără să vrea, mentalitatea enunțată în primul paragraf.

Da, este natural să primim toată viața, în acest mod se va întâmpla în mod natural ca geniul individului să iasă la suprafață și apoi să devină productiv, tot în mod natural, pentru toți ceilalți. O va face din respect, din loialitate, din recunoștință.

Pedeapsa ori recompensa, pilonii mentalității că "nu ni se cuvine", mențin status quo-ul și mențin separarea. Un copil mic dacă este pedepsit de mamă și nu îl mai ia în brațe va reține acea separare ca un abandon. Un adult care este pedepsit de societate, se va simți, la  rându-i, abandonat.

Provocările pe care noi le avem nu sunt individuale sunt sistemice. Nu este fiecare pentru el ci fiecare în colaborare și complementaritate cu celălalt, o astfel de mentalitate necesită a fi transmisă de la o generație la alta și în societatea așa zis modernă, această mentalitate este rară. 

Ceea ce iese din orice conexiune este hrana care vine în mod natural, este profitul acela cu adevărat hrănitor, nu disperarea asta după bani a unor oameni care cred că li se cuvine doar pentru că li s-a spus sau li s-a transmis când erau mici că nu li se cuvine.

Ție ți se cuvine ce vine în mod natural prin conexiune cu viața?

Autor: Orlando Daniel Stoicescu   
-----   
🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole