Te simți iubit?

Autor: Nicoleta Svârlefus - duminica, 06 noiembrie 2016, 62814 vizualizari

Poate că prea rar ne trece prin cap să înlocuim întrebarea egoistă „mă iubești?” cu una ceva mai conținătoare de generozitate și iubire: „te simți iubit?” Adică, te iubesc în așa fel încât să simți? E bine pentru tine să fii aici? Cum te simți lângă mine? Ești în largul tău? E ceva ce te rănește din ceea ce sunt, spun sau fac? Iubirea mea ajunge la tine?

Si nu, nu sunt întrebări care au scopul de a mă repara eu, astfel încât să fie mulțumit. E despre conștientizare, despre a cerceta și a ne aduce puțin unul lângă celălalt pentru a observa mai atent punctul în care ne aflăm, ce simte fiecare. Iar uneori ne poate ajuta să ne adunăm de pe câmpiile... minții mereu ocupate cu altceva decât cu a respira în iubirea noastră.

Ei bine, ne interesează foarte mult și nu uităm să contorizam ce face celălalt pentru noi, ce uită să spună sau sa facă, ce ar trebui sa adauge comportamentului său, pentru a ne multumi și ferici. Mereu cerem și cerem (fie vorba între noi, femeia e expertă în asta), așteptăm, pretindem, sanctionăm când sesizăm abateri de la „fișa postului” aflată în capul nostru, mereu dinamică și mereu cu adăugiri, astfel încât nimeni vreodată să nu reușească să bifeze chiar totul... In acest absurd carusel al minții și emoțiilor, uiți un lucru esențial: cum se simte lângă tine?

Ne înșelăm crezând că vom fi fericiți cânnd ceilalți ne vor iubi cum vrem noi. Când, de fapt, nu există fericire mai mare decât aceea de a simți că iubirea noastra ajunge acolo, la ei, și le atinge inimile umplându-le de... viață, cald și bine. Nu există binecuvântare mai mare decât aceea de a iubi și a simți cum cineva (sau ceva) înflorește cu ajutorul iubirii tale...

Ți-ai pus vreodată întrebarea asta? Cum se simte partenerul tău/partenera ta lângă tine? Dar prietenul/prietena cea mai bună? Dar mama, tatăl tău? Dar copilul tău? E în largul său sau nu? Are nevoie de alt mediu pentru a se simți liber sau se poate manifesta și lângă tine așa cum simte? E el insuși sau se teme de reacțiile tale de cele mai multe ori, așa că mai mult evită să spună și să fie ce vrea...? Si, în definitiv, se simte iubit/ă?

Vrei să întrebi astăzi?

Astro Shop

Cele mai noi articole