Șuruburi și idei. Mercur în Taur, 27 aprilie- 11 mai

Autor: Ion Hristescu - marti, 28 aprilie 2020, 17293 vizualizari

M-am apucat să desfac, șurub cu șurub, imprimanta și fierul de călcat. De ce, o să mă-ntrebați. Și chiar dacă nu o faceți, tot am să vă răspund : pentru că vreau să le arunc, vechi fiind. Și, ca un ecologist de treabă, vreau să arunc metalul la metal, plasticul la plastic, sticla, evident, la sticlă. Că așa-i frumos. În plus, mă mai minunez și eu de ce se mai află într-un dispoztiv din ăsta. Că-n afară de măgăoaiele electrice din șantierele pe care-am lucrat, nu am mai demontat ceva, bucată cu bucată, din liceu. Și mi-era dor.

Acum ceva timp ne plictiseam de atâta retrogradare cu surplus de zodia Pești. Mintea funcționa încet, încețoșat și mahmur. Apoi, domnul și planeta Mercur (căci de el ne luăm astăzi) a-nceput un galop sălbatic pe cerul patriei, alergând ca să prinză din urmă Soarele. După doar 16 zile în care-a străbătut amețitor zodia Berbec, astăzi a intrat, brusc și dintr-o dată, în Sectorul 2 al cerului, numit, atât de simplu, Taur. Pe care-l va străbate și mai repede, în 14 zile. Ca să pricepem dimensiunea temporală a chestiunii, să spunem că Mercur parcurge un semn, în medie, în 30 de zile.

Viteza minții este dublă, timpul parcă s-a scurtat și mai mult, alaltăieri este deja mâine. Creiereala este la maxim, crizele de nervi pot fi la ordinea zile, ideile se bulucesc una peste alta.

Spuneam că în perioada 27 Aprilie – 11 Mai, Monseigneur Hermes – Mercur străbate, de la un capăt la altul, zodia Taurului. Conform manualelor, aceasta ar rezulta în niște procese mentale de tipul lent, calm, metodic. De data aceasta, însă, fix la intrare (scuzați expresia), Mercur dă nas în nas cu Uranus, neliniștitul zodiacului, care-l ia de braț și-i zice ”hai să-ți coafez creierul, să te vopsesc cu niște idei noi, să te scot din dispozitiv și zona de confort”. În alergare fiind, planetei ce guvernează gândirea structurată și logică, fix asta îi lipsea.

Să mai zicem și că în perioada 1 – 10 Mai, Mercur face niște relații foarte importante cu alte părți ale minții noastre, i.e. cu alte corpuri cerești. De 1 Mai (fix)se întâlnește cu Uranus, pe 4 Mai, se pupă cu Soarele, pe 9 Mai face un triunghi cu Pluton și pe 10 Mai, cu Jupiter. Niște conversații extrem de valoroase, de care este bine să profităm.

Universul este o reflectare a proceselor minții, planetele fiind, fiecare, simbolic, o bucată din aceasta. Fiecare înțelege ce vrea și folosește (sau nu) cum poate aceste configurații, însă cei care profită de Ingineria Cosmică și o aplică în viața de zi cu zi, pot avea foarte mult de câștigat.

Am scris cele de mai sus pentru a sugera că trecem printr-o perioadă în care procesele minții sunt suculente, creative și (pot fi) extrem de profitabile. Idei noi apar și, dacă suntem atenți, le putem fructifica și valoriza. Ce putem face? Învățăm lucruri noi, citim chestii frumos de nebunești, luăm contact cu tehnologii și informații aparent ne-utile sau care nu sunt ”pe trend”. Astfel de perioade deschid direcții de pionierat în gândire, cercetare, cunoaștere. Lucruri ce erau luate în derâdere acum 30-40 de ani sunt acum la modă și la mare căutare. 

Copil fiind, construiam macarale. Acum doar mă uit la ele și construiesc KPI-uri, PPT-uri și baze de date de management. Furam motorașe de la jucării demontate și ridicam un teleferic prin cameră. Desființasem baia de serviciu și făcusem un laborator foto; am stricat jumătate din ibricele din casă, făcând amestecuri de substanțe, după chipul și asemănarea ideilor mele trăsnite. Ai mei nu știu nici acum câte am demontat, cercetat și reinventat prin casă.

Vremurile minții de copil inventiv revin. Este vremea lui ”și ce dacă” și ”ce-ar fi dacă?”. Posibil să-ți vină idei să investești într-un curs nou, în tehnologii (”jucării”) de care ai fost, brusc, atras, pentru că vrei să înveți și să aplici ceea ce nu ai făcut niciodată (ori nu ai mai făcut demult). Poate că ai vrut să înveți să pilotezi o dronă sau să vezi cum funcționează un aparat de fotografiat digital. Ori să înțelegi ce-i aia permacultură și cum ai putea să devii un desăvârșit cetățean agricol în condițiile unei vieți moderne. Și lista poate continua.

Trăim vremuri interesante. O lume nouă este firavă la început, neobservabilă, ideile noi apar răzleț și nebăgate în seamă de tumultul cotidian al subiectelor ”la zi”. Acum este vremea ca fiecare, după putință și bunăvoință, să investească energia mentală în ceva nou și productiv.

Ceea ce am ursit, în numele lui Mercur Hermes și în această zi frumoasă de 28 Aprilie. 

Ion Hristescu



Astro Shop

Cele mai noi articole