Sezonul Vărsătorului sau cum să spui DA Universului

Autor: Nicoleta Svârlefus - marti, 19 ianuarie 2021, 33920 vizualizari

Astăzi începe oficial sezonul Vărsătorului, prin ingresul Soarelui în acest semn. Nu găsește spațiul liber, pentru că acolo se află deja Mercur, Jupiter și Saturn, care-și fac și ne fac de treabă de ceva vreme, provocându-ne în fel și chip să ieșim de pe șinele de gândire știute. 

Vor fi deocamdată 4 planete în Vărsător, dar lucrurile nu rămân așa, întrucât pe 1 februarie va veni în vizită și Venus, iar în intervalul 10-12 februarie va fi și Luna prezentă, pentru evenimentul anual și anume Luna nouă în Vărsător. In acest interval, daca adăugăm și prezența asteroidului Pallace-Athena, vom avea în februarie 7 corpuri cerești în semnul vizionar și nonconformist, revoluționar și progresist al Vărsătorului.  

Și, pe cât de intensă este energia Vărsătorului, pe atât de puternică și dinamică este relația sa cu Taurul. Planetele din Vărsător vor avea multe de negociat cu Marte, Luna Neagră și Uranus, aflate în Taur. Tot anul, de altfel, va sta sub semnul unui "dans" permanent între cele două semne, Taur și Vărsător, ceea ce va genera multă tensiune, mult efort, dar și schimbări fundamentale, progres și conștientizări remarcabile. 

Cu ce se mănâncă sau cum am putea aborda energia asta, în mod evident amplificată, de tip Vărsător? Mai cu seamă că perioada curpinsa între 14 și 30 ianuarie se caracterizează și prin faptul că toate planetele sunt în mers direct.

În primul rând, e vorba despre mintea noastră. Care pare că nu mai ascultă de niciun concept și de nicio ordine veche. Vrem să facem multe, avem idei nenumărate, dar parcă nu le putem ordona și e destul de dificil să fim coerenți sau eficienți. Mă rog, sau așa ni se pare.  Putem adăuga aici și agitația, somnul fragmentat sau atipic, anxietatea.

Trecutul nu mai poate fi perpetuat, definițiile și conceptele vechi nu mai sunt valabile. Totul pare cu susul în jos, totul se succede cu viteză, timpul pare să capete o altă semnificație și tot ce putem face este să luăm totul așa cum vine, să trăim prezentul și să fim pregățiți în orice moment să răspundem situațiilor care apar, cu spontaneitate și deschidere, dar și cu creativitate.

În același timp, e esențial, acum și pe tot parcursul anului 2021 să avem grijă de mintea noastră, să lucrăm permanent cu noi, să ne observăm, să exersăm, să avem o igienă constantă a gândurilor, să ne antrenăm mintea astfel încât să rămânem în echilibru și să răspundem cu cât mai multă conștiență vieții. Să privim cu seninătate spre cer, să luăm în calcul soluții și posibilități noi, să fim gata să ne schimbăm gândurile și să mai dăm drumul punctelor de vedere care mai mult ne încurcă și ne sperie, decât ne ajută.

Apoi, tot ce ține de aparatură electronică, electricitate, sisteme digitale... poate da rateuri incredibile sau vom vedea manifestări ciudate, defecțiuni bruște și fără logică. De la aplicații care nu (mai) funcționează, computere care se blochează sau se strică, telefoane care nu răspund la comenzi, până la becuri care se ard în mod bizar (mai multe odată sau în mod repetat) etc. 

Apetitul pentru învățare, pentru a descoperi ceva nou, ceva altfel, care să ne redea entuaziasmul și sensul pentru care să merite să înaintăm și să depunem efort, este crescut. E timpul să descoperim aceste cai noi, să fim deschiși, să spunem da posibilităților care ne inspiră, mai ales dacă nu seamănă cu nimic din ce cunoaștem deja.

Oportunitățile de a crea sau a aborda comunități pe baza de rezonanță, căutări, nivel de cunoaștere, interese și nivel de conștiința, apar tot mai des. Vărsătorul e semnul comunității și al umanității. Avem nevoie acum să fim conectați la oameni și grupuri care ne împărtășesc ideile și deschiderea către mai mult din ce putem fi, disponibilitatea de a evolua, dorința de explorare a potențialului și geniului interior.

Mai sunt multe aspecte la care am putea fi atenți acum, dar o să mă opresc la unul dintre ele, care mi se pare esențial: renunțarea la control. Parcă toate experiențele acestei perioade de tip roller coaster (cu surprize, șocuri, ruperi de ritm), toate extremele pe care le trăim și simțim, au rolul de a ne învăța să renunțăm la control și să avem mai multă încredere. Controlul e oricum o iluzie, nu putem controla decât propriile alegeri în fiecare moment, deci e singurul lucru pe care ne putem concentra: pe modul de răspuns. Reacționăm sau răspundem? Creăm sau distrugem? Avem încredere în ce și cine suntem, în abilitățile noastre, în mintea noastră, în sufletul nostru? 

Sezonul Vărsătorului ne împinge dincolo de limite, asta e clar. Ne vor enerva experiențele, ne vor provoca, ne vor testa răbdarea și încrederea. Dar ne oferă și un teren plin cu posibilități de a crea și a ne elibera de lanțuri de tot felul. Universul pare că ne întreabă acum: "vrei să fii liber sau nu?". Dacă da, vrei să intri în teren și să joci? Hai, Universul te așteaptă la joacă. Adu-ți mintea, sufletul și corpul și hai să creăm ceva ce nici nu ți-ai imaginat. 

Inima sus!

Nicoleta Svârlefus

 

Sursa imagine http://www.jakkijelene.comAstro Shop

Cele mai noi articole