"SESAM DESCHIDE-TE!" sau despre puterea și purtarea bijuteriilor și a tatuajelor cu simboluri ezoterice

Autor: Corina Chelaru - duminica, 05 decembrie 2021, 8415 vizualizari

Ştiu că exact în momentul în care ai citit titlul te-ai uitat să vezi ce bijuterii porţi sau te-ai gândit la tatuajele pe care le ai... Este importantă conştientizarea şi la acest exerciţiu te invit: să conştientizezi ce putere şi semnificaţie au simbolurile de pe bijuteriile sau tatuajele tale şi, dacă până acum le purtai doar ca podoabă sau pur şi simplu pentru că îţi plăceau sau te simţeai atras/ă de ele, de aici înainte să le porţi beneficiind de toată energia lor şi activând-o în folosul tău sau....să nu le mai porţi.

Din cele mai vechi timpuri oamenii au simţit nevoia să se împodobească şi să comunice cu ajutorul accesoriilor corporale - bijuterii sau culori aplicate pe corp. Primele bijuterii au folosit materialele cele mai la îndemână: oase, scoici, colţi sau gheare de animale, lemne, pietre. Şi pe corp se foloseau semne sau desene făcute cu pigmenţi naturali (argile colorate, sucuri vegetale, minereuri dizolvate în apă etc.). Bijuteriile şi tatuajele sunt o formă a comunicării non-verbale şi totul "vorbeşte" la ele: materialul din care sunt făcute, forma, culoarea, locul unde sunt purtate, dimensiunile.

Atunci când alegi o bijuterie sau un tatuaj, o faci de cele mai multe ori pentru că simţi o atracţie faţă de ele. Ele spun o poveste care rezonează cu ceva din subconştientul tău: fie că acesta te îndeamnă către un simbol de vindecare, fie că îţi trimite mesaje legate de ceea ce te poate susţine într-o anumită perioadă, fie că este ceva ce ai mai întâlnit în experienţele tale anterioare - trăite de sufletul tău sau venite pe linia strămoşilor tăi. Dacă până acum ai luat acea bijuterie sau te-ai hotărât să îţi tatuezi acea imagine pe corp pentru că pur şi simplu ţi-a plăcut, te invit ca de acum înainte să faci această alegere CONŞTIENT şi să îţi pui  câteva întrebări:

 

Ȋn acest moment, cred ca mulţi gândesc că deja ne-am complica prea mult existenţa şi că o bijuterie este doar o bijuterie şi atât. Pentru aceştia lectura se termină aici şi vă mulţumesc pentru că aţi încercat!

Pentru ceilalţi, care vreţi să purtaţi CONŞTIENT o bijuterie (despre tatuaje vom vorbi mai apoi separat), voi continua prin a vă reaminti ce este şi ce înseamnă un simbol şi mai ales un simbol ezoteric.

"Simbolul este un semn, obiect, imagine etc. care reprezintă indirect (în mod convențional sau în virtutea unei corespondențe analogice) un obiect, o ființă, o noțiune, o idee, o însușire, un sentiment etc." (DEX 2009) Există simboluri unisemnificative (cu o singură semnificaţie), de exemplu simbolurile chimice sau simboluri multisemnificative (cu mai multe semnificaţii, în funcţie de contextul în care sunt actualizate), de exemplu culoarea roşu, care poate însemna sânge, pasiune, interdicţie, iubire, ajutor etc.

Spre deosebire de simbolurile obişnuite, simbolul ezoteric este o reprezentare grafică încărcată cu un sens profund metafizic, din care emană energii şi vibraţii subtile capabile să acceseze şi să conecteze planuri diferite, materiale şi/sau spirituale şi să aducă posesorului chei de materializare a anumitor stări, beneficii etc. Simbolul ezoteric este un element magic şi de aici ieşim din zona materialului imediat şi palpabil...

Cuvântul EZOTERIC desemnează calitatea unui obiect, în sens general, de a avea un înţeles secret, intrinsec. Vechile mistere greceşti făceau diferenţa între "esoteric" - învăţătura dată discipolilor care se aflau înăuntrul cercului restrâns de iniţiaţi şi "exoteric"- învăţătura oferită întregului cerc de învăţăcei al unui maestru filosof.    

Atunci când alegi să porţi o bijuterie cu simboluri ezoterice, ea vine cu o anumită energie latentă, care poate fi activată sau se poate manifesta nedirecţionat. Este cumva ca şi mătura celebrului Harry Potter - ea vine cu puterea magică de a zbura şi de a străbate spaţii diferite cu mare viteză, dar daca nu ştii cum să o încaleci şi să o struneşti, dă cu tine de pământ.

Ca orice energie creatoare (pentru că ea deschide poarta unui alt spaţiu energetic sau naşte un anumit tip de energie), ea trebuie să fie supusă creatorului, care trebuie să o cunoască, să o onoreze şi să o folosească în scopul pentru care a fost făcută, asumându-şi responsabilitatea folosirii acesteia.

Ca să înţelegeţi mai bine cum funcţionează aceste bijuterii, vă dau exemplul unei cunoştinţe care a găsit într-un târg de antichităţi un pandantiv cu un anumit simbol, de care s-a simţit atrasă. Ştiind noţiunile elementare de lucru cu energiile, nu a pus bijuteria pe ea până nu a curăţat-o (fizic şi energetic). Ceea ce a ignorat, a fost să se întrebe ce origine avea simbolul de pe pandantiv şi ce putea activa. Ȋncepând să-l poarte a constatat o anumită serie de blocaje în anumit sector al vieţii ei în care până atunci lucrurile mergeau foarte bine, dar a şi traversat perioade de stări neplăcute din punct de vedere emoţional şi fizic. Nu s-a gândit niciodată că toate aceste lucruri ar putea avea drept cauză acel pandantiv, ci a căutat explicaţii astrologice şi numerologice în contextele de timp pe care le traversa. Venind la consultaţie purtând acel pandantiv, simbolul de pe el mi-a atras atenţia, mai ales că nu părea unul foarte cunoscut şi utilizat. Am întrebat-o ce origine şi ce puteri are acel simbol şi a mărturisit că habar nu avea, dar că doar simţea o atracţie inexplicabilă faţă de el. Am rugat-o să îl înlăture o perioadă şi să observe ce se întâmplă în viaţa ei, timp în care am cercetat să aflu ce fel de simbol era acela. Şi am aflat că reprezenta un sigiliu magic, care avea rolul de a bloca anumite energii, folosit într-un anumit tip de ritualuri magice. Coincidenţă sau nu, după ce bijuteria nu a mai fost purtată, lucrurile au revenit la cele bune acolo unde începuseră să se blocheze în perioada când aceasta era purtată aproape în permanenţă.

Nu voi intra în amănunte, să explic toate semnificaţiile simbolurilor, cristalelor, metalelor, formelor bijuteriilor, pentru că acestea le găsiţi în multe lucrări de bună calitate şi în surse digitale, dar ce aş vrea să reţineţi sunt câteva reguli de respectat atunci când alegem să purtăm o astfel de bijuterie: 

1. - orice bijuterie se curăţă (fizic şi energetic) înainte de prima purtare, indiferent dacă este proaspăt cumpărată sau primită de la altcineva; atenţie dacă este vorba de bijuterii de familie sau ale unor persoane decedate sau bijuterii vândute în perioade de restrişte din viaţă - uneori bijuteriile pot veni cu energii foarte grele şi ne pot crea legături energetice nedorite. Pentru acestea, în funcţie de deschiderea dv. spirituală şi de nivelul de evoluţie, puteţi fie să rugaţi să fie ţinute în altarul unei bisericii pe parcursul unei liturghii şi binecuvântate de preot, fie să apelaţi la o persoană cu cunoaştere în domeniul energiilor subtile (radiestezist, bioenergoterapeut etc.) care să vă ajute. Există nenumărate metode de curăţare;

2. - interesaţi-vă despre proprietăţile elementelor componente ale bijuteriei (metale, cristale) şi vedeţi cum acţionează şi în ce condiţii - atenţie la bijuteriile cu cristale în mod deosebit, pentru că pot activa anumite energii, cum e de exemplu hematitul, care acţionează asupra circulaţiei sanguine şi puteţi avea stări neplăcute şi inexplicabile la purtarea permanentă sau îndelungă sau în anumite momente, cum ar fi Luna Plină, eclipsele etc.

Cristalele din bijuterii, ca orice cristale, trebuie purificate, armonizate cu energia purtătorului şi programate;

3.- dacă bijuteria conţine anumite modele geometrice, simboluri, figuri etc. cercetaţi care este originea acestora şi la ce se folosesc sau din ce cultură provin şi în ce scop erau utilizate acolo. De asemenea e important să vedeţi dacă nu este vorba de simboluri magice din diferite cùlturi, care se folosesc în cadrul unor anumite ritualuri. Ele vin deja cu puterea de a accesa mai uşor anumite energii şi, neştiind ce conţin, putem experimenta evenimente nedorite sau putem intra în contact cu entităţi neplăcute sau greu de gestionat. Dacă după ce vă informaţi, aflaţi că acele simboluri corespund intenţiilor dumneavoastră sau acţionează într-un mod cu care rezonaţi, atunci învăţaţi să le activaţi, să le onoraţi şi să lucraţi conştient cu ele. Doar aşa vă vor aduce beneficiile dorite;

4.- atunci când pierdeţi o bijuterie şi nu o mai găsiţi, înseamnă că aceasta şi-a îndeplinit misiunea faţă de dumneavoastră şi nu mai aveţi nevoie de ea. Faceţi un mic ritual de mulţumire şi recunoştinţă şi nu rămâneţi cu regrete sau frustrări - fiecare lucru are timpul său divin şi relaţia dumneavoastră cu o bijuterie funcţionează ca orice altă relaţie, adică nu e veşnică! Dacă bijuteria s-a stricat, s-a rupt, s-au spart cristalele etc. este de asemenea un semn că ea şi-a încheiat misiunea alături de dumneavoastră. Dacă se poate repara frumos, o puteţi repara, curăţa (şi fizic şi energetic) şi o puteţi dărui altcuiva, după ce aţi făcut acelaşi mic ritual de mulţumire şi recunoştinţă, la care veţi adăuga şi intenţia ca bijuteria dăruită să-i aducă persoanei căreia i-o dăruiţi ceea ce este mai bine pentru ea. Ea va crea astfel loc pentru o nouă bijuterie în viaţa dumneavoastră.

Dacă nu simţiţi să o dăruiţi nimănui, o puteţi îngropa la rădăcina unui copac, după ce faceţi acelaşi ritual de care am pomenit mai sus. Nu o aruncaţi la gunoi! Ea reprezintă o entitate care a fost în serviciul vostru şi a ajuns la o etapă de neputinţă sau de epuizare. Ca şi pe un prieten bun, nu o trimitem la gunoi, ci o ajutăm să îşi găsească odihna şi să fie reciclată şi absorbită de Mama Pământ din care au provenit toate materialele din care a fost făcută.

Despre tatuaje şi piercinguri vom vorbi în alt articol. Până atunci, sper că v-au fost de folos aceste informaţii şi că de acum înainte vă veţi alege bijuteriile cu mult mai multă grijă şi le veţi purta cu folos şi onorându-le puterea şi frumuseţea!

Şi nu uitaţi: "Iţi poţi trăi viaţa doar în două moduri, sau crezi că nu există magie, sau crezi că totul e magie." (Albert Einstein)

Corina Chelaru

https://www.facebook.com/Healing777Wisdom  

https://www.facebook.com/chipurisemnestele 

 

 

 

 

 

 Astro Shop

Cele mai noi articole