Saturn in Sagetator (2014-2017). Calea Autenticitatii

Autor: AstroCafe.ro - joi, 15 ianuarie 2015, 32377 vizualizari
Saturn in Sagetator (2014-2017). Calea Autenticitatii

Dupa mai bine de 2 ani (octombrie 2012-decembrie 2014) de calatorie in spatiile subterane ale fiintei si vietii noastre, fiind indemnanti prin toate mijloacele posibile sa ne imbratisam intunecimile, sa procesam cele mai intime emotii si sa transformam energiile dense, cat timp Saturn a stat in Scorpion, pe 23 decembrie 2014 Saturn "a iesit la suprafata" intrand in Sagetator. Cu exceptia  catorva luni (15 iunie- 18 septembrie 2015), in care se va intoarce in Scorpion, Saturn va tranzita Sagetatorul pana in decembrie 2017. Suficient timp pentru a ne angaja poate in cea mai importanta calatorie de pana acum, in ce priveste transformarea constiintei si redefinirea prioritatilor personale.

Saturn in Scorpion ne-a purtat pe drumuri nestiute in noi insine, ne-a aratat ce nu ne place in noi, in relatiile pe care le-am construit, in viata noastra in general. Ne-a pus fata in fata cu tot ce nu ne mai foloseste si ne-a dat branciul necesar pentru a ne elibera din contextele care reprezentau inchisori, constranngeri, limitari. Cine a trecut constient prin acest proces, cine a parcurs etapele transformarii de sine asa cum au curs ele, acum poate avea din ce in ce mai multa claritate cu privire la ce-si doreste, tocmai pentru ca a aflat ce NU-si mai doreste.

Saturn in Sagetator este  maestrul final, cel care ne cheama sa sustinem "teza de doctorat" in fata propriei constiinte. Ce am invatat, ce stim, ce credem, care este adevarul nostru acum, cine suntem dincolo de proiectiile celorlalti si asteptarile lor, ce vrem sa cream in viata noastra pentru noi, care ne sunt prioritatile, care ne sunt dorintele si visele adecvate si acordate cu cine suntem.

Saturn da contur si forma, traseaza niste limite, ne ajuta sa construim pe o structura clara si solida. Saturn nu e nici pe departe malefic, ci este profesorul sever, integru, care nu ne permite abateri de la propriul adevar, de la responsabilitate si disciplina. Ne ajuta sa ne maturizam, sa avem mai multa coerenta in viata noastra, sa intelegem si sa punem in aplicare calitatile si mai ales experienta pe care o detinem. Energia saturniana confera, asadar, structura, coerenta, responsabilitate si o maturitate in ce priveste gandirea si abordarea vietii.

Sagetatorul este un semn al filozofiei de viata, credintelor, experientelor aducatoare de expansiune, aventurii, adevarului si credintei. Este o energie diferita de cea saturniana, dar cele doua pot conlucra spre a permite un fel de expansiune lucida, controlata.

Iata ce este posibil si la ce sa fim atenti pana in decembrie 2017:

Adevar, Autenticitate

Cine esti si ce vrei? Acestea sunt intrebarile in jurul carora se vor tese experientele si realitatile pe care le creezi. Intr-un fel sau altul, in acesti ani, nu vom mai fi lasati sa mergem prin viata legati la ochi, sa ne prefacem, sa urmam o cale care nu este potrivita pentru noi. Nu mai suntem lasati sa ne mintim. Cumva, Saturn in Sagetator functioneaza precum un detector de minciuni pe care ni le spunem noua insine. Ori de cate ori suntem "pe aratura", adica nu ne ascultam si auzim in interior, si nu urmam calea adevarului nostru, vom experimenta blocaje, experiente dense sau pur si simplu ne vom simti pierduti si singuri.

E timpul ca fiecare sa-si asculte propria constiinta, sa recunoasca adevarul sau, apoi sa actioneze conform acestuia. Nu e un adevar absolut la care sa ne aliniem cu totii, ci fiecare isi are adevarul sau la un moment dat, iar acest adevar il ajuta sa faca alegeri constiente.

Intrebari simple pe care sa le folosim pentru a detecta adevarul nostru, sunt: Ce vreau in acest moment? Ce nu vreau? Cum vreau? Este acesta adevarul meu sau este al altcuiva? Cred eu cu adevarat asta? Ce e adevar si ce e minciuna pentru mine, in aceasta situatie?

Dizolvarea realitatii vechi. Totul nou

E posibil sa vedem cum se dizolva o gramada de contexte de viata cunoscute, sub ochii nostri. Dispar, se transforma in altceva, sunt inlocuite. Transformarile profunde interioare din ultimii ani, aduc tot mai multe schimbari in realitatea noastra relationala si de orice natura. E un proces firesc, este ceea ce am creat.

Totul poate parea nou, altfel, inedit, neasteptat. Constiinta noastra (individual si colectiv) se transforma rapid, iar tiparele vechi nu mai sunt functionale. De aceea, structurile vechi s-au dizolvat si continua sa o faca. Realitatea prezenta nu mai seamana, aproape deloc pentru unii, cu ce era acum un an sau doi.

E important sa permitem schimbarilor sa se produca si sa recunoastem ca noi le-am creat si chemat in viata noastra, prin toti pasii pe care i-am facut in transformarea de sine.

Detoxifierea mintii

Saturn in Sagetator reprezinta un teren exceptional pentru trierea informatiilor acumulate pana acum, pentru eliberarea de puncte de vedere toxice, pentru schimbarea convingerilor si filozofiei de viata. Mai ales in ce priveste convingerile spirituale si religioase, vom trece printr-un proces riguros de triere a informatiilor, ba chiar vom renunta la multe viziuni, credinte si puncte de vedere cu care nu mai rezonam acum si care, dupa cum o sa constatam, doar ne aglomereaza mintea si produc confuzie.

A fost o perioada in care oamenii au acumulat foarte multa informatie, au cautat sa se "spiritualizeze" prin lectura, deprinderea a tot felul de tehnici si alte mijloace. Au primit si ingerat tot felul de filozofii si invataturi. Poate ca acestea le-au fost de folos la un moment dat. Insa acum e posibil ca multi sa renunte la o mare parte din ce au invatat. E vremea sa punem deoparte tot ce ne ingreuneaza inaintarea. Sa alegem si sa pastram doar ceea ce reprezinta adevarul nostru. Nu pentru ca ceea ce am primit a fost gresit, ci pentru ca acum suntem in stare sa invatam prin propria experienta, deci prin folosirea teoriei in practica.

Prioritati noi si clare

Din ce in ce mai mult, simtim nevoia sa ne punem viata in ordine. Nu sa o planificam in detaliu, ci sa avem in minte niste directii clare pe care vrem si simtim sa mergem de acum. Nu e exclus ca in acesti ani sa renuntam la multe din dorintele noastre, odata ce recunoastem ca acestea nu ni se mai potrivesc, nu mai sunt in rezonanta cu cine am devenit. Ne vom reconfigura drumul, aspiratiile, dorintele, viata.

E timpul sa alegem ce ne inspira sa cream pentru bucuria noastra si pentru contributia care vrem sa fim in lume. Simtim nevoia sa fim si sa facem ceva adevarat, ceva ce ne reprezinta pana in maduva oaselor si pana in centrul fiintei. Ceva ce se gaseste ca soapta in inima si constiinta noastra, iar acum suntem mai dispusi sa auzim si sa urmam.

Ni se schimba valorile, multe mituri vor fi dizolvate, multe semnificatii transformate si multe frici eliberate. Viitorul incepe sa arate diferit in viziunea noastra aflata in transformare. Iar dorintele e necesar sa fie aliniate la realitate, la cine suntem si alegem sa fim, si nu la cine spun sau cred altii ca e bine sa fim.

Intelepciune

Suntem mai dispusi acum sa transformam si sa cristalizam experientele trecute in intelepciune. Sa abordam lucrurile cu mai putina emotie si resentiment, si cu mai multa luciditate. Va avea de castigat cel care isi imbratiseaza in totalitate experientele si priveste la ce posibilitati exista in momentul prezent. Cel care priveste in perspectiva, care-si pastreaza viziunea. Cel care se uita la solutii, mai mult decat la problema in sine. Cel care intelege ca o experienta este propria creatie si are capacitatea mereu sa aleaga diferit.

Invatare

Saturn in Sagetator disloca o energie care ne starneste curiozitatea si dorinta de a ne perfectiona, de a invata mai mult si mai bine despre lucruri carene pasioneaza sau pe care le consideram utile in drumul ales. Este o perioada propice invatarii, studiilor inalte, disciplinarii in privinta educatiei. Pana si calatoriile in afara tarii e posibil sa fie alese pe criterii diferite decat pana acum, in sensul ca primeaza ceea ce ne imbogateste mintea, ne deschide orizontul cunoasterii si ne aduce beneficii concrete. Vor fi, poate, mai mult calatorii in scop de afaceri, schimb de experienta, studii, cercetare, dezvoltare.

Libertate

Integram principiul libertatii. E vorba despre libertatea fiecaruia de a crede in ce alege sa creada, de a face alegeri dupa cum considera. De aceea, acum e nevoie sa invatam sa-i lasam pe ceilalti in pace. Sa-si urmeze drumul ales, sa nu ma incercam sa ne impunem punctele de vedere si propriul adevar. Fiecare va primi experientele de care are nevoie, ca sa constientizeze ca nu poate schimba viata cuiva fara voia acestuia si mai ales nu poate sti niciodata ce e bine pentru celalalt. Si ca, de cele mai multe ori, incercam sa ne ocupam de vietile altora tocmai pentru ca nu ne-am hotarat ce sa facem cu viata noastra. Dar daca ii eliberam pe ceilalti de presiunea convingerilor noastre, daca nu mai consumam energie pentru a-i schimba, atunci vom avea mai multa energie pentru drumul si viata noastra, iar toata lumea va avea de castigat. Pentru ca fiecare va fi nevoit sa-si ia viata in maini si sa faca alegeri pentru el.

Credinta

Multi vor intelege ca a avea credinta nu inseamna in mod implicit a adera (irevocabil si total) la vreo religie. Credinta este o calitate interioara a omului constient de cine este, de unde vine si mai ales din ce face parte. Este apanajul omului prezent in viata sa, atent la ceea ce creeaza hranindu-si sufletul si pastrand cat mai curata conexiunea cu fiinta sa si cu Dumnezeu.

Saturn in Sagetator ne face constienti de alegerile noastre prezente si de modul in care acestea creeaza viitorul. Ne aduce aminte ca responsabilitatea ne apartine si ca avem capacitatea de a ne modela realitatea si viitorul dupa convingerile pe care le avem. De aceea, fiind tot mai constienti, dispare tot mai mult frica si ne intarim tot mai mult credinta. Si orice ar fi, avem incredere in ce este si in ce putem crea, in potentialul nostru infinit.

Intelepciune, Bucurie si Usurinta in alegerile si calatoriile voastre, oricare ar fi ele!

Cu drag,

Nicoleta Svârlefus

Sursa imagine: www.astrologerbillattride.com

Poti comanda un studiu personalizat "Saturn in Sagetator", aici!Astro Shop

Cele mai noi articole