Saturn în Pești (2023-2026). Ce criză ne mai așteaptă?

Autor: Valeriu Pănoiu - vineri, 17 martie 2023, 14057 vizualizari

Preambul: dacă urmează să scriu despre un eveniment astrologic, eu niciodată nu citesc la alții înainte de a scrie, cel mult scanez, eventual accidental; știu sigur că v-ați fi așteptat să primiți altceva, de aceea vă și livrez altceva; altceva decât, probabil, ați fi așteptat de la o interpretare astrologică: o viziune despre lume motivată astrologic. Pregătit să dați cu pietre!)

Relativismul a devenit noua normalitate, astfel încât mulți dintre noi avem dificultăți în a ne găsi locul în lumea în care am ajuns să trăim. Primul aspect pe care l-a atacat această relativizare este MORALITATEA. Valorile pe care le consideram, până nu de mult, morale, au devenit expirate, și ne sunt scoase pe nas de generațiile proaspete apărute îndeosebi după anul 2000 încoace.

Nu mai poți face o glumă despre femei fără să sară una rănită în aripă că ești misogin. Despre bancurile cu evrei nici nu mai aducem vorba, poți fi dat în judecată pentru antisemitism. Dacă zici ceva de țigani, ești rasist, mai ales că nici nu mai există; există doar rromi. Dacă faci o glumă despre homosexuali, ești homofob. Dacă faci haz de o diferență interculturală, ești xenofob.

Acest teren a fost pregătit astrologic de șederea lui Neptun la el acasă, în Pești. Ca să fie precum în cer, pe Pământ, niște băieți deștepți au profitat, ca să implementeze o politică de dizolvare a identității. Ce să mai vorbim despre identitate națională? Dacă nu ai orientare europeană, ții cu rușii. Apartenență la grup? Nume nu mai avem, suntem doar numere. La facultate, sosesc liste cifrate cu notele de la examen. Studenții de recunosc după CNP, chipurile pentru protecția datelor, astfel încât cei mai buni să fie trecuți în anonimat, să nu știe colegii cum îi cheamă, pentru că celor slabi le sunt lezate sentimentele, le este subminată stima de sine și apar traumele. Toți o apă și-un pământ! Idei proprii? Dacă nu îmbrățișezi politica oficială livrată ușor de media centrală greu plătită ești disident și luat în vizor de poliția ideologică.

Lumea e o comedie absurdă scrisă după Eugen Ionescu. Vorbim despre război și despre lupta pentru apărarea unor idealuri, dar deja nu ne mai întrebăm ce lăsăm moștenire generațiilor următoare. Întrebarea corectă este „Cui dracului lăsăm moștenirea asta?”. Generațiile noi au probleme să-și definească identitatea sexuală, ei nu știu dacă sunt băieți sau fete, nici măcar nu știu dacă au sex, poate sunt îngeri. Mulți nu s-au hotărât dacă fac pipi din picioare sau dacă ar trebui să se așeze, iar noi  cugetăm la tainele vieții, într-o vreme în care am fost resorbiți în nevoile de supraviețuire de la baza piramidei lui Maslow.

E timpul pentru puțină ordine în haos! Astfel că, astrologic, ne punem toată nădejdea în tranzitul lui Saturn prin Pești. Saturn vine să facă curățenie după Neptun și să-l dea afară din această zodie, escortându-l până în 2026, când ambele planete trec în Berbec. Neptun în Pești a făcut ca boala să fie noua sănătate, iar cei ce gândesc drept să fie etichetați drept strâmbi. Saturn vine la volanul buldozerului, deghizat în bufonul regelui: cel ce spune întotdeauna adevărul, fără să fie pedepsit.

Saturn în Pești răscolește colectiv „aceste adevăruri care ne doare”. El zice în gura mare că planeta asta a luat-o razna și că oamenii nu mai știu cine sunt și să sunt spălați pe creier de idei care li se inoculează sistematic. Tranzitul are două faze: 7 martie 2023 – 24 mai 2025 și 31 august 2025 – 13 februarie 2026.

Criza pe care o aduce acest eveniment astrologic este CRIZA VALORILOR MORALE. Când se vorbea despre „noua ordine mondială”, lumea se gândea la un fel de stat globalist cu conducător și guvern propriu. Aiurea! E vorba despre ideologie, care are și un nume: PROGRESISM. Tot ce este vechi, tradițional, conservator trebuie distrus! Nu mai corespunde cu noua lume, zic oamenii cei noi. Nu mai există proști. Există doar inteligenți asimptomatici. Nu mai există bărbați sau femei. Există transgenderi. Nu mai există minorități. Ele dictează politica oficială și te pot înfiera automat pentru discriminare. Neptun în Pești a adus Raiul pe Pământ! Nu mai există diferențe între oameni! Totul este permis! Nimeni nu mai are voie să judece pe nimeni.

Când tu nu mai știi nici măcar biologic dacă ești de gen masculin sau de gen feminin, e clar că habar nu ai cine ești ca individ! Nu mai există individualitate! Există doar un personaj colectiv manipulat ușor de controlat, de supus, de condus. Acesta este și scopul: să nu știi cine ești! Pentru că, dacă nu știi cine ești, venim noi și-ți spunem cine trebuie să fii! Noi decidem pentru tine ce mănânci, ce să cumperi, ce să faci cu banii tăi.

Saturn în Pești e de așteptat să trezească puterea unor indivizi care să apere valorile tradiționale. Și da, acești indivizi lucrează. Cine și-ar fi imaginat că vom ajunge să alegem vizionarea unor filme de pe o platformă în funcție de ideologia dominantă care se urmărește implementată? 

Vreți să vorbim despre Netflix? Despre filme unde inevitabil se încurajează relațiile între cuplurile de același sex, care mai cresc și copii? Despre faptul că există o cotă a minorităților sexuale? În filmul „Sonic”, de exemplu, cuplul central este interrasial: ea negresă, el alb, deși se vede clar că actorii nu au nicio chimie și că au fost aleși după rețeta obligatorie: unul alb, unul negru.

Să vorbim despre Disney+ și despre discuțiile din casă dintre părinți și copii, mai ales adolescenți, pe marginea subiectului „Aurora este atrasă de o fată”? Să vorbim despre demitizarea StarTrek pe Amazon Prime Video în seria „Picard”, unde producătorii nu s-au putut abține și le-au făcut pe 2 eroine (Raffi și Seven of Nine) să se îndrăgostească și să se lingă de față cu noi? Într-un film al căpitanului Picard, gândit inițial cu principii umaniste? Întreaga Flotă Stelară e progresistă, toată galaxia e contaminată. Gene Roddenberry noroc că e putrezit, altfel s-ar răsuci în mormânt.

Haideți să cădem la pace cu Neptun din Pești și cu dizolvarea a tot ceea ce știam unii dintre noi că e normal pe lumea asta: nu ne interesează cine cu cine și-o trage! Nu judecăm pe nimeni! Nu avem nimic împotriva cuplurilor de același sex! Nu ne interesează dacă cineva face operație de schimbare de sex! Nu ne interesează nici dacă cineva preferă relațiile intime cu o capră. Nu ne deranjează dacă preferați cu gâște. Vii sau moarte, de asemenea, e irelevant. Ați înțeles ideea! Dar ne deranjează ostentația. Intoxicarea. Agresivitatea. Hărțuirea continuă. Suntem arestați la domiciliu și îndopați cu forța. Tot ce spunem poate fi folosit împotriva noastră. Libertatea de exprimare este sfântă! Toată lumea crede în ea, dar nimeni nu o are!

Cu mare surpriză am descoperit că există pe piață o linie tradiționalistă, ba chiar o  întreagă platformă de filme: Sky Showtime. Jur că nu fac reclamă, doar împărtășesc din revelațiile mele. Există un făcător de filme, Taylor Sheridan, care face niște minuni ce ne introduc într-o lume organizată, acordată la principii, cu oameni care știu ce e bine și ce e rău, ce e corect și ce e greșit. Sau măcar cu oameni defecți, corupți, păcătoși, dar capabili de discernământ și apți să recunoască un adevăr fundamental: lumea a luat-o razna! O lume în care există minorități, există alte orientări sexuale, dar tratate cu normalitate, cu acceptare, cu firesc. Să-l vedeți pe Sylvester Stallone în primul său serial, „Regele din Tulsa” („Tulsa King”), cum se miră că nu poate plăti la poștă decât cu cardul și se întreabă „Ce dracu’ s-a întâmplat cu lumea asta?” Să-l vedeți pe Kevin Costner într-un western teribil, „Yellowstone”, într-un film trecut cu vederea de critică, dar cu o mare surpriză: presa străină de la Hollywood i-a un Glob de Aur pentru cel mai bun actor anul acesta! Hopa! Într-un film conservator, cu declarații fățișe împotriva progresului. Se mișcă ceva! Elementul comun al celor două filme este semnătura autorului: Sheridan.

Când se ajunge prea departe, este nevoie de Saturn să impună niște limite. Această ordine mondială a gândirii corecte politic e timpul să se transforme într-o „nouă orânduială mondială”. Cu niște reguli de bun-simț, cu niște principii care nu se negociază, cu niște valori care se respectă. Cu decență.

Saturn în Pești reinstaurează sacralitatea ca valoare! Există valori sacre, există lucruri cu care nu ne jucăm, există principii care nu pot fi coborâte în noroi.

Întorcându-ne la Kevin Costner, el face într-un episod o sinteză a ceea ce se întâmplă din 2011 încoace, de când Neptun a intrat în Pești: LUMEA ESTE CONDUSĂ DE LAȘI, CARE CAUTĂ PERMANENT SĂ DEA VINA PE CINEVA ȘI POZEAZĂ ÎN VICTIME! E VREMEA CELOR SLABI! John Dutton, personajul principal pe care îl joacă Costner, se și declară fix opusul acestei lumi, păstrătorul unui stil de viață nepervertit de mercantilism, de corectitudine politică și de progresism. De altfel, actorul este saturnian, născut sub semnul Capricornului. Culmea este că actorul care-l joacă pe fiul său preferat, moștenitor al vocației de cowboy, este Vărsător, cealaltă zodie saturniană, încă o dovadă că astrele nu dorm și nu dau greș.

Nu intenționam ca acest mesaj să se transforme într-un manifest, dar dacă vorbim despre zodia Pești este imposibil să nu devenim subiectivi. Așa că voi merge până la capăt cu poziționarea mea: sper din tot sufletul ca Saturn în Pești să țină cu Kevin Costner, alias John Dutton!

Saturn în Pești pentru fiecare zodie și Ascendent:

Berbec: conectare la credință, acceptare, renunțare la luptă, viziuni, comunicare cu lumea nevăzută, sfârșit de cicluri, finalizarea unor acțiuni, situații sau relații, întâmplări de destin ce nu pot fi evitate, situații care te pun în fața faptului împlinit.

Taur: planuri de viitor, anturaj, prieteni, muncă în echipă, folosirea tehnologiilor moderne, schimbări neașteptate de direcție, implicare socială.

Gemeni: carieră, viață socială, statut, situație civilă, încheierea definitivă a unor capitole, ieșirea din orice formă de plafonare 

Rac: schimbare de mentalitate, filosofie de viață, relație cu Divinitatea, spiritualitate, străinătate, călătorii lungi, noi idealuri, studii înalte, rol de mentor.

Leu: bani, investiții, afaceri, antreprenoriat, bunuri deținute în comun, moșteniri, împrumuturi, vindecare emoțională, interes pentru psihologie și ezoterism. 

Fecioară: relații, parteneriate, asocieri, clientelă, justiție, nevoie de echilibru și armonie, nevoia de a se baza pe alții. 

Balanță: muncă, sănătate, stil de viață, rutină, preocupare pentru terapii alternative, servicii, nevoie de a fi util, curățenie generală, preocupare pentru calitate. 

Scorpion: dragoste, pasiuni, hobbyuri, relația cu copiii, creativitate, nevoie de a ieși în față, prezență pe scenă, rol principal. 

Săgetător: casă, familie, tranzacții imobiliare, schimbare de domiciliu, îmbunătățirea condițiilor de locuit, grijă și protecție pentru alții. 

Capricorn: gândire, comunicare, contracte, tranzacții, schimburi, relație cu rudele de gradul întâi, transporturi, drumuri, călătorii, studii, diplome. 

Vărsător: bani, venituri, talente personale, spațiu personal, teritorialitate, creativitate, rol de protector pentru alții, nou sistem de valori. 

Pești: intuiții, initiative, independență, decizii radicale, acțiuni pe cont propriu, rol de locomotivă, deschizător de drumuri.

Sursa: valeriu.panoiu.blogspot.com

--------

🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole