Saturn în mers direct în Săgetător + Cuadratura cu Venus. Dacă smerenie nu e, nimic nu e

Autor: Nicoleta Svârlefus - luni, 15 august 2016, 16515 vizualizari

Din 13 august, Saturn și-a încheiat perioada de retrogradare, devenind staționar în Săgetător. Saturn își va relua mersul direct abia pe 17 august, până atunci dându-ne timp de reflecție și adunare a forțelor, pentru a debloca și soluționa o serie de situații și contexte de viață care ne-au pus greu la încercare răbdarea în cele 5 luni de retrogradare.

Dacă până acum am avut suficient timp să evaluăm traiectoria aleasă în viață, precum și aspirațiile și obiectivele pe termen lung, de acum vine vremea acțiunii și ajustării în raport cu conștientizările avute și cu înțelepciunea interioară. Vom simți că, ușor ușor lucrurile se deblochează și se mișcă înainte...

Saturn este adeptul structurii clare și existenței unui cadru adecvat pentru orice acțiune. El trasează limite și ne întoarce inapoi când nu suntem pe drumul potrivit. Ne ajută să înaintăm, mai ales atunci când ne însoțim de smerenie, corectitudine, hotărâre, autoritate și autonomie, cand facem alegerile în raport cu cine suntem în mod autentic, mai ales acum când Sâgetătorul este gazdă.

Dacă smerenie nu e, nimic nu e

Saturn aduce corecții personalității noastre. Acestea constau in dizolvarea  orgoliilor, a ambițiilor gratuite, infatuarii, exceselor, trufiei, lipsei de moralitate si adevăr...

Așadar, e mai ușor să înțelegem ce avem de făcut, care este drumul adecvat dar și care sunt soluțiile câștigătoare în anumite situații din viața noastra, dacă avem decență și smerenie.

Purificarea relațiilor

In momentul încetării retrogradării, Saturn se află în aspect de cuadratură cu Venus (Fecioară).

Smerenia ne ajută acum inclusiv în relații. Eleganța cu care cineva pleacă dintr-o relație sau atitudinea cu care altcineva rămâne în urmă, gratia cu care cineva trece printr-o criză relatională și mai ales disponibilitatea fiecăruia dintre noi de a accepta contribuția sa la o relație...indiferent cum este ea, toate acestea sunt neprețuite în această perioadă (lună).

Se înțelege că agresivitatea, deciziile pripite, aruncarea vinei pe celălalt, critica excesivă, lupta, aroganța nu ne sunt de niciun folos. Indiferent de situație.

Pe scurt:

Este vremea deciziilor cu efect pe termen lung în ce privește relațiile, afective sau de afaceri. Unii se pot simți foarte singuri acum din diferite motive.

Unele relații se rup, altele urcă o treapta pe scara evoluției și înțelepciunii, în urma unor încercări prin care au trecut.

Este și o perioadă de schimbare a atitudinii față de bani, a deciziilor ferme și mature care să ne așeze într-un cadru corect și funcțional, profesional și financiar. Nu e vremea exceselor, ci a deciziilor înțelepte și ceva mai precaute în această perivință. De asemenea, este o perioadă în care să ne punem lucrurile în ordine în ce privește relația cu legea.

Este un timp al maturizării și al culegerii roadelor acestui proces... acolo unde el se află deja în desfășurare. Și e momentului succesului meritat.

Ghid de bună viețuire la final de vară și început de toamnă:

Înțelepciune în toate, tuturor! Fie primit!

Nicoleta Svârlefus

Imagine: “On the Wings of the Morning”, by Edward Robert Hughes.

Astro Shop

Cele mai noi articole