Sapunul natural

Autor: Cristina Ciobanu - joi, 28 noiembrie 2013, 1942 vizualizari
Sapunul natural

De ce sapun natural?

Pentru a raspunde la intrebarea "de ce sapun natural", as porni de la diferenta intre sapunurile din supermarket si sapunurile naturale. 

Sapunul natural este obtinut prin saponificarea grasimilor (a uleiurilor si unturilor) care are loc ca urmare a unei reactii de hidroliza bazica. In urma reactiei este obtinuta o sare - respectiv sapunul si glicerina ca produs secundar. Este o versiune mai noua, mai frumoasa, mai vegetala si mai placut mirositoare a sapunului bunicii.

Sapunul din supermarket este aproape intotdeauna un detergent solid, fara legatura cu reactia de saponificare, continand printre altele coloranti, parabeni, si multe alte substante dure cu pielea, care in timp afecteaza nivelul umiditatii naturale si a capacitatii tenului de a se proteja impotriva factorilor externi.

Revenind la sapunul natural...

Sapunul natural contine intotdeauna, un procent de ulei in exces, ulei cu calitati emoliente, hidratante. Cu toate astea nu va faceti griji ca sapunul natural ar fi uleios. Acest procent suficient pentru a curata foarte bine si in aceleasi timp pentru a hrani pielea. 

In parfumarea sapunurilor naturale se folosesc in general doar uleiuri esentiale, asadar au si proprietati aromaterapeutice; sapunul ajuta nu doar in curatarea pielii ci ne incanta simturile, ne energizeaza sau relaxeaza, iar uneori ne trateaza.

Sapunurile naturale contin deseori si alte ingrediente benefice cum ar fi: uleiuri pretioase, argile, ceaiuri din plante, nuci si seminte, cafea, miere, carbune, alge, frunze si flori, pulpa de fructe sau lapte de capra. Cele mai multe din aceste ingrediente sunt adaugate la final, ramanand in mare parte nealterate.

Sper ca v-am facut macar curiosi. Pentru orice informatii astept sa ma contactati.

Monica Lupu

www.ebio.eu


*Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe si/sau

creeaza-ti un cont de utilizator pentru a primi zilnic previziunile astrologice pentru zodia ta si noutatile. Multumim!Astro Shop

Cele mai noi articole