Saptamana 22- 28 aprilie 2013. Eclipsa de Luna in Scorpion. Proces intens de purificare, eliberare si transformare. Schimbare majora la nivel de valori si prioritati

Autor: Cristina Ciobanu - duminica, 21 aprilie 2013, 1972 vizualizari

Saptamana 22-28 aprilie este marcata de aspectul de Luna plina si eclipsa de luna in Scorpion, din 25 aprilie. Saptamana debuteaza cu opozitia Venus (Taur)- Saturn (Scorpion), ca un preambul la ce are sa urmeze. Venus in Taur aduce aminte de ceea ce pretuim si iubim, de lucrurile importante in care am investit sentimente, energie, atentie. Saturn in Scorpion traseaza subtil limitele dincolo de care nu putem trece, pana cand nu evaluam toate segmentele de viata indicate de Venus. Prin urmare, e posibil ca frustrarea, limitarea, constrangerile sa se amplifice, iar frica de a pierde ceva sau pe cineva este extrem de puternica acum. Cu toate acestea, e necesar sa privim in fata punctul in care ne aflam, contextul in care ne desfasuram activitatea, relatiile pe care le-am pastrat, situatia financiara pe care o avem, valorile si principiile in care credem. 

Pe 25 aprilie, are loc aspectul de Luna plina in Scorpion si prima eclipsa din acest an (eclipsa de luna). Influenta incepe sa fie simtita inca de miercuri (24 aprilie), pastrandu-si intensitatea pana vineri (26 aprilie). Este o Luna plina de o profunzime si o intensitate aparte, fiind vorba despre un semn puternic emotional precum Scorpionul. In plus, Luna va fi in conjunctie cu Saturn (Scorpion), iar Soarele in conjunctie cu Marte (Taur). Luna plina se formeaza in apropierea nodurilor lunare- Nodul nord aflandu-se in Scorpion, iar Nodul sud in Taur.

Este vorba despre un moment de cotitura in viata noastra. Mai ales Scorpionii, Taurii, Leii si Varsatorii, trec acum prin reconfigurari majore la nivel de valori, principii, drum in viata, misiune. Dar si cei nascuti in alte semne zodiacale sunt vizati, mai ales daca au Ascendentul sau planete personale in semnele mentionate mai sus. 

Avem nevoie de un nou start si de o trecere la un nivel superior de constiinta. Dar pentru asta, va fi necesar sa ne redefinim limitele, sa ne reevaluam posibilitatile, sa recunoastem ce ni se potriveste si ce nu, sa ne schimbam viziunea si convingerile. Procesul poate fi dureros, extrem de intens emotional si foarte profund. Suntem invitati intr-o calatorie in adancimea fiintei noastre, pentru a ne purifica energetic si a elibera tipare vechi pe care le-am tot repetat la nesfarsit. 

Limitarile si constrangerile care apar acum in plan fizic, material, au rolul de a ne pune fata in fata cu noi insine, cu valorile noastre reale. Chiar daca ne temem de pierdere, indiferent de natura acesteia, este esential sa dam drumul. Sa eliberam tot ce nu ne mai serveste. Sa fim gata sa ne desprindem de ceva, de cineva. Sa renuntam la inversunare, ambitie, resentimente, la lupta, atasamente, la ego in ultima instanta. Pentru ca, de fapt, aceasta perioada este o provocare imensa pentru ego, pentru toate invelisurile din care l-am alcatuit si extensiile acestuia in lumea noastra. Sigur ca, cu cat egoul este mai puternic, cu atat durerea este mai mare, intrucat transformarea intampina o rezistenta mai mare. Toate acele contexte, persoane, cauze de care ne-am atasat/agatat isi cer dreptul la libertate. Iar noi suntem "datori" sa le-o acordam. Pentru binele nostru si al tuturor celor implicati. Pentru vindecarea noastra si a altora. 

Numai fiind dispusi sa lasam in urma o parte din noi si din ceea ce am construit in lumea noastra materiala, ne putem vindeca si putem merge mai departe. Aceasta este alegerea pe care o avem de facut: vrem sa ne vindecam, indiferent de costurile pe termen scurt, sau persistam in suferinta si instrainare de sine, pe termen lung? Suntem constienti ca nu putem vindeca lumea, daca nu ne vindecam pe noi insine? Suntem dispusi sa ne asumam responsabilitatea pentru viata noastra, asa cum e ea? 

Totusi, nu e cazul sa ne speriem de acest proces, ci sa-l primim ca pe o binecuvantare, caci asta si este. E ocazia noastra de a ne elibera si a merge mai departe. E oportunitatea fabuloasa de a ne redesena viata, drumul, misiunea, bazandu-ne pe valori solide si autentice, si nu pe un trecut care nu ne mai reprezinta. 

Prin urmare, tot ce avem de facut este sa nu facem nimic. Tot ce fost de facut, am facut. Acum e necesar sa invatam sa FIM. Si sa observam atent. Sa ne bazam pe lumina interioara, sa ne reconectam cu ea, cu cine suntem in esenta. Sa avem incredere in ceea ce simtim, mai curand decat in ceea ce gandim. Sa evitam analiza, judecatile, comparatiile (viata altuia e mai buna decat a mea, relatia lui e mai reusita, are mai mult noroc decat mine). Sa ne abandonam procesului, sa avem incredere, sa ne plasam in inima, in centrul fiintei noastre si sa fim siguri ca suntem sprijiniti in toata aceasta calatorie. Ce e pe picior de plecare, sa plece fara sa ne opunem, iar ceea ce stim ca am carat cu noi, depunand foarte mult efort si consumand foarte multa energie, sa eliberam. De fapt, este despre a renunta la lupta, la orice forma de control si manipulare, in favoarea  increderii in ceea ce este benefic pentru cresterea noastra spirituala si nu numai. Despre a ne increde in inteligenta superioara, in sinele nostru inalt, in iubire, si nu in constructiile egotice si in frica. 

Invatam sa manifestam din alt spatiu, acela al inimii. Invatam sa lansam intentii sincere, din inima, si sa lasam apoi lucrurile sa vina la noi, actionand natural, la momentul potrivit. Sa renuntam la a ne planifica neincetat viitorul, si sa umplem momentul prezent cu propria fiinta daruindu-i potentialul nostru real. Sa fim receptivi, atenti la semne si la oportunitatile care apar.

Relatiile care au fost mentinute "pe linia de plutire" cu foarte mult efort si indarjire, in ultimele luni, fie trec la un nivel superior de intelegere si abordare, fiindu-le incredintat rolul de mentor spiritual, fie se dizolva. Slujbele, proiectele, parteneriatele, castigurile de care ne-am agatat cu putere si care au fost tinta provocarilor repetate, de asemenea, se cer reconfigurate sau incheiate. Un stil de viata distructiv in care am persistat e necesar sa fie schimbat. Si orice altceva care sta in calea exprimarii libere, echilibrului, pacii, armoniei, iubirii, necesita sa fie eliberat. 

Pluto sustine aceasta Luna Plina, promitandu-ne transformarea dupa vointa divina. Neptun vegheaza indeaproape, asigurandu-ne ca avem tot sprijinul divin, inspiratia si ghidarea necesare. Cu cat ne zbatem mai mult, cu atat generam mai multa durere. Cu cat suntem mai smeriti, receptivi si compasivi, cu atat mai lin este intreg procesul si cu atat mai repede ni se vor arata noile directii benefice.

In aceasta saptamana, si mai ales in zilele aflate sub influenta eclipsei, putem sa ne rugam, sa meditam, sa folosim diverse tehnici de respiratie, sa ne cream un spatiu al nostru in care sa ne simtim in siguranta. Muzica terapeutica, aprinderea lumanarilor si betisoarelor parfumate in casa, folosirea cristalelor sau a oricaror alte mijloace cu care rezonam sunt binevenite. Apa este un minunat mijloc de purificare emotionala si curatare energetica, mai ales acum, cand accentul este pus pe un semn de apa (Scorpionul). Consumul unei cantitati mari de apa, dusurile indelungi, scaldatul pot fi de mare ajutor. E de ajuns sa impregnam apa pe care o bem sau in care ne imbaiem, cu intentia de curatare si vindecare, sa o rugam sa ne purifice de reziduuri toxice iar restul face ea. 

Apoi, e util sa lucram cu Ingerii, Arhanghelii si alte entitati de lumina. Sa-l rugam, de exemplu, pe Arhanghelul Rafael sa ne sprijine in procesul de vindecare, pe Arhanghelul Mihail sa ne protejeze de energiile de vibratie joasa si sa ne ajute sa ne revendicam puterea, pe Arhanghelul Uriel sa ne ajute sa (re) descoperim lumina interioara etc.

Orice simtim ca ne ajuta in aceste zile este binevenit. Manifestarile artistice si exprimarea in scris pot avea, de asemenea, rol terapeutic. 

O saptamana inspirata si binecuvantata, tuturor!

Nicoleta Svârlefus


Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe. Multumim!

Astro Shop

Cele mai noi articole