Sămânța neîncrederii

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 02 mai 2018, 7165 vizualizari

Sămânța neîncrederii este în noi toți. Ne oferă o mulțime de motive să nu avem credință. Sper că, în calitate de ființă umană, plină de compasiune, m-aș fi uitat la scena crucificării și aș fi simțit milă. Dar când vine vorba de propria mea viață, mă duc la muncă, economisesc pentru viitor și mă uit peste umăr noaptea dacă mă aflu pe o stradă periculoasă.

Pun mai multă credință în mine însumi decât într-un Dumnezeu exterior. Numesc asta punctul zero, nadirul credinței. În punctul zero, Dumnezeu nu prea mai contează, mai ales când totul se rezumă la problema dificilă a traiului de zi cu zi. Din perspectiva punctului zero, Dumnezeu este fie fără valoare, fie neînsemnat. Poate că privește în jos la suferința noastră și se simte mișcat sau, la fel de probabil, poate nu face decât să ridice din umeri. 

Pentru ca Dumnezeu să aibă un viitor, trebuie să ieșim din punctul zero și să găsim o nouă cale de a trăi spiritual. Nu avem nevoie de religii noi, de scripturi mai bune sau de mărturii mai înălțătoare privind măreția lui Dumnezeu. Versiunile pe care le avem deja sunt suficient de bune (și suficient de rele).

Un Dumnezeu vrednic de credință trebuie cu adevărat să conteze și nu văd cum ar putea să se întâmple asta dacă nu începe să acționeze, în loc să dezamăgească. O schimbare atât de radicală implică ceva la fel de radical: o regândire totală a realității. Ceea ce oamenii nu reușesc să înțeleagă este că atunci când te îndoiești de Dumnezeu, te îndoiești de realitatea însăși.

Dacă realitatea este doar ce apare la suprafață, atunci nu există nimic în care să crezi. Putem să rămânem atașați de ciclul permanent al știrilor și să ne adaptăm situației cât putem de bine. Totuși, dacă realitatea înseamnă ceva ce se extinde spre dimensiuni superioare, povestea se schimbă.

Nu poți să reinstaurezi un Dumnezeu care nu a existat niciodată, dar poți să repari o legătură întreruptă. 

Deepak Chopra

Sursa: Viitorul lui Dumnezeu - Editura Lifestyle Publishing 

Imagine: lifehopeandtruth.comCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole