S-a umplut paharul! Marte în careu cu Uranus

Autor: Nicoleta Svârlefus - marti, 22 martie 2022, 20417 vizualizari

Marte (acțiunea, inițiativa, lupta, combativitatea, curajul, voința și dorința) în Vărsător formează pe 22 Martie cuadratura cu Uranus (trezirea, imprevizibilul, socul, supriza, progresul, ineditul) în Taur, la 12 grade. Este un aspect care face parte dintr-un ciclu început la finalul lunii ianuarie 2021, când Marte s-a întâlnit cu Uranus în Taur, apoi s-a format prima cuadratura între cele două planete în iulie 2021, apoi s-au aflat în opoziție în noiembrie 2021, iar acum este a doua și ultima cuadratură din acest ciclu care se va încheia în iulie- august 2022.

Este un aspect puternic, mai ales că activează cuadratura Saturn-Uranus, sub semnul căreia a stat tot anul 2021 și continuă și în 2022 să fie activă și sa producă efecte revoluționare și transformatoare fară precedent.

Marte și Uranus, când se întâlnesc, mai ales prin aspect tensionat, aruncă în aer convenționalul, vechiul, familiarul. Generează o energie disruptiva, este ca un vulcan în erupție și pare să aibă ca rol principal detensionarea, desprinderea, schimbările revoluționare, prin șoc, surpriză, criză care transformă și trezește. Sub un asemenea aspect, realitatea se poate schimba în mod radical, într-o secunda, iar cel mai mare risc este reprezentat acum de deciziile impulsive, reacțiile violente, nerăbdarea și furia în acțiune, mai ales pe fondul unor contexte in care s-a cam umplut paharul.

Din perspectivă pozitiva, acest aspect aduce curaj de a depăși niste limite, de a ieși din stagnare, de a progresa, indiferent ce e nevoie să lăsăm în urmă pentru asta. Se creează un spațiu al nevoii de libertate și inovație. Așadar, toți aceia care simt acum că e momentul să facă un pas în afara realității obișnuite, în afara rutinei și a dependentelor, dar și cei care simt că stau pe loc din cauza unor compromisuri sau a unor contexte de orice fel în care s-au complăcut, acum pot acționa indepartandu-se de orice le ia din putere și ii tine pe loc. Și e de preferat să facem noi asta, să inițiem noi în mod conștient astfel de acțiuni care ne ajută să evoluam, să cream o realitate diferita (relațională, profesională etc) și nu să lăsăm totul în seama hazardului, a întâmplării sau a altor forțe exterioare care acum sunt gata să ne tragă preșul de sub picioare într-o manieră deloc blândă și drăguță.

Nu ar strica să ne uitam în urmă, la lunile ianuarie-februarie, iulie și noiembrie 2021, când am simțit în diferite forme această energie și când, probabil, ne-am confruntat cu aceste sentimente și porniri în anumite aspecte ale vieții noastre. E și mai ușor să ne dăm seama, dacă știm unde avem Taurul și Vărsătorul în harta noastră, dar și dacă nu știm, făcând o minimă analiză a momentelor menționate mai sus, vom înțelege unde se tot produc schimbări în realitatea noastră, unde suntem chemați să ne îndreptăm, chiar dacă direcția respectivă este total necunoscută.

Necunoscutul este cel pe care îl avem de acceptat, iar anii 2021-2022 par să se joace cu nervii noștri, cu rezistenta noastră, cu nevoia de a ne agăța și de ultimul fir de iluzorie siguranță. Ei bine, totul se accelerează, procesul de transformare în care ne aflăm ne anunță că nu prea mai avem timp s-o scăldam, că ne apropiem de finalul acestui ciclu și că e timpul să facem ce trebuie făcut. ACUM.

Așadar, unde ai nevoie să lași în urma trecutul și să mergi mai departe?
De ce e nevoie să te desprinzi acum?
Ce acțiuni e necesar să întreprinzi pentru a face un pas semnificativ înainte?
Ce înțelegere noua poți primi asupra unei situații vechi?
Ce nu ai luat încă în considerare și ce altceva este posibil?

Această dinamică Marte-Uranus vorbește și despre libertate, despre curaj, despre originalitate și afirmarea unicității. În sensul nobil, în această perioadă vom avea mai mult curaj să ne exprimam, să ne apăram drepturile, să luptăm pentru cauze în care credem, pentru că judecățile celorlalți ne preocupă mai puțin spre deloc. Dar, pot exista aici și manifestări violente și agresive care pot duce la escaladarea unor mișcări sociale, acțiuni în forță, conflicte fară precedent, la nivel individual sau colectiv. Practic, e nevoie doar de o scânteie, pentru ca totul să o ia razna.Se va vorbi mult despre energie, probabil că vom asista și la măsuri drastice in acest sens. 

În altă ordine de idei, până la finalul lunii martie, e nevoie de prudență în tot și toate (inclusiv în ce privește activitățile fizice, pentru că există risc de loviri, accidentări, dar și in ce privește mânuirea aparaturii electrice sau folosirea tehnologiei care poate da erori). Deciziile radicale trebuie cântărite înainte și în niciun caz nu ar trebui luate sub imperiul furiei. Mai ales că în plan secund, se formează un alt aspect notabil, conjuncția Mercur-Neptun în Pesti, care nu ne ajuta prea mult în zona rațiunii și a clarității.

Să fim dispuși să ne adaptăm schimbărilor, să fim prezenți, lucizi și foarte atenți la noi, la ce simțim, ce avem nevoie, ce schimbări ne cheamă și ce voce e nevoie să fim pentru a ne exprima adevărul și esența. În fond, contextul actual, pe lângă mult disconfort al nesiguranței, este un semnal de trezire brusca a esenței noastre, a conștiinței și sinelui nostru real. Tot acest proces ne ajuta să revenim la puterea personală și să ne reconfigurăm traseul prin viață în funcție de aceasta.

Inima sus!

Nicoleta Svârlefus

Sursa imagine: www.astromatrix.orgAstro Shop

Cele mai noi articole