Rolul chakrelor in sanatate si vindecare

Autor: Cristina Ciobanu - joi, 23 mai 2013, 9074 vizualizari
Rolul chakrelor in sanatate si vindecare

Medicina traditionala nu a incorporat conceptul de chakre in tratarea bolilor - si cred ca asta e una din verigile lipsa. Chakra este un cuvant sanscrit care inseamna "roti", pentru ca chakrele sunt ca niste roti de energie de culoare si lumina, care se invartesc. Aceasta cunoastere a fost descrisa pentru prima data de traditia yoghina din India antica. Cele mai multe dintre metodele traditionale de vindecare nu lucreaza cu chakrele.

Sistemul principal de chakre consta din sapte roti de energie, care se invart si radiaza in campul energetic care inconjoara corpul. De asemenea, aceste roti preiau energie din lumea exterioara si o distribuie la sange, la glandele principale, la organe si la centrii nervosi. Practic, ele ajuta anumite parti ale corpului sa functioneze corespunzator.

Gandurile si sentimentele noastre afecteaza direct sistemul de chakre. Practic, gandurile, sentimentele si atitudinile noastre pot sa micsoreze sau chiar sa blocheze complet fluxul de energie al unei chakre catre anumite zone din corp, in functie de gradul de dificultate al obstacolelor din viata si de modul in care facem fata si privim necazurile vietii. De exemplu, daca am fost raniti in mod repetat in relatiile noastre, modul nostru de operare poate sa fie bazat pe convingerea ca "iubirea este un mar otravit", asa ca vom opri energia sau forta vitala catre chakra inimii. Dupa ani de lucru in acest tipar de obiceiuri, inima nu mai poate sa primeasca energia vitala de care are nevoie. Aceasta deprivare de energie creeaza un flux energetic anormal, care, in timp, poate duce la o afectiune fizica, de exemplu o boala de inima. Suferintele emotionale precum "inima grea" pot sa creeze un blocaj sever de energie in aceasta chakra si sa duca la o functionare proasta a inimii. Descoperirea sufleteasca a persoanei ar putea fi aceea de a invata compasiunea.

Dr. Gerber scria: "Dezvoltarea compasiunii si a sentimentelor de empatie pentru altii este unul dintre primii pasi pe calea catre deschiderea chakrei inimii si dezvoltarea unei constiinte superioare. Atunci cand aceste elemente lipsesc din personalitate, putem sa fim siguri ca exista un blocaj la nivelul chakrei inimii." Poate ca acesta este unul dintre motivele pentru care bolile de inima reprezinta ucigasul numarul unu in societatea occidentala - deoarece conceptul de chakre a fost considerat o prostie "New Age" si nu a fost abordat in medicina traditionala.

Mentinerea chakrelor intr-o stare de sanatate depinde de mentinerea gandurilor si emotiilor noastre intr-o stare sanatoasa. Puteti sa va protejati chakrele de energia negativa din lumea exterioara mai intai fiind constienti de energia negativa care ar putea fi indreptata catre voi. Cand sunt inconjurata de negativitate, eu vizualizez o lumina alba protectoare in jurul meu, cu intentia ca negativitatea sa nu poate sa patrunda in campul meu energetic. Atunci pot sa ascult si sa simt empatie, fara sa preiau emotiile negative ale celorlalti, permitand astfel campului meu energetic si chakrelor mele sa isi mentina o stare de sanatate.


*Sursa: "Vindecarea spirituala a corpului fizic" - Maureen Minnehan Johnes

*Imagine:  www.esotericteachings.org

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe. Multumim!Astro Shop

Cele mai noi articole