Ritual de conectare cu sufletul tău

Autor: Nicoleta Svârlefus - duminica, 23 aprilie 2023, 2440 vizualizari

Când vine vorba să ne alocăm timp pentru noi înșine, mintea ne dă în permanență câte ceva de lucru, căutând scuze: “n-am timp, am multe pe cap, trebuie să mă grăbesc să las copiii la școală, să ajung la serviciu, etc”. Îți propun pentru următoarele zile să-ți faci un ritual de conectare cu esența ta divină.

Dacă te plângi că nu ai timp pentru acest lucru, propune-ți să te trezești în fiecare dimineață cu 15 minute mai devreme. Iată ce trebuie să faci. Alocă-ți 5 minute în fiecare dimineață în care să nu fii întrerupt sau deranjat de niciun stimul exterior: telefon sau televizor. 

În aceste minute de grație, stai tu cu tine și fii atent/ă la cum te simți, ce se întâmplă în corpul tău, care sunt emoțiile sau gândurile care-ți vin. Pur și simplu, observă-te. Nu trebuie să faci nimic altceva, decât să fii cu toată atenția pe tine. Nu te strădui să repari ceva, să corectezi sau să intervii în vreun fel…doar observă-te. Din poziția de observator, fără a judeca, avem mai multă claritate și apar conștientizările. 

Practică recunoștința - gândește-te la câteva motive pentru care ești recunoscător/recunoscătoare. Că te-ai trezit, că ți s-a oferit posibilitatea să trăiești o nouă zi, că ești în deplină armonie cu tot ceea ce te înconjoară...

Ține un jurnal - alocă-ți câteva minute în fiecare zi, în care să notezi într-un jurnal sau caiet, ceea ce simți. Stai tu cu tine și  întreabă-te: “Ce are nevoie sufletul meu în acest moment din viața mea?” Și scrie tot ce îți vine să scrii. Scriind azi, scriind mâine, vei descoperi pe zi ce trece, că vei primi acces la cele mai profunde straturi din interiorul tău. 

Poți chiar să faci o scrisoare adresată sufletului tău
"Dragă Suflet,  
Tu ești mereu acolo, ești mereu aici și niciodată nu te-ai dezis de mine. Tu ești mare, mai mare decât mine, mai vast decât tot ce pot eu cuprinde cu înțelegerea mea. Voi avea mai multă încredere în tine, de acum.  

Dragă Suflet, uneori eu văd doar ce are nevoie lumea și mă păcălesc ca asta e ce am și eu nevoie. Uneori, nu înțeleg rostul experiențelor în care mă aflu, dar știu că tu știi mai bine.  
Și poate într-o zi, voi putea să accept tot ce trăiesc, tot ce aleg și tot ce e viața mea.  
Te rog rămâi cu mine si fii bun cu mine.” 

Pe parcursul zilei, chiar dacă ești foarte prins/ă cu activitățile pe care le ai de făcut, acordă-ți câteva momente în care să te oprești din tot ceea ce faci și să respiri. Fii atent/ă doar pe respirația ta, ancorează-te în momentul prezent și bucură-te de tot ceea ce ești. Orice gând vine către tine, lasă-l să vină și să plece, în tot acest timp menținându-ți atenția pe respirație.  

Conexiunea cu sufletul nostru este extrem de importantă pentru fiecare dintre noi. Practicând acest ritual zilnic, după o perioadă vei descoperi multiple beneficii.

Fie primit! 
Nicoleta Svârlefus 

Sursa foto: www.unsplash.com

 


Astro Shop

Cele mai noi articole