Relatiile… cele mai bune oglinzi ale noastre

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 29 noiembrie 2014, 11089 vizualizari
Relatiile… cele mai bune oglinzi ale noastre

Cand nu ne convine ce vedem in ele, alergam sa schimbam oglinda, le spargem sau pur si simplu refuzam sa ne uitam la ele. 

Relatiile complicate pot fi foarte amuzante cand privesti din afara, dar extrem de dureroase cand esti direct implicat. Asta deoarece te indentifici atat de mult cu rolul pe care ti l-ai luat in relatie, incat nu poti privi din afara. In realitate te identifici cu tot ceea ce nu esti, cu cine nu esti, vrei sa controlezi sau sa fugi, asumandu-ti atributii care nu tin de iubire. 

Ajungem in relatii din iubire…sau nu? Insa tot din iubire ajungem la atatea dileme si complicatii? Cu siguranta ca nu…

Orice relatie e o continua provocare la luciditate. Sa vezi si sa accepti lucruri pe care ti-ai fi dorit sa nu le vezi. Si intrucat e mult mai greu sa te vezi pe tine direct asa cum esti, iti va fi mai usor sa le vezi la partenerul de langa tine. 

Oare ce imi arata partenerul? Sunt si eu exact ca el? Bineinteles ca nu se pune asa problema. Dar tine cont de un lucru… inconstienta mereu are rolul sa ne pacaleasca. Asa ca ceea ce proiectezi asupra lui oglindeste felul in care iti functioneaza mintea, iti oglindeste limitarile in perceptie si mai ales… cat de bine sau de putin te cunosti pe tine insuti. 

De aceea am obiceiul sa afirm ca oricat ne-am ascunde dupa diverse masti la inceputurile relatiilor noastre, mai devreme sau mai tarziu se vede… tot! Ca nu admitem ceea ce se vede e o alta poveste. 

Limbajul nostru non verbal este cartea noastra de vizita. Daca doi oameni ar tine cont mai mult de acest tip de imbaj decat de cel intelectual atunci cand se intalnesc, le-ar fi mult mai usor sa detecteze incompatibilitatile sau potrivirea- the perfect fit. 

Partenerul potrivit pe care il astepti poate trece zilnic pe langa tine si sa nu-l observi, intrucat mintea ta e prea ocupata sa urmareasca sabloanele pe care ti le-ai setat cu privire la cineva. Esti mai preocpat sa gasesti pe cineva care sa se potriveasca cu mintea ta decat cu sufletul si trupul tau. 

Nu pot sa nu ma intreb: vrei orgasme mentale cu un om sau vrei sa iubesti cu tot trupul si sufletul tau? 

Din pacate, multi oameni cand se intalnesc pentru prima data vorbesc atat de mult, incat nu mai au spatiu sa se priveasca cu adevarat, sa se simta reciproc, sa-si intuiasca dorintele si nevoile. Nu mai au timp sa asculte la nivel profund ce ii transmite celalalt si sa raspunda la semnale. Ceea ce unii numesc spontaneitate nu este decat o stare de prezenta si de flow. 

De cate ori ai incercat sa-l simti pe cel de langa tine? Sa-I observi gesturile fara nicio intentie de judecata si sa intelegi ceea ce trupul sau iti transmite ca are nevoie? 

E interesant cand se intalnesc doi oameni care nu vorbesc aceeasi limba, ceea ce ii forteaza sa treaca dincolo de planul pur mental si sa se inteleaga la un nivel pur intuitiv si foarte putin verbal. 

Energiile dintre doi oameni cauta sa-si faca bine treaba, sa se manifeste, sa se joace, sa se atraga sau sa se respinga. Ele au limbajul lor codat si putem invata atat de multe despre noi daca ne deschidem bine simturile.

Relatiile exista peste tot, ne-am nascut din ele, AND-ul nostru e format tot dintr-o relatie. Nu astepta o relatie, deschide-ti bine ochii si vei observa ca totul in jurul tau, in viata ta e format din relatii si totul te oglindeste. Cat despre partenerul ideal, te las cu o replica din filmul Frumoasa Venetiana: Iubeste iubirea si nu vei mai avea de suferit. 

Adela Haru

www.lifeinbalance.ro

Sursa imagine: www.girlschase.comCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole