Relațiile și banii intră în revizie tehnică. Venus retrogradă în Gemeni, 12 Mai- 25 Iunie 2020

Autor: Nicoleta Svârlefus - joi, 14 mai 2020, 49567 vizualizari

2020 Epic. Toate planetele care pot retrograda... retrogradează în 2020 (toate cele 8: Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, Pluto). Un calup de 4 retrograde a debutat in aprilie, cu Pluto, a urmat pe 11 mai Saturn, pe 12 mai Venus, iar pe 14 mai Jupiter.

Spre deosebire de planetele care intră în mișcare apparent retrogradă în fiecare an (Mercur chiar de mai multe ori pe an), Venus și Marte retrogradează cel mai rar, iar efectele sunt semnificative.

Venus e retrogradă o dată la 18 luni, iar o dată la 8 ani în același semn. Prin urmare, ultima dată când s-a aflat în Gemeni, în mișcare aparent retrogradă, a fost în 2012 și dacă dăm filmul înapoi și ne amintim ce s-a întâmplat atunci (mai-iunie 2012) în viață noastră, ce evenimente, ce schimbări și experiențe am trăit, e posibil să facem câteva conexiuni prețioase apropo de punctul in care ne aflăm și să căpătăm mai multă claritate cu privire la aspectele din viață noastră care se cer și acum prelucrate, ca și atunci. Mai cu seama că pot fi teme lăsate în suspensie, nerezolvate complet, nelămurite atunci, sau e vorba de ceva ce am început și nu am terminat. În orice caz, e posibil să existe o legătură între atunci și acum.

Venus este responsabilă cu plăcerile noastre, bunăstarea, banii, abilitatea de a ne folosi resursele și a le valorifica, senzualitatea, farmecul personal, dar și cu relațiile intime și nu numai.

Semnul Gemenilor este locul în care se întâlnesc comunicarea, negocierea, curiozitatea, mișcarea și creativitatea, abilitățile intelectuale și capacitatea de a ne adapta la mediu și la realitatea imediată.

Venus și-a făcut intrarea în semnul jucăuș și neastâmpărat al Gemenilor, încă din 3 aprilie și se va tot mișca înainte și înapoi prin acesta, până pe 7 august, când se va muta în Rac.

RELAȚII

Între 12 mai și 25 iunie, Venus este retrogradă (efectele sunt prezente însă încă din 10 aprilie și până pe 28 iulie, cât durează ciclul complet de retrogradare) și scormonește, scoate la suprafață, agită, amestecă, se interesează de tot ceea ce a fost acoperit și neglijat sau ceea ce nu funcționează și nu e autentic în relațiile noastre. De Venus retrogradă nu ne putem ascunde slăbiciunile și fisurile relaționale, nu putem nici măcar să mai ascundem ceva de celălalt. Combinația Venus- Gemeni o face pe Venus destul de curioasă, până la indiscreție și obrăznicie, fiind chitită să afle tot, să descoase, să deschidă spații inschise din noi, să aerisească. 

Multe discuții, chiar certuri, vor avea rolul de a zgândărî acolo unde până acum nu ne-am uitat, unde am bătut pasul pe loc de frica adevărului și a durerii aferente. Însă acum, vigilența și agilitatea pe care Venus o capătă în Gemeni nu ne mai lasă loc de stagnare, comoditate, rigiditate sau complacere.

Venus retrogradă în Gemeni produce disconfort, pentru că ne așează în fața ochilor compromisurile, fisurile, beteșugurile în relații sau în atitudinea noastră față de bani. Ne răstoarnă sertarele, dulapurile, în care nici nu mai știam de avem, ce păstrăm demult (poate chiar de 8 ani) și ne lipsește de putere. Facem curat la impuse. Căci, ce poți face când te trezești cu sertarele răsturnate în mijlocul casei, pardon, în mijlocul relațiilor și vieții? Te enervezi, poate. Dar tot te apuci să faci curat până la urmă. Și, de regulă, așezi altfel lucrurile, decât erau înainte. Pe unele le arunci, le muți sau le dai. Pe unele le reabilitezi, le valorifici, realizând că îți erau utile dar uitaseși de ele.

Reașezăm așadar relațiile. Le scuturăm bine, bine, în această perioadă. Așezăm oamenii pe alte pozițîi și e posibil să le atribuim alte roluri sau să le regândim. Pentru că, așa cum îi stă bine unei planete retrograde cum e Venus, e posibil să ne reapară din trecut oameni, relații, situații, care se cer revizuite și regândite. E un moment senzațional pentru discuții vindecătoare, pentru impartasiri, reparații, reabilitări, repoziționări. Mai ales că acum reușim să fim nu foarte emoționali, ci chiar detașați în acest proces. Energia Gemenilor ne ajută în acest sens, mai cu seama că e activată și de Mercur până la finalul lunii Mai, de Soare și, foarte important, de Destin (Nodul Nord) cu care se va întâlni la finalul plimbării prin Gemeni, pe 6 august, ca să tragă linie și să hotărască împreună ce facem mai departe și cum mergem înainte, în anumite relații. 

Acolo unde au existat minciuni, intenții ascunse, aventuri sau alte asemenea, probabil că vor fi stârnite astfel de situații și se vor da cărțile pe față. Cum spuneam, nu prea se mai poate ascunde nimeni, există destui indiscreti prin preajma. Plus că oamenii, când e activat semnul Gemeni așa cum e acum, cu greu își țîn gura și cuvintele în frâu. Iar derapajele sentimentale care trec granița flirtului nevinovat (la ordinea zilei când vorbim despre Gemeni), pot costa destul de mult. 

În fond, e o etapă de renegociere a rolului nostru în orice relație care contează. Și de regăsire a manierei proprii de a crea o relație. Nu ni se potrivește tuturor aclelasi tip de relație, iar acum e timpul să acceptăm cine și cum suntem de fapt și ce vrem să creăm, ce este adecvat pentru noi.

Bani și bunăstare

Venus este responsabilă și cu banii, cu bunăstarea (ca guvernator al Taurului). E vremea revizuirii acestui segment, de asemenea. Tragem linie, abia acum vedem probabil efectele măsurilor de urgență care au afectat segmentul muncii și al afacerilor.

E necesar să schimbăm abordarea legată de bani (cum îi generăm, cum îi cheltuim etc), să schimbăm prioritățile, să regândim valorile. Fiecare dintre noi a avut suficient timp deja, în ultimele două luni de când cu pandemia, să înțeleagă ce e cu adevărat important, în ce merită să investească, cum vrea să muncească de acum, de câți bani are nevoie în mod real, ce valoare au banii și ce loc ocupă, ce eforturi și sacrificii merită să facă pentru bani, ce-I place, care sunt bucuriile pe care vrea să le aducă mai mult și mai des în viața sa. Fiecare poate să-și facă acum un bilanț, să-și facă propria evaluare folosind ca reper experiența izolării și a schimbării vieții datorită acesteia. Pentru că toți am avut cu siguranță revelațiile noastre, am avut și avem constientizari care ne schimbă perspectiva și stilul de viață, poate pentru totdeauna.

Venus retrogradă în Gemeni, pe lângă că ne face prezenți la anumite pierderi sau greșeli de strategie financiară, poate aduce și corecturi, idei bune de redresare, mai multă prudență. Cu condiția să fim orientați spre soluții și nu spre plângeri, critici, reproșuri care nu ajută pe nimeni. De exemplu, putem renegocia veniturile sau putem relua idei și activități din trecut care pot fi valorificate.

Se înțelege că nu e o perioada potrivită pentru investiții mari sau cheltuieli pripite pe lucruri care nu sunt necesare sau fără de care putem trăi liniștiți în continuare. Însă, Venus în Gemeni retrogradă ne poate reașeza prioritățile cântărind mai mult către investiții în cunoaștere, în învățare, evoluție. Așadar, cursuri pe care am vrut să le facem și nu le-am făcut, cărți pe care le-am cumpărat și nu am apucat să le cititm, proiecte creative care implică informația și comunicarea, pe care le-am inițiat dar nu le-am dezvoltat și dus la capăt, de toate acestea e momentul perfect să ne ocupăm. 

Socializare și comunicare

Venus este mâna în mâna cu socializarea, iar Gemenii (semn guvernat de Mercur) reprezintă teritoriul comunicării. Așadar, în această perioada ne găsim modalități ingenioase în care să comunicăm, să fim în contact unii cu alții. Curiozitatea intelectuală ne unește, ne grupează, ne pune în legătură cu ceilalți. Și aici probabil că vom constata că rezonăm mai mult cu anumiți oameni și vrem să păstrăm legătura cu ei, iar cu alții nu mai vrem și nu mai simțim să comunicăm la fel ca înainte.

Creativitatea e în floare și e bine să se bazeze pe idei mai vechi, proiecte cărora să le dăm o altă formă, întrucât nu e un timp potrivit pentru noi începuturi sau pentru anagajamente și contracte pe termen lung.

Frumusețe, estetică

Venus, după cum știm, e planeta care răspunde de frumusețe. Ce e frumos pentru noi, ce ne place, ce admirăm, dar și cum ne place să arătăm și ce facem pentru înfrumusețarea noastră. Când Venus e retrogradă, însă, e bine să fim atenți (mai ales atente) ce alegeri facem pentru aspectul nostru fizic, pentru că există riscul să fim dezamăgiți. Nu sunt indicate schimbările radicale, de fapt e de preferat să optăm pentru formule și proceduri pe care deja le cunoaștem, cu care suntem obișnuiți și pe care eventual le putem îmbunătăți. Pe de altă parte, sunt bine-venite toate demersurile făcute în sensul corectării greutății sau a aspectului fizic în general, prin renunțarea la anumite plăceri culinare. 

 

Așadar, suntem într-o perioadă de reconfigurare pe multe paliere. Dar Venus în Gemeni (semn mutabil, al schimbării și flexibilitățîi) retrogradă ne arată și ne ajută să vedem și alte posibilități, să înțelegem că există viață dincolo de ceea ce ne doare, că orice subiect tabu poate să devină o tema de conversație și negociere cu ușurință.

Fie primit! 

 

Nicoleta Svârlefus 

 

 Astro Shop

Cele mai noi articole