Relatiile in Noua Paradigma

Autor: Cristina Ciobanu - marti, 15 aprilie 2014, 604 vizualizari
Relatiile in Noua Paradigma

Pe masura ce continuam sa ne comutam la energiile in crestere, una dintre cele mai mari schimbari, care au loc, este la baza structurilor.

Aceasta afecteaza un spectru larg din existenta noastra, in aceasta dimensiune, iar relatiile vin in atentia clara, in acest moment.

Exista mai multe straturi la ideea de "relatie", asa cum ea exista, si la schimbarile care au loc la originea acestor structuri, care au fost pe pozitie, de milenii.

Relatiile variaza de la persoana la persoana, asta e stiut; si totusi exista o structura care sta la baza conceptului din spatele cuvantului, care ajunge dincolo de experienta umana, indiferent daca avem constienta de ea sau nu.

Shimbarea care are loc pe atat de multe niveluri din experienta noastra umana, este cresterea discordantei adanc inradacinate, care cere sa fie vindecata. O zona, in care aceasta afecteaza multe fiinte umane, este domeniul relatiilor.

Sub rapida deteriorare a vechilor paradigme, energia care sta la baza acestor interactiuni a fost bazata pe distorsiunile de interpretare din diferitele aspecte ale existentei umane.

Aceasta inseamna ca orice are structura (tangibila sau nu) este afectat de disparitia vechilor constructii. Deoarece noua paradigma inca nu a elaborat "structuri" proprii, acesta este un moment foarte subred pentru omenire.

Iata cum poate afecta indivizii:

Unii dintre cei care, in relatii, au aderat la definitiile, obisnuite sau acceptate, ale relatiei si la rolurile din cadrul acestora, vor gasi noua energie confuza si chiar infricosatoare. (Ganditi-va la opozitia fata de casatoria persoanelor de acelasi sex sau  de familii, asa cum sunt definite de fiecare individ in parte pentru ei insisi.)

Aceasta schimbare reprezinta o subminare completa a barierelor de siguranta, indelung stabilite, concepute pentru a defini o "conditie obisnuita" la care "trebuie" sa aderam. Deoarece oamenii au luptat pentru a-si revendica drepturile de a defini relatiile prin propriile lor standarde, distorsiunile sunt aduse la lumina si se simt si mai discordante. In aceste cazuri, cei mai multi oameni vor rezista schimbarilor prin protejarea inversunata si apararea "realitatii" lor.

Mai sunt si altii in relatii, care au experimentat o dezvoltare uriasa in ei insisi, in timp ce partenerii lor nu au suferit aceeasi transformare. Acest lucru declanseaza o redefinire profunda a rolurilor, care au fost acceptate (constient sau nu), atunci cand a inceput relatia.

Acest lucru poate crea un gol, deoarece cel "lasat in urma" simte presiunea de a schimba, in scopul de a satisface cealalta persoana, unde exista acestea. In cazul in care ei nu sunt pregatiti sa faca acest pas, relatiile se pot sfarsi, sau, in unele cazuri, persoana care a experimentat o crestere uriasa, face compromisuri, si se tine pe sine insusi pe loc, pentru a ramane in relatie.   

Si totusi, in alte cazuri, ambele parti dintr-o relatie vor experimenta o crestere majora si, cu toate acestea, structura in care a fost stabilita relatia nu poate rezista la ajustarile necesare. Uneori, fara sa stim aceasta, noi aderam la limitele obisnuite stabilite prin comportamentul/aplicarea modelelor vechi (la momentul la care relatia a fost stabilita).

Acest al treilea exemplu reflecta cel mai bine schimbarea care are loc, pe o scara mai larga, deoarece noi trecem intr-o noua paradigma. Relatiile din vechea paradigma au crescut pentru a include denaturarile din energia Masculina Divina, cum ar fi puterea deasupra posesiunii, dominatiei si distrugerii.

De peste milenii, relatiile au luat aceste distorsiuni ca si inerente conceptului de relatie. Ce inseamna acest lucru este ca, uneori, in ciuda incercarilor oamenilor de a "defini relatiile in proprii lor termeni", cu limitarile de la baza conectate la aceste vechi distorsiuni, in timp ce indivizii pot creste, relatia nu poate. Acest lucru se datoreaza faptului ca, este imposibil sa ne imaginam o structura care permite asta, in constructia energetica existenta.

Toate relatiile incep ca si iubire - o mama da nastere unui copil; doi oameni se intalnesc pentru prima data si au o legatura profunda; un copil primeste un pisoi ca animal de companie. Este uimitor cat de repede acestea se pot transforma in ceva ce arata foarte diferit de iubire, bazat pe modul in care fiecare parte se aliniaza la structurile care apar.

Ia noua mama, imaginandu-si venirea noului copil, coplesita de iubire. Trei saptamani mai tarziu, dupa nopti nedormite, plansete fara sfarsit si accese de voma, relatia s-a transformat. Nu este mai putina iubire, pur si simplu a fost luata pe o calitate diferita; ea a fost schimbata intr-o dependenta acceptata, ceea ce inseamna ca mama s-a redefinit pe ea insasi si rolul sau in viata acestei persoane. Daca nu exista o constientizare constanta, a potentialului de a redeini continuu rolurile pe care alegem sa le luam, o structura este stabilita.

Sub vechea paradigma, rolurile dominante, de proprietate si lider/adept au fost predominate in structurile relatiilor. Exista ipoteza ca una dintre parti are oarecare autoritate asupra celeilalte, pana la, si inclusiv, ceea ce fac cu corpurile lor. Nu cu mult timp in urma, femeia avea nevoie de permisiunea tatalui sau a sotului pentru a-si scoate maseaua de minte, daca avea mai putin de 21 de ani.

Aceasta nu inseamna ca este imposibil sa traiesti in afara acestor sructuri pre-existente - este posibil. Unii oameni au descoperit, eoni in urma, ca limitarile sunt reale doar atat cat le permitem noi sa fie, si si-au trait vietile dupa propriul lor model. Chiar daca si ei au facut propriile lor structuri; si ei pot considera ca este dificil sa formeze alte relatii, din cauza insistentei lor asupra separarii de constructiile care "definesc" relatiile. Este ciclic.

Ganditi-va la anumite "adevaruri" acceptate, care sunt uneori folosite ca o modalitate de a scuza sau a justifica comportamentele altora. Cat de des auzim, "baietii vor fi baieti", sau "asa sunt fetele"? Fiecare dintre acestea reprezinta o samanta, pe baza careia o structura a fost construita.

Deci, pe baza acestor definitii adanc inradacinate de "normal", conceptul mai larg de relatie a fost, de asemenea, construit. Interactiunile au rasarit in jurul acestor distorsiuni ale normalitatii si au devenit recunoscute ca si noua normalitate. De fiecare data cand cineva a acceptat adevarul de noua normalitate, aceasta a devenit mult mai ferm recunoscut. Acesta este motivul pentru care distorsiunile au fost, apoi, atat de larg raspandite.

Cu pre-existenta si indelung stabilita aderare la roluri si structuri, relatiile umane au devenit mult mai complicate. Cei a caror energie nu a rezonat cu structurile, e posibil sa se fi gasit pe ei insisi luptand pentru a se potrivi cu ceilalti, sau negandu-si propriul adevar, in scopul de a se simti acceptati.

Acest lucru inseamna ca, chiar si in cazul in care oamenii incearca sa defineasca relatiile pe baza propriilor lor termeni, din cauza energiilor vechii paradigme, care exista in jurul conceptului in sine, este dificil, daca nu imposibil, sa vezi potentialul a ceea ce ar putea sa fie, deoarece acesta nu exista inca.

De aceea, eliberarea este vitala. Exista un potential pentru o transformare imensa, daca noi, ca un colectiv, putem fi de acord sa eliberam forma actuala pe care o iau relatiile. Pe masura ce o facem, structurile se vor dizolva si noile energii vor avea un loc in care sa aterizeze si sa se stabileasca.

Pentru multi, acest lucru va insemna renuntarea la o relatie curenta. Acesta nu este sfarsitul, ci inceputul a ceva mult mai armonios si rezonant cu energia feminina care soseste. Ai incredere ca, prin renuntarea la formele actuale pe care le iau relatiile, facem loc pentru miracole si pentru o transformare atat de dinamica incat vom uita ceea ce am crezut vreodata ca am stiut.

Acest lucru nu se simte diferit de moartea unei persoane dragi, si nu este usor. Ganditi-va, totusi, la modul in care relatiile au capaciatea de a se transforma complet prin intermediul procesului mortii, asa cum cei ramasi in urma isi pot reevalua si redefini legatura lor cu cei care au trecut dincolo.

Pentru unii, asta va insemna a da drumul la a continua sau a cauta relatii (in afara lor), pana cand noile energii sunt stabilite. Este foarte greu sa vizualizezi conceptul de entitate fara forma in configuratiile din paradigma curenta. Trebuie sa fim rabdatori, si sa continuam sa ne concentram pe a ne cunoaste si a ne iubi pe noi insine, si pe eliberarea legaturilor cu distorsiunile (posesie, dominare, etc.) din jurul relatiilor. Cresterea foarte mare este disponibila chiar acum, si, daca putem pastra spatiu pentru aceasta transformare, vom contribui pentru schimbare la un nivel universal.

Este timpul sa renuntam la iluzia controlului si sa permitem acestei transformari sa aiba loc. Sursa vrea ca noi sa experimentam fericirea si bucuria, asa cum n-am crezut vreodata ca este posibil, si e chiar acolo, asteptandu-ne sa o revendicam.

Cu mare iubire,
Jenny Griffin


Despre autor: "Ma numesc Antrenor Catharsis pentru ca e mai usor de tinut minte, decat "mentor/detinator-al-spatiului intuitiv, cu o pasiune speciala pentru refacerea post-transformare".
La ceea ce sunt eu foarte buna, este descoperirea blocurilor pe care le-ai ascuns de tine, si de a te ajuta sa gasesti o noi perspective si solutii. Imi place sa-i ajut pe altii sa descopere posibilitatea si potentialul, acolo unde nu se gandisera sa se uite.
Misiunea mea este de a normaliza procesul de schimbare, o mare parte din acesta este a da drumul. Fara schimbare, stagnam individual, si, ca un colectiv, nu vom progresa.
Scopul meu este de a transmuta energiile grele, cum ar fi frica si tristetea, in bucurie, astfel incat sa ne putem transfera impreuna intr-o dimensiune mai inalta a constiintei. Mi-ar placea sa intru mai departe in contact cu tine - aici sunt cateva cai prin care se poti realiza acest lucru:
-Twitter: https://twitter.com/catharsiscoach
-Facebook: https://facebook.com/thepowerofchange.me
-Blog: http://thepowerofchange.me

*Traducere: Cristina Ciobanu

*Imagine: www.divineopenings.com

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole