Relaţii pline de iubire

Autor: AstroCafe.ro - joi, 02 februarie 2017, 29999 vizualizari
love tree

O componentă a succesului o constituie relaţiile pline de iubire. Acestea sunt relaţiile cu oamenii pe care-i iubiţi şi la care ţineţi, persoanele care vă iubesc şi ţin la voi. Ele repre­zintă etalonul în ceea ce priveşte felul în care vă descurcaţi cu adevărat, ca fiinţă umană. Cele mai multe momente de fericire şi nefericire din viaţă provin din relaţiile noastre cu alţii - şi aceste relaţii sunt cele care definesc, cu adevărat, calitatea noastră de oameni.

O calitate esenţială a unei persoane normale este abili­tatea acesteia de a crea si menţine relaţii de prietenie şi intime pe termen lung cu ceilalţi oameni. Esenţa personalităţii voastre se dezvăluie prin felul în care comunicaţi cu ceilalţi şi prin modul în care ei se înţeleg cu voi.

Puteţi măsura oricând starea în care se află relaţiile voas­tre, printr-un test simplu: râsul. Singura măsură certă a felului în care merg lucrurile este dată de cât de mult se râde într-o fami­lie, sau cât de mult râd doi oameni care sunt împreună. Când o relaţie este cu adevărat fericită, oamenii râd foarte mult când sunt împreună. Când o relaţie se strică, primul lucru care dis­pare este râsul.

Acest lucru este adevărat si pentru companii. Organi­zaţiile performante, profitabile sunt acelea în care oamenii râd si glumesc împreună. Ei se bucură unul de altul şi de munca lor. Ei funcţionează bine şi eficient în echipă. Sunt mai opti­mişti, mai deschişi spre idei noi, mai creativi şi mai flexibili.

Obişnuiam să cred că oamenii reprezintă o verigă impor­tantă a oricărei afaceri. Apoi am învăţat un adevăr mare: oame­nii sunt chiar afacerea.

Mobila şi accesoriile pot fi înlocuite. Produsele, serviciile si clienţii se vor schimba în timp. Dacă, însă, aveţi oamenii po­triviţi, compania va continua să prospere.

Singura şi cea mai importantă responsabilitate a condu­cerii este să asigure armonia şi fericirea angajaţilor, să creeze un climat de optimism, entuziasm şi moral ridicat. Acest „spirit de solidaritate" este calitatea distinctă a tuturor organizaţiilor mondiale de înaltă clasă.

Care este relaţia ideală pentru voi? Cu cine ar fi şi cum ar arăta? Dacă aţi putea concepe fiecare relaţie importantă din viaţa voastră, în cel mai mic detaliu, ce aţi dori mai mult - sau mai puţin? Ce aţi putea face, începând de azi, pentru a crea aceste condiţii în viaţa voastră?

Dacă nu aveţi o idee clară despre ceea ce doriţi cu adevă­rat într-o relaţie cu o altă persoană, vă veţi găsi probabil în situ­aţii pe care nu le-aţi ales voi. în viaţă, problemele sunt aproape invariabil „probleme cu ceilalţi oameni". Ele se află pretutindeni.

Problemele cu ceilalţi contribuie în mai mare măsură la destabilizarea liniştii interioare - şi vă subminează sănătatea, mai mult decât oricare alt factor. Din această cauză, unul dintre ţelurile voastre majore trebuie să fie acela de a crea un mediu uman în care să puteţi fi fericiţi, mulţumiţi şi împliniţi. Trebuie să vă examinaţi relaţiile, una câte una, şi să dezvoltaţi un plan pen­tru a face ca fiecare în parte să fie plăcută şi satisfăcătoare.

Numai atunci când veţi avea control asupra relaţiilor voastre şi ele se vor desfăşura armonios, vă veţi putea focaliza gândurile spre autoexprimare şi autorealizare, care vă permit folosirea întregului vostru potenţial.

Bryan Tracy

Sursă: Succesul în viaţă – Editura FOR YOU

Imagine: www.devianart.netCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole