Puterea sinelui

Autor: AstroCafe.ro - marti, 21 august 2018, 7802 vizualizari

Să vorbim puţin despre cuvântul „putere”. Unii oameni afirmă că nu le place acest cuvânt şi că nu îşi doresc aşa ceva. Este foarte adevărat că în lumea în care trăim cuvântul „putere” are unele conotaţii negative. El implică adeseori controlul asupra altor oameni şi tre­buie să recunoaştem că puterea este folosită adeseori în mod inadecvat.

Tipul de putere de care vorbesc eu este însă com­plet diferit. Acest tip de putere te face să devii mai puţin manipulativ cu cei din jurul tău şi mai plin de iubire. De bună seamă, mă refer la puterea sinelui, respectiv la puterea asupra percepţiilor referitoare la lumea exte­rioară, asupra felului în care reacţionezi la situaţiile din viaţa ta, la puterea de a face ceea ce este necesar pen­tru a-ţi continua creşterea spirituală, de a crea bucurie şi satisfacţie, de a acţiona şi de a iubi.

Acest tip de putere nu are nimic de-a face cu ceilalţi oameni. Ea nu reprezintă un act egocentric, ci o iubire sănătoasă de sine. Adevărul este că egocentricii nu simt deloc această putere, de unde şi nevoia lor obsesivă de a-i controla pe cei din jur. Lipsa lor de putere îi menţine într-o stare perpetuă de teamă, căci supravieţuirea lor depinde de lumea exterioară. Nu există oameni mai lip­siţi de iubire decât cei care nu îşi pot gestiona puterea personală. Aceşti oameni îşi petrec întreaga viaţă încer­când să îşi obţină puterea de la ceilalţi. Această nevoie disperată îi conduce la cele mai variate tipuri de compor­tament manipulativ.

Puterea despre care vorbesc eu te eliberează, căci nu te mai face să depinzi de lumea exterioară. Ea nu repre­zintă capacitatea de a-i face pe ceilalţi să reacţioneze aşa cum doreşti tu, ci aceea de a face tu însuţi ceea ce doreşti să faci. Cine nu dispune de acest tip de putere nu dis­pune nici de pace interioară. El este foarte vulnerabil.

Experienţa m-a învăţat că femeile resping într-o măsură mai mare conceptul de putere decât bărbaţii, din motive evidente. Bărbaţii au fost condiţionaţi să creadă că puterea este ceva bun. Femeile au fost condiţionate să creadă că a fi puternic este nefeminin şi neatrăgător. Experienţa personală m-a învăţat însă că nimic nu este mai departe de adevăr.

O femeie sigură pe ea şi care îşi controlează perfect viaţa atrage ca un magnet. Ea emană o energie atât de pozitivă încât ceilalţi oameni îşi doresc să fie tot tim­pul în jurul ei. Ea nu devine însă cu adevărat autentică şi plină de iubire faţă de ceilalţi oameni decât atunci când îşi descoperă puterea interioară. Adevărul este că iubirea şi puterea merg mână în mână. Cine îşi des­coperă puterea personală se simte pregătit să îşi des­chidă inima. În absenţa puterii personale, iubirea sa este distorsionată.

Dr. Susan Jeffers

Sursa: Acceptă-ţi teama, dar nu te lăsa inhibat de ea - Editura ADEVAR DIVIN

Imagine: www.emaze.comAstro Shop

Cele mai noi articole