Pune-te pe primul loc

Autor: Cristina Ciobanu - marti, 01 martie 2016, 2723 vizualizari
Pune-te pe primul loc

Daca ai zburat vreodata cu avionul si ai ascultat instructiunile de siguranta, ai putea sa iti amintesti ca, in timpul demonstratiei de siguranta a insotitorilor de zbor, ei spun de obicei ceva de genul: "In cazul in care aveti nevoie de oxigen, o masca va cadea din tavan. Asigurati-va ca va puneti propria masca mai intai, iar apoi, in cazul in care calatoriti cu copii, ajutati-i si pe ei sa-si puna masca".

Insa, ca parinte, imi imaginez ca acest lucru ar fi foarte greu de facut. Pentru cei mai multi parinti primul lor gand ar fi probabil despre cum sa isi ajute copilul. Exista totusi o lectie importanta pe care o putem invata de aici.

Nu putem sa avem grija de altii daca nu am avut mai intai grija de noi. Nu pot fi un sot, un tata, un angajator sau un prieten bun, daca sunt obosit si nefericit! In schimb, voi fi un sot si un parinte mult mai bun daca sunt fericit si sanatos.

Dar multi dintre noi inteleg acest lucru gresit, pentru ca se gandesc ca a avea grija de ei insisi este ceva egoist. Ei bine, egoismul nu este neaparat un lucru bun, dar nu ar trebui in niciun caz sa fie confundat cu necesara grija de sine, care este buna pentru noi si pentru toti oamenii din jurul nostru.

Rezerva-ti in mod regulat un ragaz pentru a avea grija de nevoile tale fizice si psihice. Fa un obicei din asta, astfel incat grija de sine sa nu mai fie uitata sau sacrificata pentru ceea ce ar putea parea a fi mai urgent.

"Exemplul nu este doar un lucru important in influentarea altora. Acesta este singurul lucru care conteaza." - Albert Schweitzzer

Timothy J. Sharp


Sursa: 100 de cai spre fericire - Editura Trei

Imagine: www.images.designtrends.comAstro Shop

Cele mai noi articole