Proprietatile uleiurilor esentiale de la A la Z. Uleiul esential de grapefruit

Autor: Cristina Ciobanu - miercuri, 20 noiembrie 2013, 5207 vizualizari
Proprietatile uleiurilor esentiale de la A la Z. Uleiul esential de grapefruit

Uleiul esențial de grapefruit este apreciat pentru proprietăţile sale diuretice, antiseptice; este detoxifiant, diuretic, dizolvă grăsimile, curăţă rinichii, sistemul limfatic și vascular, stimuleaza arderile, antidepresiv, tonic.

Nu există înregistrări clare care să indice  ca acest ulei a fost folosit in vremuri istorice, cu toate acestea, mulți cred că uleiul de grapefruit a fost folosit pentru a trata  pielea,  foarte eficient atunci cand vorbim de aspectul stralucitor al parului, și, eventual, era folosit ca un agent de curățare atât pentru propriul corp cat si pentru curatarea casei.

Prin proprietățile sale antivirale și antimicrobiene, acest ulei esențial de grapefruit este un bun dezinfectant. Nu protejează doar organismul de infecţii noi, dar si elimină infecțiile care ar putea fi deja prezente. Este deosebit de eficient pentru infecţiile de colon, stomac, intestine, sistemul urinar, sistemul excretor şi rinichi. În plus, este benefic pentru infecţiile orale şi oculare, precum şi pentru infecţiile la nivelul pielii.

Este un excelent adjuvant in digestie si in dietele de detoxifiere. Foarte util pentru reducerea greutatii corporale si, de asemenea, foarte eficient atunci cand vorbim de probleme ale ficatului sau ale vezicii biliare. Este recomandat persoanelor care sufera de bulimie.

S-a dovedit benefic inainte si dupa exercitii fizice, pentru a preveni rigiditatea muschilor si articulatiilor. Util in tratarea gutei, artritei si reumatismului. Este foarte eficient in drenajul limfatic.

Pentru sistemul nervos este un tonic foarte bun. Relaxeaza mintea, ajutand atat la depasirea perioadelor de depresie cat si a celor de euforie. Alunga dezamagirea si negativismul.

Acest ulei esential are un mare rol in cresterea respectului fata de propria persoana. Dupa inhalare, veti avea sentimentul ca aveti forte noi, iar energia pe care o veti capata nu va mai fi ceva atat de neobisnuit, cum vi se parea inainte. Excelent pentru mărirea capacităţii intelectuale, deoarece are un efect plăcut de împrospătare.

Purifica aura si corpul mental ceea ce ajuta la eliberarea depresiei, a confuziei si a bruiajului mental. Odata curatate, putem fi receptivi la vocea noastra interioara si la puterile intuitiei. Ne ajuta sa ne redobandim propria putere si sa ne atingem obiectivul propus. 

In speranta ca va este de ajutor, va astept si saptamana viitoare sa descoperim impreuna lumea minunata a aromaterapiei!

Cristina Farcasanu- terapeut

Telefon: 0725 410 105

Email: terapieholistica@gmail.com


*Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe si/sau

creeaza-ti un cont de utilizator pentru a primi zilnic previziunile astrologice pentru zodia ta si noutatile. Multumim!

Bibliografie: “Aromaterapia” Denise W. Brown, www.sustainablebabysteps.com, plantsandoils.hubpages.com

Imagine: www.organicfacts.net


Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole