Proprietatile uleiurilor esentiale de la A la Z. Uleiul esential de chimen

Autor: Cristina Ciobanu - miercuri, 02 octombrie 2013, 3430 vizualizari
Proprietatile uleiurilor esentiale de la A la Z. Uleiul esential de chimen

Uleiul esential de chimen are numeroase beneficii pentru sanatate: detoxifiant, antihistaminic, antiseptic, anti - spasmodic, carminativ, digestiv, dezinfectant, diuretic, expectorant, astringent, insecticid, stimulent, tonic. Este un foarte bun descongestionant limfatic.

Este un remediu bine cunoscut in ceea ce priveste productia de lapte pentru mamele care alapteaza. Se recomanda sa se consume ulei esențial de chimen cu miere. El imbunatateste atat cantitatea cat si calitatea laptelui. Copilul hranit cu acest lapte, de asemenea, nu este predispus la  flatulenta si indigestie si toate acestea se datoreaza proprietatilor acestui ulei esential.

Antihistaminic: Histamina este principalul motiv din spatele tusei perturbatoare si obositoare. Persoanele care sufera de alergii sezoniere pot continua sa tuseasca la nesfarsit! Desi exista multe medicamente anti - histaminice disponibile pe piata, toate au propriile lor efecte secundare si nu ofera o cura permanenta. Cu toate acestea, uleiul de chimen poate fi un ajutor miraculous si o alternativa, deoarece neutralizeaza efectele de histamina.

Uleiul esential de chimen este un dezinfectant foarte bun si antiseptic totodata. Este foarte eficient in  infectiile colonului, precum si in sistemele digestiv, respirator, urinar si excretor. Acesta inhiba cresterea bacteriilor si a fungilor si previne infectarea plagilor si ulcerelor. 

Ajuta la mentinerea ritmului cardiac, intareste muschii cardiaci, previne rigidizarea arterelor si venelor, scade tensiunea arteriala si, de asemenea, reduce nivelul de colesterol din sange. Consumul regulat de ulei esential de chimen poate pastra inima sanatoasa pentru o lunga perioada de timp si reduce riscul aparitiilor bolilor de inima.

Pentru sistemul digestiv este un excelent detoxifiant. Remediaza problemele precum: constipatia, flatulenta si greata. Adjuvant in procesul de slabire, reduce apetitul si creste resursele energetice ale organismului.

Uleiul esential de chimen este un diuretic ideal! Este literalmente o binecuvantare pentru cei care sufera de urinare obstructionata, caliculirenali, hipertensiune arteriala. Stimuleaza urinarea, prin reducerea tensiunii arteriale, reducerea grasimii, eliminarea acidului uric si curatarea depozitelor de la rinichi.

Este un expectorant remarcabil. Chiar mirosind acest ulei puternic ofera o descongestie imediata. Atunci cand este luat cu miere sau apa calda, se elimina mucusul depozitat in sistemul respirator. Acesta ofera ajutor imediat si de lunga durata in inflamatii nazale, ale laringelor ,faringelor, bronhiillor si ale gatului,  datorate racelii si altor boli.

Energia uleiului - Dezvolta capacitatea de a vedea o situatie in mod clar. Induce curaj, putere si optimism. Previne aparitia diverselor crize psihice. Recomandat pentru dependente de orice fel.

In speranta ca va este de ajutor, va astept si saptamana viitoare sa descoperim impreuna lumea minunata a aromaterapiei!


Cristina Farcasanu- terapeut

Telefon: 0725 410 105

Email: terapieholistica@gmail.com

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe. Multumim!

*Bibliografie: www.organicfacts.net, www.essentialoilbenefits.org, “Aromaterapia” Denise W. Brown

*Sursa imagine: www.carawayoil.in
Astro Shop

Cele mai noi articole