Promisiunile Dragonului de Apa

Autor: Valeriu - marti, 28 februarie 2012, 2586 vizualizari
Promisiunile Dragonului de Apa

Anul Nou Chinezesc incepe intodeauna pe faza de Luna Noua in zodia Varsatorului. De aici diferentele din calendar de la an la an. De data aceasta, Anul Nou Chinezesc a inceput in data de 23 ianuarie 2012 si se va termina pe 9 februarie 2013.

Dragonul personal

Suntem in plin an al Dragonului de Apa. Dragonul este recunoscut ca fiind cel mai puternic semn din zodiacul chinezesc. La rampa vin nativii acestei zodii, deci persoanele nascute in anii 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000. Insa Dragonul ne indeamna pe toti sa iesim in fata si sa ne afirmam prin calitatile noastre. Anul Dragonului este unul foarte solicitant, pentru ca ne obliga pe fiecare dintre noi sa dam tot ce avem mai bun. Nu este deloc un an in care sa stam si sa prelungim niste stari de confort relativ. Valul astral ne ia pe sus, suntem impinsi de la spate sa ne miscam din loc si sa facem ceva pentru noi.
Anul acesta avem nevoie mai mult ca oricand sa ne vindecam de orgoliu! Mandria noastra poate fi la cote inalte, daca avem realizari suntem tentati sa ne comparam cu altii si sa ne simtim superiori. Dragonul ii taxeaza in schimb pe toti cei care cad in vanitate si, in loc sa se bucure de tot ceea ce au, ii fac pe altii sa se simta mai mici decat sunt.
De aceea, este un an in care ar putea sa dispara de pe scena publica multe personaje cu aere de vedeta care nu au ce sa transmita cu adevarat. Anul acesta, formele fara fond sunt supuse pieirii! Dragonul nu-i lasa sa reziste decat pe cei care au un cuvant de spus, care poarta un mesaj din care ceilalti au de invatat.

Dragonul solutiilor

Solutia pentru a ne atinge scopurile, atata timp cat suntem sub semnul Dragonului, este actiunea in forta, directa! Caile fara ocolisuri, fara subterfugii, ne pot aduce recompense maxime, in timp ce jocurile de culise pot fi taxate drastic. Suntem cu totii mai sensibili la transparenta si la sinceritate, nu prea mai acceptam minciunile si furtisagurile. De altfel, oricine incearca sa obtina bani prin inginerii financiare, prin drepturi care nu li se cuvin este predispus la caderi spectaculoase din functie. In privinta banilor, le merge bine anul acesta numai celor care obtin venituri din activitati legale, pentru care pun din greu osul la treaba.
Este un an in care ar fi bine sa nu prea mai acceptam compromisuri daca vrem sa dam inainte. Dragonul ne cam obliga sa taiem legaturile care ne tin pe loc sau, mai rau, ne trag inapoi. Intre 23 ianuarie 2012 si 9 februarie 2013, ar trebui sa ne concretizam ambitiile cele mai mari pe care le avem! Avem forta de a continua proiectele pe care le incepem si atragem contexte favorabile care ne fac sa luam avant. Important este sa avem incredere ca viata ne aduce tot ce e mai bun pentru noi. Daca trecem in aroganta, in incapatanare, intr-o incredere exagerata in fortele proprii, dar fara sa facem nimic concret, atunci inseamna ca am calcat deja pe alaturi, iar Dragonul nu va fi deloc prietenos cu noi.
Anul Dragonului ne indeamna sa pasim inainte pe cont propriu! Aceasta era si recomandarea din previziunile numerologice pe anul 2012. Toti cei care asteapta cu mana intinsa sa primeasca au mari sanse sa fie pusi in continuare pe lista de asteptare. In schimb, cei care au un talent si au curajul sa-l puna la treaba pot sa dea lovitura sub obladuirea Dragonului. Dragonul incurajeaza initiativa particulara si ii ajuta pe toti cei care sunt dispusi sa-si schimbe stilul de viata, sa iasa din sistem si sa isi castige independenta! Cu atat mai mult cu cat Dragonul este un personaj mitologic care nu poate fi supus. De aceea sunt si de asteptat reactii ostile la adresa mediului sau sefilor care au efecte constrangatoare.

Dragonul naturii

Fortele naturii se manifesta si ele in forme extreme in anii Dragonului. Pericolul vine anul acesta indeosebi de la apa si de la pamant. De obicei, in anii Dragonului se inregistreaza miscari tectonice de mare magnitudine pe suprafata Terrei. La nivel general, inclusiv in Romania, fiind un an guvernat de elementul Apa, vremea poate fi mai rece si umeda. Precipitatiile pot fi consistete, peste mediile anuale, cu risc de producere a unor inundatii. De asemenea, intensificarile vantului, cumulate cu celelalte stihii ale naturii, pot contribui la producerea unor tornaade, vijelii sau taifunuri, chiar si in zone care de obicei sunt ferite de asemenea evenimente meteo. Din zguduirea pamantului si forta apei ar putea rezulta valuri distrugatoare sau chiar fenomene de tsunami.

Dragonul social

Din punct de vedere social, anii Dragonului sunt de obicei plini de framantari, de proteste si de actiuni sindicale. Oamenii isi cer drepturile, au impresia ca sunt trasi pe sfoara, prin urmare devin tot mai vocali si se aliaza, pornind la lupta cea mare impotriva sistemului. Unul din cele mai mari pericole ale anului vine dinspre miscarile fanatice, dinspre atitudinea extremista a unor oameni care reusesc sa coalizeze un numar impresionant de oameni in jurul lor. Asadar, poate fi un an al ascensiunii populismului si radicalismului!
Fiind insa un an de Apa, care activeaza calitati precum sensibilitatea, tactul, diplomatia si spiritul de reconciliere, anul 2012 poate aduce la toate nivelele sociale acel grad de intelepciune care sa evite actiuni irationale pe termen lung. Este un an care ii avantajeaza pe toti cei care lucreaza cu oamenii, cu publicul, care acorda atentie nevoilor si sentimentelor celorlalti.

Dragonul sanselor

In acest an putem avea continuitate in tot ceea ce facem, cu conditia sa ne afirmam talentele, sa actionam cu curaj si sa iesim in fata pe cont propriu. Anul Dragonului este un an in care cei care urmeaza directiile amintite mai sus pot sa isi castige un statut social, sa-si faca un renume si sa aiba parte de prosperitate. Celor curajosi si muncitori, Dragonul le aduce si mult noroc!
De asemenea, Anul Dragonului este propice casatoriilor! Programarea nuntilor in anul Dragonului este o alegere fericita, pentru ca patronul anului promite viata lunga in doi si armonie in cuplu. De asemenea, familiile pot fi binecuvantate cu copii! Anul Dragonului anunta fertilitate. Solul acestui an poate fi foarte fertil daca plantam seminte noi si le ingrijim in toate domeniile vietii noastre.
Daca il lasam, Dragonul poate scoate din noi tot ce stim sa facem mai bine. Anul acesta a sosit timpul sa fim noi insine, sa ne descoperim identitatea si sa crestem in directia care ne reprezinta.

Valeriu PănoiuCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole