Probleme ale somnului. Cum sa le elimini in mod natural

Autor: AstroCafe.ro - luni, 17 septembrie 2018, 4640 vizualizari

Exista numeroase cauze care ne afecteaza somnul zilnic. Fie ca vorbim de stres, lipsa de timp, disconfort fizic, sunt cateva trucuri naturale care pot duce la un somn mai lung si mai linistit.

Fa exercitii care te ajuta sa te relaxezi

Daca inainte de a adormi iti trec zeci de ganduri prin minte care uneori iti creeaza si griji insotite de o stare de agitatie, poti apela la o tehnica simpla de meditatie. Exercitiile de respiratie care iti vor concentra atentia pe frecventa si durata respiratiei, te vor relaxa, vor incetini ritmul cardiac, vor reduce stresul si te vor calma. Este bine sa practici aceste exercitii si in timpul zilei cand simti ca te afli intr-o situatie stresanta.

Creeaza o rutina inainte de culcare

Pregateste-ti corpul pentru somn stabilind un program inainte de culcare. Fa un dus cald, citeste o carte, sau bea un ceai natural relaxant in fiecare seara. Repetand acest program, corpul va invata ca urmeaza o perioada de somn si cu timpul vei reusi sa adormi mai repede. In tot acest program impune-ti ca cel putin cu o ora inainte de culcare sa nu folosesti telefonul sau televizorul deoarece lumina si radiatiile emise de acestea iti afecteaza ochii.

Alege materiale naturale pentru pat

Corpul se simte cel mai bine in materiale 100% naturale. Mai mult decat atat, exista materiale naturale care au un efect pozitiv asupra organismului pe perioada somnului. Lana spre exemplu creeaza un mediu ideal pentru organism deoarece:

 

Alege sa ai un pat 100% natural fie ca vorbim de lenjerie si pijamale care este bine sa fie realizate din bumbac 100%, fie ca vorbim de protectia de saltea, patura, pilota sau perna. Te vor ajuta sa dormi mai linistit si sa te trezesti mai odihnit.

Astfel de produse din lana pentru pat le poti achizitiona online de pe website-ul https://www.iubimlana.ro/

Astro Shop

Cele mai noi articole