Principii de operare

Autor: AstroCafe.ro - marti, 03 aprilie 2018, 5309 vizualizari

Motivul principal al eşecurilor si frustrării îl constituie fap­tul că oamenii nu ştiu cum să-şi pună în valoare tot ce au mai bun. Ei nu ştiu cum să acţioneze pentru a obţine maximum de performanţă şi fericire. Ei nu-şi cunosc principiile fundamentale de operare şi, în consecinţă, îşi risipesc multe ore, chiar ani, acţionând mult sub nivelul potenţialului lor.

De exemplu, imaginaţi-vă că cineva v-a oferit un com­puter scump, sofisticat. Vă este livrat direct acasă, iar atunci când îl despachetaţi, constataţi că din cutie lipseşte manualul de instrucţiuni. Imaginaţi-vă că nu aveţi nici cea mai mică idee despre cum să utilizaţi un computer şi nu cunoaşteţi nici lim­bajul computerelor. Imaginaţi-vă că trebuie să vă gândiţi cum funcţionează, cum să-l puneţi în funcţiune, care îi este sistemul de operare, cum să-l programaţi şi cum să obţineţi ceva de val­oare cu ajutorul lui.

Cât timp credeţi că v-ar lua să faceţi toate acestea, fără nici un ajutor sau îndrumare? Răspunsul este că, deşi aţi fi extrem de motivaţi şi hotărâţi, v-ar lua probabil ani pentru a vă da singuri seama cum să folosiţi un computer. Si, cu siguranţă, în toţi aceşti ani aţi începe să vă gândiţi la alte lucruri şi aţi continua să vă faceţi treaba în acelaşi mod depăşit şi lipsit de eficienţă, de dinainte.

Acum, imaginaţi-vă că aţi primit acelaşi computer dar, de această dată, având manualul de instrucţiuni care este pe înţe­lesul tuturor şi, în plus, însoţit de un specialist informatician care vă arată, pas cu pas, cum să porniţi computerul, cum să-l faceţi să funcţioneze, cum să-l programaţi şi cum să-l utilizaţi cu eficienţă maximă.

Într-o singură după-amiază, cu ajutorul manualului de instrucţiuni şi al specialistului puteţi să vă instalaţi computerul şi să-l faceţi operativ. După aceea, veţi şti din ce în ce mai bine cum să-l folosiţi, iar calitatea şi cantitatea a ceea ce produceţi vor creşte rapid.

Morala este următoarea: venim pe lume fără nici un ma­nual de instrucţiuni. Suntem înzestraţi cu un creier uimitor, a că­rui complexitate şi posibilităţi sunt atât de vaste, încât nu le pu­tem încă înţelege. Acest organ minunat (în greutate de până la 1,5 kg) conţine 100 de miliarde de celule şi procesează 100 mi­lioane de biţi de informaţie pe oră. El menţine un echilibru chi­mic perfect în fiecare dintre miliardele de celule ale organismu­lui nostru, prin sistemul nervos autonom.

Folosit corespunzător, creierul nostru incredibil ne poate conduce de la sărăcie la bo­găţie, de la singurătate la popularitate, de la boală la sănătate şi de la depresie la fericire şi bucurie - dacă învăţăm să-l folosim corespunzător.

Brian Tracy

Sursa: Succesul în viaţă - Editura For You

Imagine: www.techrepublic.com

 Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole