Pretul succesului! Marte in Fecioara (11 noiembrie 2011 – 3 iulie 2012)!

Autor: Valeriu - marti, 15 noiembrie 2011, 1609 vizualizari

Tranzitul neobisnuit de lung al lui Marte prin zodia Fecioarei, de aproape 8 luni de zile, ne aduce aminte de o straveche zicala: “Munca l-a facut pe om din maimuta…”. Iar in aceasta perioada, continuarea “… dar nici lenea nu a omorat pe nimeni” nu mai este valabila. Productivitatea, eficienta si truda isi recastiga locul de cinste in sistemul de valori. Lenea, pasivitatea si mana intinsa devin etichete care discediteaza pe oricine se potriveste cu ele.

E timpul sa intelegem ca fiecare se poate salva doar prin munca! Iar sa muncesti inseamna sa faci ceva, sa produci ceva, sa pui osul la treaba, sa faci ordine, sa fii de folos altora, sa misti ceva astfel incat sa obtii rezultate, sa se vada ceva de pe urma ta. Traversam o perioada astrala care ne da forta sa concretizam proiecte si sa modelam materia. Organizarea, disciplina si perseverenta sunt instrumentele de care se foloseste Marte in Fecioara si pe care ni le pune acum la indemana tuturor.

La nivel social, devine tot mai evident ca sponsorizam un sistem falimentar, in care o singura persoana munceste ca tina in spate mai multi someri si pensionari. Acest sistem se prabuseste acum sub povara celor care primesc bani din foloase necuvenite. Nu e vorba de pensionarii care au  muncit o viata intreaga si care isi primesc drepturile. Vor fi demascati insa tot mai multi impostori, beneficiari de exemplu ai unor pensii de boala fara sa fie bolnavi, ori functionari angajati sa plimbe hartii. E posibil sa asistam la reforme drastice in sistemul bugetar, in special in cel de asistenta sociala, in cel al pensiilor, dar si in cel medical. S-ar putea sa iasa la suprafata tot mai multe cazuri de dosare medicale aprobate fraudulos. Marte in Fecioara are darul de a pune degetul pe locul infectiei pentru a grabi vindecarea.

Fiecare primeste in functie de cat munceste, acesta pare a fi sloganul lui Marte in Fecioara. Asadar, retributia va tine tot mai mult cont de productivitate. Vestile sunt asadar imbucuratoare pentru restabilirea unui echilibru economic, in care sa existe tot mai putine categorii privilegiate. Marte in Fecioara poate amplifica acest proces al demascarii celor ce au fara sa merite. Probabil in presa vom asista la campanii obsesive impotriva unor abuzuri. E posibil ca de la o manie sa se ajunga la o “vanatoare de hoti”, cu controverse si priviri invidioase peste gard, in curtea si averea vecinului. Ca de fiecare data insa, vor fi numeroase cazuri in care “hotii striga hotii”…

Dorinta de a vedea ce are altul si cum a obtinut bunurile este o capcana a lui Marte in Fecioara. E foarte important sa ne vedem de treaba noastra, pentru ca spiritul critic o va cam lua razna. Si, preocupati de gradina vecinului, nu vom reusi decat sa ne imputinam pe noi. Ne vom lansa in comparatii si vom fi tot timpul nemultiumiti de cat avem noi si de cat de bine o duc altii fara ca macar sa munceasca la fel ca noi si fara sa isi merite nivelul de trai. De aceea, testul lui Marte in Fecioara este ca fiecare sa-si vada de felia lui si sa se bucure exclusiv de roadele muncii sale, fara sa ii pese de altul.

Sa lasam termenii de comparatie si sa ne vedem de treaba noastra!

Daca reusim sa ne concentram pe ce avem de facut, Marte ne provoaca din nou vigilenta. Riscam sa devenim dependenti de munca, sa ne ingropam in activitati fizice si intelectuale, neglijand celelalte componente ale vietii noastre. Marte in Fecioara cam reprima sentimentele, asa ca suntem predispusi cu totii la reprimarea vietii afective! Avem tendinta sa lasam sentimentele pe locul al doilea, pe motiv ca e mai important sa ne castigam painea si sa tragem tare ca ne asiguram linistea zilei de maine. De aceea, daca nu suntem foarte atenti la persoanele dragi si daca ignoram familia, fiind concentrati pe ore suplimentare si pe performanta profesionala, la finalul acestui tranzit, e “minunat”! Avem rezultate, avem cu ce sa ne laudam, castigam bani, ne simtim mai bogati, mai satisfacuti in cariera. Uraaa! Dar apare intrebarea cheie: cu cine sa impartim bucuria?! In obsesia fata de munca si realizare materiala, concreta, nici nu ne-am dat seama ca ne-am indepartat oamenii dragi sau ca iubitul/ iubita si-a gasit pe altcineva (a fugit cu o artista/ un artist), obosit/a fiind de atata neglijenta din partea noastra, singuratate si locul al doilea.

Putem munci in tot acest timp cu elan si spor, dar nu trebuie sa ne comportam ca niste roboti programati sa fie perfecti si sa fnctioneze 24 de ore din 24. Cat timp Marte sta in Fecioara, sa nu uitam sa fim oameni! Nu doar cu o minte creata sa fie pusa la contributie si cu creiere functionale, ci si cu sentimente, emotii, familii, distractie, hobbyuri si viata sociala! Altfel, tot castigul pe de o parte va fi compensat cu pierderi grele pe alta parte.

Fascinati de detalii, riscam sa fim absorbiti de o anumita directie a vietii noastre si sa pierdem din vedere ansamblul. Echilibrul pe toate nivelurile este vital! Altfel, riscam sa castigam batalie dupa batalie dar, in final, sa pierdem razboiul!

Ce energii trezeste Marte din Fecioara in nativii fiecarei zodii:

Berbec: perfectionism feroce la locul de munca, atitudine exigenta fata de colegi si subalterni, putere fizica si intelectuala impresionanta, riscuri medicale (ulcer, tulburari digestive, hepatice si intestinale, posibile interventii chirurgicale).
Taur: erotism accentuat, pretentii de la persoanele iubite, reprosuri aduse partenerului si copiilor, initiativa romantica, dorinta de afirmare, de etalare a calitatilor, dorinta de a lasa ceva in urma, creativitate si chiar fertilitate.
Gemeni: dorinta de reorganizare in cadrul caminului, impulsul de a redecora sau de a schimba locuinta, schimburi de proprietate, tranzactii imobiliare favorabile, initierea unor schimbari in cadrul familiei, trezirea unor evenimente nevindecate din trecut, intrare in posesie, reglari de patrimoniu.
Rac: reinnorii sau rupturi contractuale, agresivitate si nemultumire fata de frati, surori, vecini si rudele apropiate, risc de accidente la drum (se recomanda prudenta!), activarea proceselor de comunicare, a schimburilor si tranzactiilor comerciale.
Leu: bani obtinuti prin munca, valorificarea unor talente si calitati, cheltuieli neprevazute, succes obtinut prin initiativa si indrazneala, riscul de a fi orbit de evolutia profesionala, performanta pe cont propriu.
Fecioara: forta, vitalitate, energie, succes in proiectele indraznete, criticism exagerat, procese foarte dureroase de autoevaluare in care se pun sentinte dure la adresa propriei persoane, rezistenta fizica si intelectuala, capacitate de a-si fixa scopuri si de a le atinge.
Balanta: activitate intensa a subconstientului, revelatii despre propria persoana, evenimente asupra carora este imposibil sa detina controlul, perioade de nemultumire, frustrare si izolare (poate din cauza unei boli), furie si emotii negative reprimate, dar castiguri majore de natura spirituala, apropiere de Dumnezeu.
Scorpion: activism social, dorinta de a lua apararea celorlalti, constiinta apartenentei la grup, munca in echipa, sprijin din partea anturajuluiu, implicare totala in actiuni de pe urma carora au de beneficiat cat mai multi oameni, proiecte indraznete de viitor.
Sagetator: modificarea statutului social, transformari in cariera, dorinta de a iesi la rampa, de a detine functii si demnitati, conflicte cu autoritatile, insubordonare, nevoie de a tempera egoul si individualismul, nevoie inconstienta de a se propulsa in centrul atentiei prin actiuni curajoase, uneori imprudente.
Capricorn: contacte cu strainatatea si cu strainii, mirajul traiului peste granita, contacte cu profesori, ghizi, mentori, specialisti si indrumatori, calatorii lungi, impulsul de a urma studii superioare sau de specializare, cursuri si seminarii, depunerea unor candidaturi sau inscrierea la concursuri si examene.
Varsator: acccesarea unor fonduri, imprumuturi bancare, contacte cu autoritatile fiscale, probleme legate de bunurile detinute in comun cu partenerul de viata sau cu un asociat, administrarea fondurilor altora, succes prin valorificarea resurselor si a oamenilor, initiativa in demararea sau relansarea unei afaceri.
Pesti: competitivitate sporita, risc de a transforma relatia de cuplu intr-o lupta “care pe care”, dorinta de a se impune si de a avea dreptate, gesturi imprudente in relatii, atragerea de parteneri ce reflecta propriul orgoliu, initiativa si succes in asocieri si parteneriate, decizii fulgeratoare care-i implica pe altii, posibilitate de a dezvolta relatii care sa imbine dragostea cu munca.

Valeriu Pănoiu

Astro Shop

Cele mai noi articole