Pornim motoarele! Atmosfera astrală MAI 2020

Autor: Anca Stoica - joi, 30 aprilie 2020, 15162 vizualizari

Este o lună foarte dinamică, o perioadă a cărei energie astrală ne va trezi din inerție și ne va pune la treabă fie că vrem, fie că nu. Consecințele evenimentelor anterioare le vom analiza la rece, lucid și în mod pragmatic. Temele de interes se vor lega de reluarea activității sociale, profesionale, dar vom vorbi și despre o nouă conduită față de tot și toate.

Ceea ce a fost, a fost și va rămâne în vremuri trecute și închise. Totul va fi foarte schimbat, deoarece percepțiile noastre vor fi altele, ca și cum am trecut printr-o resetare și o vreme am funcționat cu toții pe modul stand-by.

Tendința umană firească de a ne agăța de aspectele cunoscute, de obiceiurile și manifestările bine înrădăcinate în structura noastră interioară se va evidenția mult, bine fiind să o conștientizăm și să facem corecțiile necesare acolo unde situația impune acst lucru.

Se produc nouă evenimente astronomice care vor schimba, în planul terestru, registrul personal și pe cel socio-profesional. Pare că știm despre ce este vorba din perspectiva a ceea ce ne așteaptă de-a lungul perioadei analizate, însă doar pare. Este bine să fim deschiși, pentru că factorul neprevăzut va fi prezent alături de noi mulți ani de acum încolo.

Primul eveniment astral este intrarea Nodului Nord al Lunii în Semnul zodiacal al Gemenilor pe 5 Mai. Este un moment important, deoarece fundalul evenimentelor următoare vor avea la bază comunicarea și relaționarea cu ceilalți la nivel personal, individual. Vom avea la dispoziție un an și opt luni să ne remodelăm gândirea și comunicarea, plus felul de a relaționa cu ceilalți. Se vor schimba multe, atât în filozofia noastră de viață, cât și în obiceiurile cotidiene. Vizate vor fi învățământul, mass-media, turismul, lucrul cu publicul, altele conexe. Se vor reorganiza din temelii toate acestea. Persoanele tinere și copiii ne vor oferi lecții de viață și activitate fără precedent. Vom fi nevoiți să ținem cont de nevoile reale ale acestor persoane, nevoi care vor fi foarte surprinzătoare.

Pe 7 Mai se construiește aspectul de Lună plină în Semnul zodiacal al Scorpionului. Este un moment ce anunță finalul unei etape legate de muncă și sănătate. Se vor lămuri aspectele, situațiile cunoscute în lunile anterioare, însă se vor trasa culoare noi, cu reguli, norme noi. Posibil să ne fie greu la început să acceptăm noile reglementări, însă sunt constructive și utile pe termen lung. Se vor vedea schimbări majore în conștiința oamenilor, idei novatoare, progresiste și orientarea spre implicare în proiecte personale și socio-profesionale de mare anvergură.

Ne amintim că Semnul Vărsătorului este vizitat de către planeta Saturn începând cu luna Martie. Până pe 13 Mai îi stă alături Marte. Pe 11 Mai, Saturn va intra în mișcare aparentă retrogradă și va înceti într-un fel, schimbările inițiate până la această dată. Progresul pe care ni l-a arătat Saturn până acum, orientarea spre tehnologie și tehnologizarea întregii activități umane va stagna o vreme, astfel încât să ne obișnuim cu ce va urma din momentul în care se va instala definitiv în Semnul Vărsătorului începând cu luna Decembrie. Dar, până atunci, mai avem de revizuit concepții, idei, planuri sociale, felul în care ne raportăm la putere și utilizarea ei.

Mercur, planeta comunicării traversează trei Semne zodiacale în această lună, și anume Taurul până pe 12 Mai, Gemenii până pe 28 Mai și Racul în ultimele patru zile ale lunii. În consencință, stările noastre de spirit vor fluctua și comunicarea de asemenea. Dacă până pe 12 Mai vom fi serioși, orinetați spre aspectele materiale, concrete ale vieții cotidiene, după 12 până pe 28 Mai ne vor atrage dialogurile superficiale, frivole, dialogurile purtate pe tonuri înalte. Există riscul multor încurcături, deoarece neatenția, graba, ignoranța vor fi la ordinea zilei. În Semnul Racului, Mercur se domolește, orientându-te atenția și eforturile spre segmentul familial, domestic, exacerbând fondul emoțional.

Socializarea atât de mult dorită va lua turnuri nebănuite, datorită influențelor planetei Venus din Semnul Gemenilor. Este și Mercur în Gemeni, astfel că tandemul cu Venus, ne va oferi amabilitate, deschidere spre asimilarea și comunicarea informațiilor de orice fel, dorință de a ne vedea și de a vorbi cu multă lume. Dar, se va evidenția și dualismul specific Gemenilor. Din 13 Mai, Venus va intra în mișcare aparentă retrogradă și va răscoli toate relațiile, va revizui segmentele profesionale care vizează, lucrează cu grupuri mari de oameni - învățământ, mass-media, relații cu publicul, relațiile cu ceilalți în general. Femeile, copiii, tinerii sunt vizați, astfel că relaționarea cu aceste persoane va fi deficitară. Este nevoie de schimbare majoră la nivel de concepții, idei, fel de a fi al femeilor, rolul femeilor în societatea contemporană, raportarea femeilor la copiii, la educația acestora.

Tot pe 13 Mai, Marte se mută în Semnul zodiacal al Peștilor, alăturându-se lui Neptun. Segmentul bărbătesc va intra într-un con de umbră, iar cel femeiesc va fi în prim-planul vieții cotidiene. Tendința de a acționa sub impulsuri emoționale subiective va fi accentuată și păguboasă pe termen lung. Posibil ca multe aspecte să se aranjeze departe de ochii și urechile lumii. Predispoziții spre acțiuni ciudate. Să reținem că pe tărâmul Peștilor sunt întodeauna ceață și nisipuri mișcătoare, guvernând situațiile marele iluzionist, Neptun.

În Semnul Capricornului, se află Pluto în mișcare aparentă retrogradă și Jupiter, care va aborda și el acest tip de mișcare începând cu 15 ale lunii. Din nou vom avea de-a face cu aspecte sociale și profesionale vechi, care au nevoie de revizuire sau chiar de distrugere totală, pentru a construi ceva nou, fundamentat pe baze solide.

Soarele, generatorul nostru principal de energie se află în Taur până pe 20 Mai, după care se mută în Semnul Gemenilor, sprijinind formarea aspectului de Lună nouă pe 22 ale lunii. Aglomerarea astrală din acest Semn – Soare, Lună nouă, Nodul Nord al Lunii, Mercur, Venus retrogradă va dinamiza foarte mult neastâmpărul caracteristic Gemenilor. Astfel, vor ieși la iveală toate hibele legate de gândire, comunicare, relaționare atât la nivel personal, individual, cât și la nivel colectiv. Idei, noi, relații noi, situații parteneriale noi, destrămarea vechiului și orientarea spre valori morale și spirituale autentice.  

Concluzionând, astmosfera astrală a lunii Mai ne va impulsiona să operăm acele schimbări în structura noastră interioară, care să ne plaseze pe alte coordonate ale vieții. Poate părea dificil la prima vedere ceea ce trăim. Sunt oameni care refuză acceptarea realității. Prin urmare devin neadaptați situației de fapt, ceea ce se poate rezolva foarte ușor prin acceptarea de facto a destinului și întorsăturilor acestuia.

Totul este de fapt spre binele nostru suprem. Ceea ce trebuie să se dizolve, se va dizolva, va dispărea din viața noastră pentru că progresul nu se poate instala pe ceva vechi și perimat. Indiferent de situația în care ne aflăm, este bine să fim optimiști, să abordăm totul în mod deschis, curajos, fără teamă și cu încrederea nestrămutată că orice situație încurcată are soluția ei sau chiar mai multe.

Trăim vremuri magice, unice în istoria omenirii, astfel că trebuie să celebrăm, cu demnitate, cu respect, cu deschidere mentală și sufletească, orice ne așterne viața în cale. Depinde numai de noi să ne îmbunătățim viața și să facem salturile evolutive de care are nevoie sufletul fiecăruia dintre noi, în această viață.

Cugetarea lunii MAI:

Cele mai multe dintre așa-zisele dureri sunt de fapt ne-acceptări.” – J. Klein

astrolog Anca StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole