Pesimism, lehamite, frustrare? De la ce ne-am luat, zilele astea?

Autor: Nicoleta Svârlefus - joi, 05 noiembrie 2020, 13709 vizualizari

Mercur se află în mers direct, din 3 noiembrie. Și poate te așteptai ca totul să fie mai ușor, să te arunci cu elan, claritate și entuziasm în acțiune, pentru că, nu-i așa, o multime de planuri au fost puse în așteptare iar tu nu mai ai răbdare.

Însă, Mercur (Balanță) se întâlnește cu Saturn (Capricorn) într-un aspect dinamic (cuadratura). Aspectul se perfectează pe 6 noiembrie, dar se simte toată săptămâna.

Cum se simte?

Ai gânduri pesimiste, lipsa de entuziasm, simți insatisfacție în relații, îți vine să spui mai degrabă NU decât DA, ai o lehamite de zile mari, îți vine să judeci și să critici tot ce mișcă, să te agăți de moralitate și principii în timp ce ii condamni pe cei care nu se aliniază? Ei bine, eșți în grafic. Cam așa se manifestă relația dintre Mercur și Saturn în aceste zile, dacă ne lăsăm distrași de tot ce se întâmplă în exterior, de mesajele pe care le primim și ne lăsăm prinși în lupta pentru autoritatea conferită de propriile convingeri. Se activează acum tipare care țin de neîncredere în noi, dar și în alții, în gândirea noastră, dar si a altora. Ne putem simți respinși sau tindem să respingem la rândul nostru. E un soi de ariditate, severitate și asprime în interacțiunile noastre.

Tindem să ne bazăm mai mult pe informații provenite de la alții, pe mesaje care ne parvin pe orizontală și să sfârșim prin a fi captivi într-o energie a ditrugerii în locul celei care creează din posibilitate. Tragem concluzii pe bandă rulantă, dăm sentințe, apoi privim cu deznădejde spre viitor. Ca și cum mergem printr-un tunel care ni se pare nesfârșit, pentru că nu vedem capătul și nici nu suntem siguri că vom rezista până la el, în caz că există.

Am vrea să sperăm, dar gândurile nu ne ajută. Mintea nu e aliatul nostru, de data asta. Pare mai mult să ne descurajeze, decât să ne fie utilă. 

Dacă adăugăm la toate acestea prezența Lunii în Rac, care activează crucea cardinală  (până în dimineață zilei de 7 noiembrie, Luna în Rac pune accent pe emoții, poate adânci sentimentul de insecuritate, teama de abandon), aspectul tensionat dintre Neptun și Nodurile Lunare (confuzie legată de drumul nostru) precum și opoziția Venus- Marte retograd (se perfecteaza luni, pe 9 noiembrie) și conjuncția Jupiter-Pluto (se formează pentru a 3-a oară în acest an), conturăm tabloul energetic al acestor zile, care este unul intens și provocator. Suntem într-un punct sensibil (știu, tot anul a fost așa), de data asta ca un test de putere personală.

Oricât ar fi de provocator întreg contextul, ne putem concentra pe modul în care îl putem folosi, în loc să ne lăsăm copleșiți.  Iată la ce ne ajută cuadratura Mercur-Saturn: 

 

Tema pentru acasă: Fă o lista cu lucruri și experiențe pe care ți le dorești. Apoi, scrie în dreptul fiecărei dorințe, câteva gânduri care există în spatele ei. Ce obișnuiești să gândești, cum vorbești despre asta etc… Apoi, reformulează.

Încă ceva:

Dacă simți tristețe, deznădejde sau orice altă emoție asemănătoare, nu suferi în tăcere. Vorbește despre asta, cere sprijin, caută un mentor, un terapeut, un prieten, un apropiat dispus sa te asculte fara sa te judece, apeleaza la oricine si orice simți că te-ar ajuta. E important să verbalizezi, să exprimi și să te lași sprijinit. Fii blând/a cu tine, ai grijă de tine. Si... Inima sus!

 

 

 

 Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole