Pentru a schimba/vindeca orice, e nevoie de angajament si... respect de sine

Autor: Nicoleta Svârlefus - vineri, 16 martie 2018, 15448 vizualizari

Ce e diferit in a folosi remedii naturale?

Oamenii cauta solutii, cand ceva ii deranjeaza/doare. Dar nu in mod obligatoriu, daca ii deranjeaza, vor sa si schimbe acel lucru. Uneori, din cauza beneficiilor pe care le aduce un disconfort, fie el fizic sau emotional. Alteori, din cauza fricii ca ar putea pierde ceva. Iar de cele mai multe ori, din necunoastere... de sine, de viata si... ce mai au nevoie sa inteleaga ca sa le fie mai usor si mai bine. Iar asta are dedesubt acelasi motiv: nu vor sa schimbe.

Orice noua experienta si cunoastere imi ofera prilejul de a observa cum functioneaza oamenii. Si mai ales cum functionez eu, ca intreaga echipa formata din corp, minte si spirit.

Acum folosesc uleiurile esentiale zilnic (doar de la doTerra) si impartasesc, daruiesc cu bucurie celor pe care ii simt deschisi si bucurosi la randul lor sa descopere ceva nou care sa le faca viata mai usoara si mai frumoasa. Atentie, niciodata nu le dau si nu le povestesc acelora pe care-i simt inchisi si stiu din start ca nu vor. Acestia vor face in asa fel sa nu functioneze. :) Spre exemplu, un om indoit din start, cand il doare capul, chiar daca ii dai un ulei esential sau alt remediu, daca el are de la inceput in cap ca va lua oricum o "pastila", e risipa de timp, energie si... ulei, pretios. :)

Ce vreau sa spun? In orice, dar in orice proces, reusita are o conditie de baza: angajamentul omului de a schimba ceva. Si, as adauga, e nevoie si de o boaba de respect de sine, pentru a putea fi deschis la cercetarea unor solutii cat mai sanatoase si adecvate pentru el.
 
Acum, ce este diferit la remediile naturale si de ce au ele mai multa nevoie de tine ca sa isi faca treaba?
 
Un medicament de sinteza de multe ori lucreaza impotriva ta, el merge si actioneaza dupa cum a fost setat de altii, anuland anumite functii si sustinand altele. Ca o figura de stil, este un musafir care nu tine cont de regulile casei si nici macar nu se sfieste sa faca tot ce vrea pentru a obtine ce si-a propus chiar daca pe tine te deranjeaza si iti produce pagube/costuri.
In orice terapie de acest gen, omul are impresia ca puterea este in afara sa: "o sa iau pastila asta si ea o sa-si faca treaba."
 
Un remediu natural spune "hai sa facem asta impreuna". Adica te sustine, cu respect si blandete in procesul de vindecare, de care stie ca esti capabil singur. Te respecta. Te valideaza. Deci are nevoie de tine. Daca tu nu vrei, el nu poate face nimic. Dar daca vrei, daca te deschizi si esti dispus sa te duci pe tine la un alt nivel, atunci sunteti o echipa cu mari sanse de succes. Tu conduci, el te urmeaza. Puterea este la tine. Iar asta iti permite, nu doar sa vindeci ceva, ci sa intelegi ceva despre tine, sa cunosti mai mult, sa contribui mai mult.
 
Iar pentru mine, asta este viata. Cu rost.

Astro Shop

Cele mai noi articole