Pe unde ne scoatem cămașa 9 din nădragii karmici? 22.05.2020, un bobârnac astrologic

Autor: Corina Chelaru - vineri, 22 mai 2020, 13787 vizualizari

Lună Nouă, doi şi două...22.05.2020. Două cifre de 2 care parcă se joacă anul acesta cu noi şi cu energiile noastre. Da, ştim suntem deja în epicul an 2020 şi am simţit din plin ce înseamnă puterea unui 0 pus alături de un 2: explozie emoţională (uneori până la fierbere), relaţii trecute prin ciur şi prin dârmon, stări fluctuante. Tocmai când ne obişnuim puţin cu cadrul unei energii noi (4 este amprenta energetică a anului 2020), vine câte un bobârnac astral şi ne strică iar feng shui-ul dându-ne în clocot trăirile.

Fix la o săptămâna de la strigătul de "Hai liberare!" de pe 15 mai, doamna Lună îşi arată croissantul (croissant = lună în creştere, fr.) proaspăt scos din cuptorul pământeanului Taur pe care abia ce-l traversă împiedicându-se graţios de Uranus cu imprevizibila lui mutră de Salvador Dali. Şi pe la 20:39 "trecute fix" păşeşte în Gemeni, care o aşteaptă în salonul plin de musafiri: Soarele care o pupă de bun-venit, Mercur şi Venus cea retrogradă înghesuiţi unul în altul într-o tandră conjuncţie şi Nodul Nord care gâfâie abia intrat în tranzit pe la gradul 29, încă buimac. Salonul nu este altul decât casa a 5-a de pe domeniul României, cel deja încercat de periplurile prin Capricorn şi Vărsător ale celor trei crai - Saturn, Jupiter şi Pluton, retrograzi toţi trei şi puşi pe contestat, reformulat şi revizuit, "pe ici-pe colo, prin punctele esenţiale".

- Ce avem noi aici? zice doamna Lună.

Păi, în casa a 5-a (a iubirii, a fertilităţii, a pasiunii şi a creativităţii) avem din naştere Nodul Sud al României, adică ce n-am învăţat noi de la şcoala vieţii şi pe unde mai avem de dat corigenţe. Perfect! Qu'est-ce que vous avez préparé pour aujourd'hui? Lecţiile neînvăţate (datoriile karmice) ale lipsei de ideal şi de personalitate, ale superficialităţii şi ale asumării propriilor decizii, pe care le-am cam evitat, dându-ne după corcoduş, ale compromisurilor făcute de dragul altora, care mereu ni s-au părut mai interesanţi şi mai altfel pentru că erau...alţii şi nu noi! Nooo, "toate personajele și situațiile descrise în acest film sunt ficțiuni şi nu au nicio asemănare cu realitatea", vă mai amintiţi cum scrie pe genericul filmelor? Nu noi am copiat repede isteria pandemică, aducându-i îmbunătăţiri pe care ar fi invidioşi şi Stalin şi Hitler, nu noi nu ne-am asumat deciziile pe care le-am fâlfâit de la o zi la alta cu lejeritatea aerului din Gemeni, nu noi am făcut compromisuri peste compromisuri încălcând drepturile omului, nu noi ne-am uitat în gurile tuturor experţilor OMS şi ale altor "străinezi", ignorând opinii de bun-simţ ale medicilor noştri străluciţi.

Care este deci examenul acestei Luni Noi în Gemeni? Am văzut contextul astral, hai să ne uităm puţin şi la data la care se întâmplă toată această preacinstită adunare: 22.05.2020. Adică o zi de vibraţie interioară 4, într-un an de vibraţie 4, pe fondul unei vibraţii sociale 5.

 
 

Ȋn tot acest joc avem 4 cifre de 2, grupate două câte două faţă de axa simetrică a lui 5. Două lumi, două universuri în care regulile care ne guvernează relaţiile, alegerile, emoţiile stau faţă în faţă şi ne spun că avem de ales în care din ele vrem să mai trăim. Ȋntre ele este pragul lui 5, număr a cărui vibraţie de comunicare, informare, conexiune rezonează atât de bine cu energia Gemenilor.

Mai pe înţeles - o lume cu regulile ei se clatină sub loviturile "greilor" Saturn şi Pluton, a căror energie o inflamează Jupiter aflat între ei, ca o dinamită. O altă lume se naşte încurajată de energia Lunii Noi înflorită pe casa a 5-a a iubirii necondiţionate, a pasiunii de a trăi, a creativităţii de a vedea în lecţiile neînvăţate până acum oportunităţile unui nou Destin asumat, căci această casă este tranzitată de Nodul Nord aflat la grad de urgenţă. Noi ce alegem? Noi, cei care stăm cu stima noastră de sine (5) şovăind între cele două lumi, ce alegem? Cum alegem să vorbim (Mercur) despre noua lume în care vrem să trăim? Din adevărul inimii noastre, vindecând rănile neiubirii din trecut (Venus retrograd) sau perpetuând greşelile istoriei noastre (Nodul Sud natal)?

Răspunsul vine spre noi dinspre energia lui Saturn temporar retrogradat în Vărsator - inovaţie, proiecţie în viitor, vizionarism, care rezonează cu energia creativă şi fertilă din casa a 5-a unde are loc Luna Nouă. Detaşare emoţională suficientă cât să vedem adevărurile necesare, apoi trecem la treabă să creăm cu pasiune, cu iscusinţă şi cu talent noua realitate în care vrem să trăim şi al cărei cuvânt de ordine este Autenticitatea. Doar aşa ne vom simţi valoroşi şi valorizaţi, doar aşa ne vom recăpăta respectul de sine ca naţiune şi ne vom integra lecţiile de Destin.

PS - Luna Nouă îmi face cu ochiul şi îmi arată pe ceas ora la care se "înnoieşte" - 20:39. Mai am un "aha" după ce compilez rapid, în stil mercurian (2+0+3+9= 14, redus....5!) Din nou acelaşi 5 care ne trage de mânecă să ne găsim valoarea şi privirea plină de stimă faţă de ceea ce avem şi suntem noi, faţă de noi cei care vom învăţa să folosim calităţile nepreţuite ale Gemenilor - comunicare, cunoaştere, sclipire de minte şi sclipici la vorbă doar în energia IUBIRII şi a CREATIVITĂŢII!

Corina Chelaru

www.facebook.com/chipurisemnestele

 

Sursa foto: https://deniseelizabethbyron.comAstro Shop

Cele mai noi articole