Pătimași, în săptămâna patimilor. Mercur în Berbec și aliații săi pe Cer, 13- 19 aprilie

Autor: Alice Panțâru - luni, 13 aprilie 2020, 24856 vizualizari

Din 11 aprilie, Mercur se află în zodia Berbecului. Așadar, planeta care simbolizează felul în care ființa umană comunica și gândește, schimbă energia Peștilor cu cea a Berbecului. Zodie de foc, cardinală, masculină, Berbecul urmează să ne infierbânte mințile, după ce, în Pești, am plutit într-un ocean de informații din care ne-a fost greu să înțelegem ce ne trebuie, și ce nu.

De acum, mintea se ascute, dar și limba. Comunicarea tinde să devină directă, abruptă, de multe ori agresivă, cu riscul de a spune lucruri înainte de a le gândi. Dacă în Pești empatia era exacerbată, în Berbec, ne gândim mai mult la propria persoană și tindem să luăm decizii fără a ține cont de opinia celorlalți, de multe ori decizii pripite. Prindem curaj în exprimare, gândim mai rapid, ne vin idei, soluții, căpătăm mai mult entuziasm și sclipire, facem rapid conexiuni și suntem mai greu de manipulat. “Ce-i în gușă și-n căpușă” pare să fie expresia următoarelor două săptămâni. Vom vedea la sfârșitul perioadei cu ce pagube. Diplomația nu este punctul nostru forțe, suntem mai nervoși, impulsivi, nerăbdători, și chiar dacă reușim să ne abținem, cumva tot vom revarsă tot ce am acumulat.

În “săptămâna patimilor”, Mercur construiește relații armonioase cu două planete, una aflată în Gemeni și cealaltă în Vărsător.

Prima planetă care trimite impulsuri pozitive lui Mercur, între 15 și 19 aprilie, este senzuala Venus. Planeta iubirii, a relațiilor, a esteticii și a finanțelor se află în jucăușul semn al Gemenilor. Gemenii sunt guvernați de Mercur, așa că cele două energii se îmbină armonios rezultând fie o iubire mentală, fie o minte iubitoare. Nu întâmplător aspectul de sextil se produce într-o perioada în care suntem conectați mai mult ca niciodată la mediul on-line, spațiu unde pot lua naștere de la flirturi nevinovate până la relații virtuale extrem de pasionale. Plăcerile noastre sunt cele intelectuale, care ne stimulează mintea, curiozitatea, iar conversațiile bune pot deveni cu adevărat excitante. Experiențele născute în această perioada nu par a fi însă unele de lungă durata, ci mai degrabă o distracție de moment.

Pe perioada acestui sextil ar fi recomandată prudență în luarea unor decizii financiare, Venus fiind responsabilă și de acest aspect. Pot fi favorizate schimburile comerciale, veniturile din circulația informațiilor, marketing, pot apărea colaboratori interesanți, dar pe de altă parte, este o perioadă propice șmecheriilor și inșelătoriilor. 

Observăm că Venus în Gemeni îl îndulcește pe Mercur în perioada sărbătorilor pascale, însă nu este singurul lui partener, ci i se alătură, tot în sextil, puternicul Marte, în perioada 16-20 aprilie, care se află în Vărsător. Se dinamizează mult mentalul, putem profita de materializarea ideilor, de vitalitatea gândirii, de forța unor idei inovatoare, de sclipiri de geniu, însă, ideal este să fim extrem de atenți la tendința de agresivitate în comunicare, la tonul conflictual, incisiv,  la încercarea de a ne impune ideile cu forță, la încăpățânare și dorința exacerbată de a avea dreptate. Posibil, că după ce fierbințeala minții trece, să descoperim că aveam mai multe opțiuni/soluții disponibile pe care le-am pierdut din vedere în vâltoarea luptei de idei. În plus,e posibil că unii dintre noi să gestionăm cu greu actualele restricții și limitări, având în vedere că Marte în Vărsător nu suportă regulile, este rebel, răzvrătit, cu un puternic drive de câștigare a libertății, iar Berbecul plusează curajul de a acționa împotriva autorității de drept.

Săptămâna Patimilor se anunță pătimașă, intensă, dar ce poate fi mai frumos decât sentimentul că, în ciuda provocărilor, conștiința caută abordarea înțeleaptă, iubitoare iar acolo nu reușește, măcar își învață lecția. Mercur, ca exponent al abilității noastre de a transmite gândurile, are șansa de a evolua, de a alchimiza orice vibrație joasă în lumină și pace.

 

Alice Panțâru

 Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole