O graniță între trecut și viitor. Atmosfera astrală AUGUST 2020

Autor: Anca Stoica - vineri, 31 iulie 2020, 49071 vizualizari

August este ultima lună de vacanță și chiar dacă nu toată lumea se află în concendiu și unii merg la serviciu, mentalul fiecărui individ este focalizat pe relaxare și distracție. Indiferent de veștile primite de la autorități, indiferent de evenimentele înconjurătoare,  indiferent de treburile restante ale fiecăruia dintre noi, indiferent de situația profesională, financiară, relațională - cu toții visăm cu ochii deschiși doar la teme plăcute, amuzante și vacanță.

Cu toate acestea, ar fi bine să depunem eforturi serioase și să ținem cont de mersul societății în care trăim, să luăm aminte la temele importante din ultimele luni, fie că este vorba de planul personal, fie că este vorba de planul colectiv.

Din perspectiva astrală, se evidențiază următoarele Semne zodiacale prin tranzitele planetare care ne modelează cursul vieții, fie că vrem, fie că nu. Este vorba despre Vărsător, Leu, Rac, Berbec, Taur, Capricorn, Fecioară, Pești.

Pe Axa zodiacală Vărsător-Leu se vor forma aspectele de Lună plină și de Lună nouă. Pe 3 August avem momentul de Lună plină în Vărsător, moment care va trasa o tușă finală pentru segmentul financiar, în mod special pentru veniturile salariale, dar și pentru prețuri ale produselor de larg consum. Promisiunea de sprijin financiar, material de la și prin alții nu este de luat în calcul, deoarece în spatele a ceea ce se arată este cu totul altceva sau exact contrarul.

Pe 19 August se formează aspectul de Lună nouă în Semnul zodiacal al Leului. Este un moment ce ne provoacă felul de a fi și de a ne reporta la tot ce ne înconjoară. Este un moment puternic, cu emoții și pretenții exagerate, cu tendință spre grandomanie, infatuare, agresivitate mentală și verbală.

Mercur, planeta comunicării, sprintenă și versatilă, tranzitează trei Semne zodiacale în această lună și anume Racul, până pe 5 August, apoi Leul până pe 20 August și apoi Fecioara. Astfel, mentalul nostru îl va urma pe Mercur, împrumutând din influențele Semnelor zodiacale prin care trece. Până pe 5 August, stările noastre de spirit vor fi dominate de emotivitate, subiectivism, lamentare. Între 5 și 20 August, Mercur se va afla alături de Soare în Leu și ne va încinge mințile și la propriu, și la figurat. Alături de susținerea lui Chiron, a lui Marte și a Lunii negre din Berbec, vâlvătaia se va desfășura în toată splendoarea ei. Însă, din 20 August ne revenim în cugent și în simțiri, odată cu trecerea lui Mercur în Semnul pragmatic și îngrijorat al Fecioarei.

Armonie, frumusețe, ceva afecțiune primim de la Venus care, în sfârșit, își încheie aventurile prin Semnul Gemenilor pe 7 August. Începe apoi să viziteze tăcutul, liniștitul și emoționalul Rac. Însă, înainte de finalul tranzitului venusian prin Semnul Gemenilor, datorită retrogradării sale în acest Semn din lunile anterioare, este bine să ne reaintim și să ne notăm, cele petrecute pe segmentul de viață reprezentat de Semnul Gemenilor în harta noastră natală. Asta, pentru că au fost evenimente, situații, gânduri, planuri ce au trasat culoare de desfășurare pentru un ciclu de opt ani de acum încolo. La nivel macro, vezi învățământul, mass-media, copii, tinerii, relațiile dintre părinți și copii, adulți și copii, călătoriile, comunicarea.

În Berbec avem pe Chiron, Luna Neagră și Marte. Este un trio puternic, ce se evidențiază prin impulsuri grăbite, agresive, disonante pe segmentul de viață și activitate reprezentat de Berbec în harta fiecăruia dintre noi. Pe parcursul acestei luni, încă ni se mai arată, cu frumosul, hibele segmentului-Berbec. Ar fi bine să ne grăbim să luăm aminte, să nu ne mai jucăm cu focul, nici la propriu, nici la figurat și să depunem eforturi pentru a corecta ceea ce este în neregulă pe segmentul de viață reprezentat de Berbec.

Una din temele importante ale ultimelor luni, este legată de afectarea sănătății. Implicit, cum sănătatea este legată de muncă, și segmentele profesionale sunt afectate la toate nivelele. Aceste probleme, de fapt sunt provocări ale sorții pentru a ne schimba concepțiile, ideile, stilul de viață și de muncă, sunt susținute zdravăn de trioul din Berbec. Însă, toate acestea au fost minuțios pregătite de vreo câțiva ani, de pe vremea când Uranus tranzita Berbecul și Luna neagră tranzita Semnul Peștilor.

Semnul zodiacal Berbec, din punct de vedere anatomic răspunde de segmentul capului. Următorul segment anatomic este gâtul și acum Uranus se află în Taur, Semn zodiacal ce guvernează gâtul cu tot ce se află în el. Semnul Peștilor alături de Semnul Fecioarei alcătuiesc Axa medicală (și profesională) a Zodiacului și cea care ne sprijină în ameliorarea, vindecarea problemelor de sănătate.

Rezultă de aici, afectarea segmentelor capului și gâtului, cu inflamare rapidă (datorită lui Marte în Berbec, ce accelerează totul la viteză maximă posibilă pe Terra), periculoasă (datorită Lunii negre), însă și rezolvabilă simplu sau nu (datorită lui Chiron), dacă înțelegem și acceptăm rapid ce trebuie să schimbăm la noi, în concepțiile noastre, în felul nostru de a fi. Ne amintim că  Berbecul este Semnul zodiacal ce vorbește despre noi, despre identitatea noastră, despre ceea ce ne trece prin cap sau nu. În momentul în care ceva din mentalul nostru este incorect apar probleme legate de sănătatea capului, iar dacă și comunicarea este deficitară sau spunem ce și cum nu trebuie, sau nu spunem și ne rămâne în gât vreo vorbă, apar probleme de sănătate și la gât.   

Uranus aflat în Semnul zodiacal al Taurului va intra în mișcare aparent retrogradă pe 15 August, aspect ce va readuce în prim-plan tot ce ține de segmentul financiar, secțiunea venituri din munca proprie, aspecte legate de bunuri valoroase, evidențiindu-se în următoarele luni fluctuații salariale, de prețuri, probabile neplăceri legate de alimentație, neplăceri în agricultură referitor la recolte, dar și revenirea unor probleme legate de sănătatea segmentelor gâtului.

Semnul zodiacal al Peștilor îl găzduiește în continuare pe Neptun aflat în mișcare aparentă retrogradă. Axa medicală Fecioară-Pești se va activa mult după 20 ale lunii, deoarece în Semnul Fecioarei va intra Mercur din 20 August și Soarele din seara zilei de 22 August. Se vor încerca variante de ameliorare, vindecare a diverselor probleme de sănătate, însă sunt puțin șanse de succes, datorită opoziției lui Neptun retrograd din Pești.

Analog se vor evidenția aspecte profesionale, pentru care se vor prezenta, încerca variante de îmbunătățire, de reformulare a programului de lucru, de modificare a regimului muncii în general. Este bine să fim circumspecți și să nu luăm de bun chiar tot ce vedem și tot ce auzim. Influențele neptuniene dinspre Pești sunt foarte ademenitoare, promițătoare, aducătoare de iluzii și, în concluzie, strică toată munca și dizolvă toate propunerile Fecioarei.

De exemplu, Fecioara zice: ai grijă de sănătatea ta, spală-te pe mâini, poartă masca de protecție, stai la distanță de alții, muncește serios, fii responsabil pentru sănătatea și munca ta, muncește de dragul lucrului bine făcut. De vizavi, Peștii prin intermediul influețelor neptuniene răspund ambiguu sau tac (exact cum face peștele în apă), aluncă printre situații și printre instrucțiuni, te amăgesc, îți oferă iluzii că vor face ca tine, însă tot ca ei fac și nici vorbă să ia în serios regulile și îngrijorarea Fecioarei.

Însă, trăim vremuri în care ar fi bine să ținem cont serios de îndemnurile Fecioarei, deoarece segmentele capului și gâtului, chiar sunt foarte solicitate din punct de vedere astral și paza bună trece primejdia rea.

Semnul zodiacal Capricorn este tranzitat în continuare de către Pluto, Jupiter și Saturn, toate în mișcare aparentă retrogradă. De aici rezultă că mai aveam de lucrat la concepul de autoritate, control, dominare, ierarhie profesională. Structurile și regulamentele profesionale existente se modifică aparent lent, datorită mișcării retrograde, însă se modifică cu siguranță.

Concluzionând, atmosfera lunii August este dinamică, însă ne permite să ne reevaluăm situațiile și relațiile în care suntem implicați, să ne îngrijim serios sănătatea, să ne și relaxăm, însă în locuri sigure și respectându-ne și pe noi, și pe ceilalți. Putem spune, pe drept cuvânt, că luna August este o graniță între trecut și viitor. Ce a fost se destramă în totalitate și se pregătesc zorii unei noi etape de viață și activitate pentru toată lumea.

Cugetarea lunii AUGUST: „Manifestările brutale ale progresului se numesc revoluții. Când ele se termină, se poate observa că omenirea a fost zdruncinată bine, dar s-a mișcat înainte.” –  Victor Hugo

astrolog Anca StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole