Nu te îngrijora! Tu pedalează, Dumnezeu conduce. Conjuncția Marte- Neptun în Pești

Autor: Nicoleta Svârlefus - joi, 11 iunie 2020, 21753 vizualizari

Marte îl întâlnește pe Neptun acasă la el, în Pești, pe tărâmul viselor, al realităților paralele, al deziluziilor dar și al magiei. Aici, în spațiul fără granițe, planuri sau obiective concrete, totul pare alunecos, de neatins, uneori neclar și chiar înfricoșător pentru cei care funcționează raportându-se doar la planul material, pragmatic al existenței.

Marte, impulsul, acțiunea și războinicul, îl întâlnește pe Neptun în Pești între 12 și 14 iunie (la grad perfect) și caută o cale de a acționa în direcția împlinirii unora dintre cele mai intime dorințe și vise ale noastre. Modul de acțiune al lui Marte trebuie reinventat, în Pești el nu acționează la vedere sau după o strategie clară, ci în culisele ființei noastre, în inconștient. Întâlnindu-l pe Neptun, teritoriul de acțiune se extinde, iar miza trece de planul fizic, limitat al existenței noastre așa cum o percepem. Aici, vorbim mai mult despre o miza spirituală sau creativă, dincolo de ceea ce știm noi că e posibil, dincolo de ceea ce vedem, palpăm, înțelegem. Să nu ne așteptăm să fim eficienți, motivati, din cale-afară de elocventi și hotărâți, ci să fim pregătiți să înotam în apele oceanice ale Peștilor pentru a descoperi frumuseți adânci, daruri și comori mișcătoare, schimbătoare, accesibile doar pentru cei care fac “scufundări” interioare și băi cosmice.

Având în vedere că alături de cele două planete se va afla și Luna în aceste zile și că Mercur se află în Rac, un alt semn de apă, înseamnă că avem de-a face cu o forță uriașă intuitivă care, pentru a se manifesta prin noi, e nevoie să aibă undă verde, adică să renunțăm la control, la strădanie, la rețete și formule de acțiune. E nevoie să ne lăsăm în voia curentului inspirațional intern, să fim aliniați cu energia dinăuntrul și din afară noastră.

Dar, mai presus de orice, e nevoie să avem încredere, să ne lăsăm conduși de ceva mai mare decât noi, să visam mai înalt decât frică noastră. Să creăm experiențe pe măsura sufletului nostru.

Da, e posibil să nu vedem rezultatele așteptate în urma eforturilor și acțiunilor întreprinse, iar asta să ne frustreze și să ne înfurie (aspect tensionat al Soarelui din Gemeni cu Marte și Neptun din Pești) dar să primim în schimb ceva mult mai valoros pentru existența și mai ales pentru devenirea noastră: un dar spiritual, ghidare intuitivă, răspuns la rugăciunile și întrebările noastre, inspirație și creativitate fără margini. Putem trăi sincronicități uluitoare, materializări spontante ale intențiilor noastre, experiențe care au un strop de magie în ele.

Cei care nu acceptă și nu integrează această energie drept ceea ce este și încearcă să controleze sau sa forțeze lucrurile, ori se lasă acaparați de frică și alte emoții erozive, e posibil ca în această perioadă să vadă doar motive de plângeri și îngrijorare, luând personal tot ceea ce vad în exterior și invinovatind pe alții (sau pe ei înșiși) pentru lipsa de coerență, claritate și eficientă din aceste zile. În același timp, cei care au încredere, se lasă conduși dinăuntrul lor și funcționează în parteneriat cosmic, lăsând universul să le vină în întâmpinare, stând liniștiți în flux și curgând cu fiecare moment, aceștia vor trăi experiențe care par să aibă o atingere magică, angelică, divină. 

Scopurile spirituale și creative capătă prioritate, în fața celor lumești. Manifestările romantice, compasive, altruiste și vindecătoare sunt nu doar potrivite în acest context energetic, dar și recomandate. Acceptarea, compasiunea, iertarea, încrederea sunt esențiale.

Și, mai presus de toate… e necesară deschiderea către un spațiu infinit de posibilități, întrebând viața încotro vrea să ne ducă acum, unde e potrivit pentru noi să mergem și ce e potrivit să creăm.

E o ocazie extraordinară de a trăi din posibilitate, nu din definiții, concluzii și planuri sau limite. E un moment în care putem trăi victima interioară. Sau grația. Noi alegem.

 

------

"Într-o seară, un tânăr se apropie de Maestru şi-l întrebă: Cum pot fi sigur că ceea ce fac eu în viaţă este pe placul lui Dumnezeu?

Maestrul, surâzând îi spuse: într-o noapte, adormind, am visat următoarele: o bicicletă cu două locuri, un tandem, şi l-am văzut pe Dumnezeu în spatele meu pedalând. După un timp, Dumnezeu mi-a sugerat sa schimbăm locurile. Am fost de acord, şi din acel moment, viaţa mea s-a schimbat, viaţa mea n-a mai fost aceeaşi.

Dumnezeu dădea vieţii mele fericire şi emoţii. Ce s-a schimbat când am inversat locurile?!

Când conduceam eu, cunoşteam pe de rost strada, curbele, suişurile, coborâşurile. Era aceeaşi stradă monotonă, era … aceeaşi. Era întotdeauna drumul cel mai scurt între două puncte. 

Dar când a început să conducă El, El ştia scurtături nemaivăzute, sus între munţi, traversam locuri stâncoase cu viteză maximă, aproape să-mi rup gâtul. Tot ceea ce reuşeam să fac era să mă ţin în şa. Chiar dacă părea nebunesc, el îmi zicea: pedalează! Pedalează! 

Când deveneam îngrijorat, îl întrebam: Doamne, unde mă duci? Dar El nu-mi răspundea nimic, doar surâdea. 

Deodată, nu ştiu cum, am început să mă încred. Repede, am uitat viaţa monotonă şi am intrat în aventură, şi ziceam: Doamne, mi-e teamă! Dar El, se uita înapoi, îmi lua mâna şi dintr-o dată, mă linişteam. 

M-a dus printre oameni de care aveam nevoie, oameni care m-au vindecat, m-au acceptat şi s-au bucurat. Ei ne-au dat daruri pentru drum, pentru călătoria noastră. Dar Dumnezeu mi-a zis: Împarte darurile primite, sunt bagaje în plus, sunt grele. Şi le-am împărţit persoanelor cu care ne întâlneam în drum, şi, mi-am dat seama că, atunci când împărţeam eram eu cel ce primeam şi totuşi bicicleta noastră era uşoară. 

La început nu m-am încrezut în El, mă gândeam că mă va duce cine ştie unde. Dar el cunoştea secretele bicicletei, ştia cum să încline bicicleta când venea o curbă, ştia să sară ca să evite locurile stâncoase, zbura ca să evite locurile înfricoşate. Iar eu, învăţ să tac şi să pedalez în locurile cele mai ciudate, încep să mă bucur de panorama care se iveşte la orizont, de vântul care îmi bate în faţă şi de … tovarăşul meu de drum.

Şi când nu mai sunt sigur că pot merge înainte, El îmi surâde şi-mi zice: Nu te îngrijora! Eu conduc, tu pedalează!"

-----

Nicoleta Svârlefus

 

Sursa imagine: www.luxuo.comAstro Shop

Cele mai noi articole