Norocul lui Jupiter

Autor: Valeriu Pănoiu - miercuri, 10 februarie 2010, 8517 vizualizari
Norocul lui Jupiter

Calitatile si defectele zodiilor sunt adesea supralicitate. Va propun sa mergem putin pe firul unor atribute care se lipesc de Marele Benefic: planeta aducatoare de noroc; planeta care ofera protectie divina.

Ne intereseaza de unde vine atata noroc si atata protectie. De ce se face atat de des trimiterea la Divinitate? De ce este Dumnezeu invocat?

Jupiter stim ca este responsabil cu expansiunea, cu independenta si cu generozitatea. Casa pe care el o ocupa pe astrograma natala sau in tranzit, ne da incidii despre domeniul in care nativul are cele mai mari sanse de progres. Cum vine acest progres? Deloc la intamplare! Evolutia este legata de increderea in fortele proprii. Iar aceasta capacitate de a fi stapan pe tine insuti vine de la Jupiter. Aspectele pe care Jupiter le face arata cat de bine ne cunoastem limitele: avem incredere ca putem sa ne autodepasim sau, dimpotriva, trecem in idealism, luand asupra noastra mai mult decat putem duce. Impulsul de a “promite marea cu sarea” este, de pilda, unul tipic jupiterian.

Cei care stiu pana unde sa se intinda, care se tin de promisiune si care sunt constienti de capacitatea de a finaliza proiecte, oricat de grandioase, rezoneaza tot cu vibratiile lui Jupiter. Cu cele superioare. Ei isi deschid mintea, isi largesc sfera posibilului, emit energie pozitive, iar universul le raspunde cu varf si indesat. Optimismul si increderea ca totul va fi bine ii poarta spre realizari si spre acel progres care se pune pe seama lui Jupiter.

Acesti “alesi” reusesc sa concretizeze in viata lor planurile marete pentru ca manifesta o deschidere uluitoare spre energia universala. Adica spre Dumnezeu. Astfel lucreaza vointa divina. Ei il cheama pe Dumnezeu cu inima deschisa, iar El le trimite inapoi raspunsul la solicitarile lor. Cine e pregatit sa ceara, primeste. Cine nu, nu.

Iata cum, de fapt, liberul arbitru este excelent pus in valoare. Acesti “alesi” nu sunt alesi de Dumnezeu preferential. Ei se “aleg” singuri din marea masa a celor care prefera sa gandeasca negativ si sa repete la nesfarsit “nu voi reusi niciodata” sau “nu sunt in stare”.

Mesajul lui Jupiter este simplu: “Da, se poate!”. Intelepciunea milenara a sintetizat foarte bine modul prin care Divinul isi exercita protectia: “Norocul si-l face omul singur”.

Ca mod de adresare, nu ma pot abtine la final sa nu folosesc o formula atat de raspandita mai ales intre barbati: “Hai noroc!” Iata ca pana si salutul are o functie jupiteriana: aceea de a crea un climat de energie pozitiva, de a deschide campul perceptiei si de a atrage binele.

Cu alte cuvinte, Omul, pentru a avea parte de o revarsare a Divinului in viata sa, trebuie sa atraga norocul, binele si succesul. Iata o intrebare care ar putea contine o revelatie: nu cumva Jupiter este stapanul Legii Atractiei ?

Valeriu PănoiuCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole