Ȋncotro MAI mergem în luna MAI? 5.05.2020- PORTALUL ENERGETIC AL NOULUI SINE

Autor: Corina Chelaru - duminica, 03 mai 2020, 29215 vizualizari
portal

            Nu au trecut decât patru luni din anul 2020, un an de vibraţie 4, însă special prin formula componentă a acestei vibraţii (două energii ale lui 2, amplificate simetric prin puterea lui "totul sau nimic" din 0) şi deja avem impresia că am trăit o epopee, că am sărit din lumea noastră de rutină (4) într-o lume în care balansul emoţional ( doi de 2) este asemenea unui roller coaster în care nu mai ştim care este susul şi care este josul.

            Ştiam cu toţii că anul acesta va fi "altfel", au spus-o toţi cei care pot pătrunde ţesătura de energii a astrelor sau codurile numerologice prin care Universul ne îngăduie să îi admirăm perfecţiunea. Am început anul cu speranţe şi cu temeri, cu emoţia necunoscutului, dar cu sentimentul că acest "altfel" ne va aduce o schimbare de structură. Ştiam cu toţii că "traficul intens" din Capricorn şi întâlnirile "la nivel înalt" dintre Saturn şi Pluto, secondate de ochiul vizionar al lui Uranus în Taur ne vor obliga să facem o revizie a solidităţii temeliilor pe care ne clădim viaţa.

            Nimeni însă nu a putut prevedea sub ce formă va veni această răscolire emoţională şi nici cât de intensă sau întinsă va fi ea. Am asistat cu toţii cu gura căscată la focul de artificii care a dinamitat tot ceea ce înainte constituia "normalitatea" noastră şi care era de fapt un conglomerat de tipare de viaţă şi de lipsă de asumare a responsabilităţilor faţă de comunităţile noastre, faţă de Planeta Mamă, faţa de umanitatea profundă din noi.

            Spectacolul astrologic a fost unul unic, provocator şi cu un impact major asupra noastră şi asupra lumii pe care ne-am făurit-o mai ales în ultimele două decenii. Şi cum astrele sunt parte integrantă din dansul numerologic al Universului, iată că ne vorbesc prin energiile lor, dar şi ale numerelor pe care le integrează.

            Data de 5.05.2020 marchează un portal energetic puternic, animat de un suflu reconectiv şi inspiraţional.  Atunci când ne întâlnim cu energia lui 5 porţile se deschid către comunicare, către lume, curiozitatea şi neastâmpărul ne cam dau ghes şi schimbarea ne cam împinge de la spate.  Mesopotamienii asociau cifra 5 zeităţii Enlil, care avea ca reprezentare steaua cu cinci raze şi era asociată cu a cincea planetă de la Soare, adică Jupiter.  Jupiter care acum este cam la strâmtoare între Pluto retrograd  aflat în Capricorn şi Saturn care este în Vărsător. O combinaţie care nu îi prea convine expansivului  Jupiter, care a stat destul "la arest" în conjuncţia aceasta în Capricorn.  Şi cum el vrea mereu mai mult şi mai mult, cadrele rigide ale lui Saturn în Capricorn, care a exacerbat restricţiile şi autoritatea impusă cu forţa, nu prea i-au priit. Odată cu trecerea lui Saturn în Vărsător, suflul se schimbă şi cadrul rigid se rupe, perspectiva devenind una mai largă, comunitară, în care Jupiter se simte încurajat să se exprime.

            Data de 5.05 creează un flux de non-conformism, de mişcare, de descoperire a noi limite (5 înseamnă şi depăşirea lui 4, adică a regulilor, cu 1, deci cu libertatea de a lua o nouă direcţie). E o cifră impară, centrifugă şi orientată spre exterior, de mobilitate şi comunicare. Ceea ce am văzut în ultimele zile este deja o manifestare a acestei energii duble (sunt doi de 5), deci cu un mare impact emoţional - dezvăluiri spectaculoase, demontări de scenarii, voci curajoase care se ridică împotriva celor care manipulează prin frică şi restricţii. Reflectarea în oglindă a lui 5 este o imagine a perioadei în care am fost forţaţi să stăm cu noi, cu ochii în oglinzile interioare şi să ne descoperim duplicitaţile, inconstanţele, nesiguranţele şi pendulările între opţiuni, căci 5 are şi aceste caracteristici. Dar forţa cu care vine această combinaţie va aduce şi o întărire a vocii tuturor celor care vor să comunice adevărurile lor interioare, credinţele şi valorile lor emoţionale (sunt doi de 5 într-un an în care emoţionalul 2 este dublat şi ridicat la proporţii planetare prin prezenţa celor două cifre de 0 ce îl urmează de fiecare dată).

            5 este şi simbolul STIMEI DE SINE, al identităţii personale  care mă face diferit de tipare (1 şi 4), a căpătării conştiinţei că am valoare dincolo de ceea ce spun alţii despre mine, dincolo de ceea ce mi se inculcă prin mesajul mediatic sau social. Şi dacă vom aduna cifrele acestei date (5+5+2+2 = 14, redus la 5) vom avea surpriza să descoperim tot o valoare finală de 5, obţinută din 1 şi 4. Adică recăpătarea stimei de sine prin găsirea unei noi direcţii, unei noi identităţi autentice, care să funcţioneze nu în cadrul autorităţii impuse din exterior, ci să renască din sine, ca din cadrul cel mai hrănitor. La fel cum Jupiter cel strălucitor şi doritor de orizonturi largi, moare şi renaşte cu energia plutoniană care îl împinge la trasformare şi răsare într-un cadru vast şi dincolo de emoţionalitatea măruntă, reprezentat de Saturn în Vărsător.

            Tot acest portal marchează şi "aerisirea" energiilor grele care ne-au apăsat până acum şi vântură apa deja atât de tulbure a Nodului Nord în Rac (apa aceasta a stat mult timp în contact cu multe energii de pământ, iar când apa stă în contact prea mult cu pământul, în loc să fertilizeze, aduce stagnare!). Pe 5 mai Nodul Nord părăseşte Racul şi intră în semnul Gemenilor, activând axa Gemeni - Săgetător şi schimbând cu totul registrul nostru de destin. Această "apă" a Racului se va primeni prin energia aerului, căci în acest moment alte trei planete importante se află în zodii de aer: Luna în Balanţă, Venus în Gemeni şi Marte în Vărsător. Efervescenţă, nelinişte şi mişcare. E ca o dezmorţire după recluzia ultimelor săptămâni.

            E clar pentru mine că în acest context energetic şi astral orice restricţie şi orice măsură luată cu forţa la nivel colectiv va duce la întrebări şi la căutare de informaţie şi după cum vedem informaţia deja a început să tâşnească precum dintr-o ţeavă ciuruită, pe care unii se chinuie să o peticească, iar cu cât pun mai multe petice, cu atât jetul este mai puternic şi iese pe mai multe orificii. Hiperactivitatea Gemenilor are nevoie de alimentarea cu informaţie şi reţelele de comunicare se vor încinge probabil, dând drumul frustrărilor acumulate în perioada de ţinut cu 'botniţele", pardon cu măştile la gură!

            Mesajul acestui moment este clar: oamenii au nevoie să îşi recâştige stima de sine, să iasă precum un fluture din coconul prea strâmt al regulilor vechi. Chiar dacă va fi greu să se ia decizii în acest context atât de "aerian", nu uităm totuşi că Uranus în Taur veghează să nu ne luăm zborul prea tare şi să devenim inconsistenţi, iar Saturn într-un semn de aer, ne ajută să aruncăm o privire în viitor şi să pregătim variante de noi cadre de viaţă în care nevoile noastre emoţionale de libertate şi de neîngrădire să se exprime cu grijă faţă de planeta pe care trăim, cu responsabilitate faţă de umanitate ca organism viu.

            Să ne bucurăm deci de ieşirea din "pătratele" strâmte impuse de cei care la nivel mondial ne vor distanţaţi şi legaţi la gură, prea grabnic spălători de mâini precum Pilat din Pont şi trăitori fără conştiinţă de sine şi fără valorile personale care să fie congruente cu cele ale umanităţii evoluate!  Să bată vântul recâştigării stimei de sine, deci!

Corina Chelaru

https://www.facebook.com/eclatsdetoiles

 

Sursa imagine https://www.wallpaperflare.com/

Astro Shop

Cele mai noi articole