Misiunea sufletului si cele 7 Raze

Autor: AstroCafe.ro - joi, 17 decembrie 2015, 4865 vizualizari
Misiunea sufletului si cele 7 Raze

Care este misiunea sufletului si de unde vine aceasta?

Simtul unui scop, al unei misiuni este crucial pentru o viata armonioasa si plina de satisfactie. Cu totii tanjim dupa ceva anume, chiar daca la unele persoane acel simt de destin este partial reprimat, negat sau distorsionat. 

Scopul in viata este ceea ce ne face sa vibram. Este ceea ce ne face sa ne dam jos din pat dimineata, definind sentimentul de sens al unei actiuni, aducand natura divina din eteric, in realitate. Si totusi, atunci cand nu este echillibrat, ne poate face sa ne simtim disperat de nefericiti. Asadar, care este scopul/misiunea sufletului, de unde vine si cum putem sa ne acordam cu acesta, astfel incat sa putem experimenta o viata implinita, de succes?...

Sa fie lumina!

Dintr-o anumita perspectiva, toate au luat viata dintr-un mare vid, inainte ca timpul sa apara in existenta. Prezenta pura, absolutul, Dumnezeu, separat in doua fluxuri ale constiintei – unul la exterior, catre un mai mare simt al separarii si altul la interior, catre un simt mai mare al unitatii si ale menirii. Numim cele doua fluxuri “Constiinta Separarii” si “Unitatea Constientei”.

Dinamica de fundal a creat integritatea formei universale. Pe masura ce Separarea curge la exterior, puterea sa energetica este considerabil diminuata, pana cand este trasa la interior de Unitatea considerata o condensare in forma. Astfel, materialitatea s-a concretizat in forma gazoasa, lichida si solida. Fortele gravitationale imense au cauzat formarea planetelor, sistemelor solare si a galaxiilor. Iar in acele forme, viata a evoluat asa cum o vedem astazi.

Atunci cand ne uitam la imaginea de ansamblu pe aceasta idee, ar parea ca exista un scop presetat. Daca este asa, cine anume il preseteaza (intentioneaza)? De unde anume vine acel creator si cine a creat creatorul? Pentru mine, viata a luat forma spontan, acest lucru fiind inevitabil, tinand cont de infinitul curs al timpului. Insa inca exista un simt al scopului pe care multe persoane il au. De ce?!...

Simtul scopului se naste din retragerea de la sursa vietii in sine.

Constiinta separarii s-a subdivizat si s-a condensat intr-o multitudine de forme. Insa fiecare farama de material este infuzata cu impulsul unui crescand simt al unitatii. Este vorba despre o atractie catre niveluri mai inalte de unitate, ce manifesta o dorinta puternica de a exprima deplin memoria conditiei originale a unitatii absolute.

Asta este ceea ce ne defineste si contureaza sufletul in fiecare dintre noi.

Sufletul este un inerent simt divin al scopului, al directiei si destinului, cu care atunci cand ne aliniem, ne implineste si indeplineste adevaratele noastre dorinte si nevoi.

Distragerile si impactul lor asupra impulsurilor autentice

Aceasta interactiune a multitudinii de forme si actiuni separate, totusi infuzate cu un inalt simt al unitatii, defineste fiecare gand, fiecare emotie si actiune ce au loc atat in macrounivers, cat si in microuniversul din vietile noastre zilnice. Toate alegerile noastre sunt definite de intelegerea acestei simple dinamici subtile. Pentru mine, toate formele de actiune creativa sunt cauzate de atat de elocvent introdusa de catre Einstein Lege a Relativitatii.

In vietile noastre zilnice putem observa in travaliul depasirii unor denaturari de personalitate cum acestea ne determina sa facem niste alegeri care nu sunt in tocmai in acord cu sufletul nostru. Pana sa fim iluminati, cu totii avem parte de astfel de denaturari. Acestea sunt atasamente fata de fenomene sau experiente materiale, fata de relatii, de modul in care aratam, de nevoia de a ne simti de succes, impliniti, iubiti etc. Acela este locul in care ne identificam si ramanem blocati in Constiinta Separarii, permitandu-ne sa fim definiti de acel simt al limitarii.

Cel putin temporar, am imprumutat acel simt fals al identitatii – ego-u, in cadrul acelui flux natural al Universului. Devenim prizonieri ai iluziei, ai tentatiei si seductiei ideeii de separare. Sufletul, care este spontan si interconectat cu universul in sine a fost pacalit sa se multumesca cu mai putin. De aici si zbaterea interioara in a regasi aliniamentul – iluminarea – astfel incat armonia interioara reprimata sa poata iesi la suprafata din nou.

Fiecare denaturare ascunde in sine un dar

Pentru a gasi acest nou aliniament intern, trebuie sa recunoastem fluxurile contradictorii de la interior. Astfel ca, fiecare impuls natural va fi cel mai probabil distorsionat intr-o forma sau alta.  Curenti involburati de atasamente sunt creati, blocand sufletul in acestea. Acestea emana din credinte si idei rigide, dogme si moduri repetitive de a face lucrurile.

In fiecare moment al vietii suntem invitati sa facem alegeri. Daca examinam tiparele alegerilor pe care le facem, vom observa ca fiecare dintre acestea ne invita sa ne exprimam separarea noastra fata de constienta unitatii, iar pe de alta parte, darurile noastre ne fac sa ne reunim atat cu noi insine, cat si cu ceilalti, cu “absolutul” – vidul tacerii. Este ca si cum fie facem alegeri bazate pe control si limitare sau, la pol opus, libertate absoluta a exprimarii de sine autentice dezlantuite.

Cum curgere catre absolut este destinul nostru divin, atingem o mai mare armonie interna si un simt al implinirii. Daca incepem sa recunoastem aceasta dinamica in viata noastra si o aplicam cu devotament, perseverenta si sinceritate, exprimand intotdeauna adevarul nostru suprem, definit de darurile noastre interioare, atunci, odata cu trecerea timpului, denaturarie (comportamentele noastre conditionate) se dizolva, iar sufletul este eliberat la interior, pentru a se exprima in plenitudinea sa. Cu alte cuvinte, ne iluminam.

Calatoria catre iluminare

Pentru mine, a avea o viata de succes inseamna sa ne aliniem cu fluxul universal, fara a altera cursul acestuia prin noi insine si permitand astfel sa ne anime fiinta cu o liberatate de exprimare de sine de nestavilit. Cam asa vad eu viata iluminata, permitand constant libertatii exprimarii de sine sa curga nealterata, prin noi. Identitatea ce constrange si limiteaza este continuu confruntata. Exista un aliniament natural cu un simt mai inalt de unitate si scop. In obtinerea acestei sari, mi-a fost atrasa atentia constant la natura subtila si la darurile fiintei, a unui suflet ascuns in ganduri si emotii de moment, definite in cadrul unor alegeri pe care avem tendinta sa le facem. Fie cedam in fata unor denaturari conditionate, fie ne expansionam prin acestea, lasand libera radierea sufletului.  Este ceea ce defineste calea spirituala.

Pe parcursul calatoriei mele am descoperit ca, in cazul oricarei denaturari, in care simteam frica, tensiune, presiune sau ingrijorare sau daca imi doream ceva ce aparent imi lipsea, acolo gaseam si puteam indeparta valul limitarilor, cu conditia de a gasi fiinta autentica ce statea acoperita de acele denaturari. Mai mult decat atat, de fiecare data cand m-am raportat la viata in acest fel am descoperit ca eram intr-un picaj continuu in vidul prezentei pure – sursa infinita din care viata ia nastere. Iar acesta este un continuu, pur si nealterat rai!

Cele 7 Raze ale Impulsului Divin

Astfel, cunoasterea caracteristicilor pricipale ale sufletului – fiintei – poate fi de mare ajutor in alinierea cu calatoria predestinata prin viata, readucand pacea interioara, moltumirea, armonia, implinirea si bucuria simpla de a trai. In descrierea de mai jos am adaugat si experientele mele personale, din propria calatorie. Cu toate acestea, am observat puncte similiare si in calatoriile altor persoane cu care am lucrat sau interactionat. Aceleasi lucruri au fost descrise de alti ghizi spirituali in moduri asemanataore:

Raza 1: vointa cu scop creativ

Raza 1 este impulsul scopului de a crea; este manifestarea principiului masculin divin din intregul univers. Din punctul separarii, este imposibil de negat acea vointa interioara de a gasi si a crea un nivel mai inalt de armonie, atat in interiorul nostru, cat si cu celelalte fiinte. Aceasta raza ne provoaca sa spargem tiparele si rutina ce ne-ar putea tine la un nivel mai jos de realizare. Aceasta este raza care inspira liderii motivationali.

Raza 2: abandonarea in fata iubirii neconditionate

Raza 2 initiaza impulsul iubirii neconditionate pentru viata. Este manifestarea principiului feminin divin al abandonarii in acceptare in intreg universul. Este compasiunea empatica, ce imbratiseaza de buna-voie, fara sa judece sa sa simta nevoia de a schimba perfectiunea inerenta in toate situatiile sensibile/delicate ale vietii. Raza 2 inspira puteric pe cei ce se pun in serviciul vietii altruist.

Raza 3: interpretarea autentica a realitatii

Raza 3 cuprinde si proceseaza intelepciunea abstracta, livrand-o intr-o forma prin care sa ofere o interpretare clara a realitatii curente, intr-un mod autentic. Cu alte cuvinte, este modul in care stim ce este cu adevarat real. Persoanele cu o raza 3 puternica observa tiparele naturale ale vietii, aducand contur amorfului, intr-o maniera ce poate fi inteleasa si apreciata de multi. Raza 3 inspira translatorii, artistii creativi si matematicienii.

Raza 4: armonizarea prin rezolutia corecta

Raza 4 este energia divina rationala, ce ne ajuta sa gasim claritatea in mediul inconjurator si pe alte planuri ale vietii. Este raza impuls, ce imbina pasiunea cu compasiunea, oferind discernamant in confruntarea situatiilor nedrepte, intr-un mod lipsit de judecati. Scopul ei este sa parga armoniile joase, pentru a gasi una mai inalta, mai potrivita. Persoanele cu o raza 4 extrem de activa au tendinta de a fi diplomati, politicieni si profesori.

Raza 5: realizarea intelepciunii inalte abstracte

Raza 5 ne permite sa detinem infinitele complexitati ale universului drept cunostinta pura, in interiorul fiintei noastre. Aceasta “stiinta” este abstracta, atotcuprinzatoare, mai mult simtita decat realizata mental, sub forma artei, poeziei. A 5-a raza ne permite sa ne acordam la fluxul universal si sa il maiestrim pe acesta in explorarea creativa, pentru o intelegere mai profunda si pentru evolutie. Aceasta raza ii animeaza pe oamenii de stiinta si liderii creativi in business.

Raza 6: dorinta de exprimare de sine

Raza 6 ne inspira sa fim permanent concentrati pe scopul vietii noastre – pentru a realiza, a descoperi si a exprima cine suntem noi cu adevarat. Aceasta raza genereaza implicare si devotament pentru propria cauza, sufletul nostru radiind in toate culorile. A 6-a raza ne ofera o nemarginita forta de a exprima calitatile noastre intrinseci, inspirandu-I pe ceilalti sa straluceasca, la randul lor. Filosofii, liderii spirituali si artistii de scena sunt cei ghidati de aceasta raza.

Raza 7: conturarea magiei sincronicitatii

Raza 7 ofera ingredientul magiei pure in calatoria vietii. Daca suntem capabili sa maiestrim denaturarile noastre interioare si sa facem o pauza sufucient de lunga de la drama vietii, atunci ne putem deschide spontan, in sincronicitate si intr-o magie co-creatoare. Astfel, catalizam si initiem mediul inconjurator in beneficiul maxim. In acest fel, raza 7 inspira “magicienii” vietii si antreprenorii.

(Pasaj preluat din cartea “Five Gateways: Our Journey of Ascension”)

Un dans cu Divinul

Daca putem sta in punctul de propriu observator in fiecare moment din viata, atunci vom gusta din toate cele sapte raze si denaturarile lor corespunzatoare. In final, prin profunda sinceritate cu sine, descoperim ceea ce mai numesc si “nestemata din lotus” – propriul nostru “spectru de raze al sufletului”. Pentru fiecare dintre noi, acesta fiind un amestec unic de raze ce se nasc si curg prin viata, cu eleganta si armonia unei rasunatoare orchestre simfonice. 

Atunci cand suntem aliniati si in acord cu acesta, viata se simte ca si cum ar fi un deosebit dans cu divinul. Acesta este inimitabilul gust al implinirii pe care cu totii, in mod inconstient, l-am cautat toata viata. Este imboldul si scopul Sufletului, eliberadu-ne si permitandu-ne sa ne exprimam in fiecare moment, exact in locul in care suntem.

Pentru mine, nu exista un scop mai maret in viata!

Sursa: http://www.openhandweb.org/the_seven_rays_of_divine_impulse

Autor: Open

Traducere: Alice Danila

Imagine: www.awakeningourtruth.comAstro Shop

Cele mai noi articole