Mercur retrograd in Taur si Berbec, 10 aprilie- 3 mai 2017. REvizie tehnică

Autor: Nicoleta Svârlefus - marti, 11 aprilie 2017, 29677 vizualizari

Mercur va fi retrograd: in Taur, din 10 aprilie pana pe 20 aprilie, apoi in Berbec, pana pe 3 mai.

Spunem ca Mercur este retrograd cand, de fapt, incetineste si pare ca merge inapoi. Corect se spune ca planeta se afla „in miscare aparent retrograda”.

Mercur este regrograd de 3-4 ori pe an.

Mercur retrograd scoate la iveală lucruri nerezolvate din trecut.

Mercur favorizează schimburile, iar în societate comerţul, comunicarea, media, inteligenţa, adică posibilitatea de a studia de a ne informa, şi mişcarea, indiferent de natura ei. Din aceste motive pe seama lui sunt puse, în general, toate nereuşitele în comunicare, toate ideile false, toate eşecurile comerciale sau dificultăţile legate de aspectele guvernate de Mercur. Practic, s-a creat o adevărată modă să se dea vina pe Mercur retrograd.

Apar influenţe asupra comunicării la nivel informaţional, existând predispoziţii ca aparatura electronică de felul calculatoarelor, componentelor, telefoanele şi toate celelalte aparate folosite în comunicare, se pot defecta din senin.

Poşta şi orice fel de transmisii de date funcţionează greu, cu întârziere, sau se întrerupe pe nepusă masă.

Si totusi, Mercur retrograd este un dar, creeaza un spatiu magic uneori, in care nu doar ca ne putem regasi pe noi cei autentici, dar putem gasi si o serie de raspunsuri pe care le asteptam.

De ce sa-l iubim pe Mercur retrograd:

1. Mercur retrograd aduce cele mai profunde şi uimitoare constientientizari/revelaţii. Soluţii la care nici nu sperăm, detalii pe care le-am scăpat din vedere, uşi deschise pe lângă care am trecut... toate acestea devin observabile, ne sunt acum mult mai uşor accesibile. 

2. Mercur retrograd e "spaţiul obiectelor pierdute". Acum e vremea să găsim ceva ce am pierdut, rătăcit, căutat fără succes.

3. Mercur retrograd e adeptul întoarcerii înapoi, verificării atente; repara şi ajustează acolo unde găseşte nereguli sau insuficiente. Aşa se face că multe proiecte devin mai bune, mai profitabile, după ce au trecut printr-o retrogradare a lui Mercur, tocmai pentru că au fost evidenţiate erorile, scăpările, neajunsurile... deci ni s-a dat ocazia să reparăm şi să îmbunătăţim ce a fost nevoie.

4. Mercur retrograd face cuvintele mai înţelepte... astfel că poate apropia oamenii care s-au îndepărtat, poate rezolva şi aplana conflicte, lămureşte lucrurile, clarifica, aduce pacea acolo unde a lipsit. Se pot repara relaţii sau pur şi simplu se completează lucruri din relaţii vechi, se scot de sub preş emoţii şi resentimente pentru a fi vindecate, eliberate, tranşate.

5. Idei vechi prind aripi. Mercur retrograd deschide sertarul cu idei. Ei bine, acele idei pentru care mereu am spus că nu avem timp... acum pot fi scoase la lumina şi însufleţite. 

6. Mercur retrograd conduce la măiestrie... Ne da răgazul de a aprofunda anumite cunoştinţe şi studii, de a ne perfecţiona, a relua cercetarea şi documentarea, a învaţă ceva bine.

7. Mercur retrograd ne ajută să ne aliniem cu inima noastră. Pare că afectează logică şi raţiunea, pentru a lasă loc inimii să se manifeste, pentru a şti şi a recunoaşte ce vrem, de fapt. 

De data această Mercur retrogradează în Taur, un semn fix, de pământ, guvernat de Venus, despre care ştim că e în afinitate cu plăcerile, luxul, siguranţă materială, confortul, talentele, banii, iubirea romantică. Aşadar, toate acestea vor fi revizuite acum şi probabil încetinite pentru a putea fi analizate pe îndelete. E că şi cum viaţă se va derula cu încetinitorul, aşa că, în primul rând e necesar sa luam totul mai încet şi cu mai multă relaxare decât până acum. 

Sunt revizuite și clarificate relaţii, se reiau anumite discuţii, proiecte. Se pun la punct de detalii, cu scopul de a deveni mai eficienţi în munca noastră şi, de ce nu, mai prosperi. 

Dupa 20 aprilie, cu Mercur retrograd in Berbec, e bine sa reluam idei lansate in urma cu cateva saptamani, sa nu ne grabim sa dam raspunsuri sau sa luam decizii mai ales daca e vorba de inceputuri, proiecte noi, schimbari majore. Riscam sa ne grabim sau sa rastalmacim anumite informatii. De asemenea, mentalul nostru nu functioneaza foarte bine, prin urmare e bine sa lasam deciziile importante pentru finalul lunii mai.

Posibilitati pentru fiecare zodie:

Berbec: Revizuirea capitolului financiar, refacerea unor calcule, recuperare de bani, revizuirea relatiilor. Dupa 20 aprilie, Berbecii e bine sa se pondereze, sa amane deciziile importante, sa evite transarea relatiilor sub imperiul impulsivitatii. E o perioada de retragere, re-evaluare, ajustari.

Taur: Comunicarea poate avea de suferit. Una zic sau intentioneaza Taurii si alta inteleg ceilalti. E posibil sa fie intelesi gresit de aceea e bine sa nu initieze actiuni cu bataie pe termen lung si nici proiecte noi. Ar fi bine sa se retraga din lume, sa se relaxeze, sa faca un pas inapoi sa foloseasca aceasta perioada pentru a se aduna, linisti, intelege mai bine.

Gemeni: Mercur este guvernatorul Gemenilor, asa ca acesti nativi se pot simti franati, confuzi sau neintelesi in aceasta perioada. E bine sa-si evalueze mai atent o serie de alegeri facute, sa corecteze o serie de greseli si sa-si reconsidere atitudinea in anumite contexte de viata. Dupa 20 aprilie, multa agitatie in zona prietenilor, se dau cartile pe fata, se arunca vorbe... dar se pot si clarifica o serie de neintelegeri.

Rac: O perioada de reevaluare a unor conjuncturi, a unor proiecte, prin prisma unor acorduri facute si nerespectate, sau modificate pe parcurs. E bine ca Racii sa fie mai atenti la interesele lor si sa-si joace cartea in concordanta cu ceea ce doresc sa obtina. - Renegocieri de functie, statut. Dupa 20 aprilie, au nevoie de strategiei de lucru in cariera.

Leu: Repozitionare fata de sefi, poate renegocierea salariului sau regandirea strategiei de afirmare. O sansa pierduta candva poate fi folosita acum. Au de corectat erori care s-au strecurat in plan profesional si de rezolvat o serie de detalii juridice ale unei colaborari. Revin asupra unor decizii legate de strainatate sau studii.

Fecioara: Mercur fiind stapanul Fecioarei, acesti nativi e posibil sa fie afectati mai ales la nivelul gandirii, deciziilor, coerentei mesajului transmis. E necesar sa fie atenti la cuvintele folosite si la ce semneaza in aceasta perioada, fiind de preferat sa amane deciziile importante si sa se rezume la continuarea unor proiecte incepute deja. Unii nativi pot reveni asupra unor calcule, strategii financiare... Sa evite imprumuturile noi si investitiile mari.

Balanta: Sunt posibile intarzieri sau amanari in ce priveste accesarea unor fonduri sau avantaje materiale de alta natura. Insa e o perioada in care Balantele pot recupera sume de bani pe care le asteapta de mai mult timp. Dupa 20 aprilie, e nevoie de moderatie in ce priveste polemicile in relatia de cuplu si in cadrul parteneriatelor.  O serie de relatii se cer reconfirgurate.

Scorpion: Taurii trec pe sub lupa relatiile, mai ales pana pe 20 aprilie. Unii se tem pentru ceva ce ar putea sa piarda, altii isi reinnoiesc declaratiile si angajamentele in fata celor care conteaza pentru ei. E bine sa evite semnarea unor contracte in aceasta perioada. Dupa 20 aprilie, atentia se muta pe munca, serviciu, sanatate. Aici vor fi reluate discutii, vor fi vazute detaliile scapate din vedere candva, vor fi reluate investigatii medicale.

Sagetator: Pana pe 20 aprilie, zona muncii intra in revizie, in  sensul revizuirii prioritatilor, programului de lucru, metodei, echipei, resurselor alocate unui proiect etc... E momentu sa fie mai atenti la raportul: cheluieli vs. Beneficii. Dupa 20 aprilie, relatia romantica intra in „revizie”, unele sentimente pot sa dispara, sau sunt pur simplu transformate in altceva. Sa evite impulsivitatea si gelozia.

Capricorn: Pana pe 20 aprilie, se uita unde au gresit fata de copii sau fata de iubit/iubita. E o perioada de recunoastere a propriilor greseli, pentru a repara ceea ce este nefunctional in relatiile apropiate. De asemenea, isi pot evalua mai atent talentele si autenticitatea. Dupa 20 aprilie- Mercur retrograd in Berbec tulbura apele in camin. Se pot apuca de renovari si reparatii.

Varsator: Pana pe 20 aprilie, Mercur R in Taur ii face constienti de niste atasamente sau poate reactiva niste temeri. Oricum, Varsatorii sunt chemati la introspectie, analiza a trecutului si poate impacarea cu unele situatii (eventual materiale) pe care nu le pot schimba. Dupa 20 aprilie, impulsivitatea ii poate arunca in conflicte vechi care, totusi, au sansa sa fie incheiate si clarificate, prin marturisiri directe si sincere.

Pesti: Pana pe 20 aprilie, Mercur retrograd in Taur ii face destul de precipitati si incoerenti in comunicare, asa ca e bine sa fie atenti, mai ales daca au examene, au de predat lucrari importante sau au de semnat ceva. Dupa 20 aprilie, pot sa valorifice niste sanse financiare care au trecut pe langa ei acum ceva vreme. Sa evite insa investitiile mari, pripite.

Vezi inregistrarea momentului despre Mercur retrograd, din emisiunea "Vorbeste lumea":  http://vorbestelumea.protv.ro/video/horoscop-trei-saptamani-de-foc.html

 

Astro Shop

Cele mai noi articole