Mercur retrograd in Sagetator (17 noiembrie - 6 decembrie). Renovarea si restaurarea credintelor

Autor: Nicoleta Svârlefus - sambata, 17 noiembrie 2018, 13827 vizualizari

Mercur e retrograd pentru ultima data in acest an, in Sagetator, din 17 noiembrie pana pe 6 decembrie. Nici nu si-a reluat bine mersul direct Venus (a fost retrograda pana pe 16 noiembrie) ca imediat intram in faza a doua de revizuire si reconstructie: Mercur retrograd. E clar ca nu e momentul sa ne grabim sau sa fortam lucrurile sa inainteze cu viteza, pentru ca e o perioada a incetinirii pe toate planurile, care ne ajuta sa vedem ce ne-a scapat, sa intelegem ce nu am inteles, sa observam detalii care ne ajuta sa revizuim sau sa imbunatatim niste alegeri ori o atitudine sau abordare.

Si oricat de enervanta este antrenarea rabdarii pentru unii dintre noi, ei bine, asta avem de facut printre altele. Sa exersam acceptarea a ce vine asa cum vine, sa nu mai incercam sa modelam totul asa cum ii convine mintii noastre, sa iesim din cutiile noastre sa nu mai stam cu adevarul absolut in brate si sa fim mai prezenti si mai autentici. Sa recunoastem care aspiratii nu ni se potrivesc, ce filozofie de viata trebuie adaptata la sinele nostru, ce context ne limiteaza si cum poate fi axpansionat.

Oricum, Mercur e incurcat in gandurile lui, si noi in ale noastre, adica merge cu frana de mana trasa, de aceea ne intelegem separat si apar incurcaturi in transmiterea informatiilor, transferul datelor, in transporturi, telecomunicatii, si rateuri ale aparatelor si masinilor sau dificultati majore de concentrare.

Cu alte cuvinte, nimic nu e cum pare, cum stiam noi sau cum am stabilit. In Sagetator si asa nu se simte domnul prea bine, daca mai e si retrograd... n-avem decat sa le luam pe toate cum sunt, cum vin si e bine asa.  

De aceea, nu e de inceput/lansat vreun proiect nou, nici de facut achizitii valoroase, ci de reluat idei, proiecte si relatii vechi. E vreme de revizie tehnica, nu de lansare. De restart, nu de start.

Iar in caz ca uitati de ce plecati de acasa sau va zboara ideile si gandurile prin cap ca trenurile prin gara (multe, dar volatile si haotice) ori uitati cuvinte, sensuri sau programari, nu, nu v-ati tampit. Nici daca nu mai sunteti siguri de nimic... E doar o perioada de ceata, cu scopul de a ne concentra mai mult, a fi mai prezenti si mai atenti la revelatiile care apar. 

O minte noua, altfel, o zona inedita se poate descoperi acum in noi si in viata noastra. ceva ce ne-a scapat, am uitat, am neglijat, am lasat prea usor sa se piarda, acum apare pe ecrane.

Hai sa fie (de) bine si sa avem parte de mintea de pe urma, ca asta e partea fericita: corectam si vindecam mereu ceva din trecut. Ca sa fim mai usori si constienti cand ne pornim din nou la drum.

Doamne-ajuta si fie primit! 

Nicoleta SvarlefusCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole