Mercur retrograd in Sagetator

Autor: Nicoleta Bertea - duminica, 04 noiembrie 2012, 2328 vizualizari

De departe cel mai marcant eveniment - nu doar al saptamanii actuale ci si al perioadei de timp pe care o parcurgem acum - este intrarea lui Mercur la statie directa pentru ca apoi sa inceapa a "da cu spatele", anume a-si incepe mersul aparent retrograd (7-27 noiembrie) in semnul de foc, mutabil, masculin al Sagetatorului, indreptandu-se catre semnul fix, de apa, feminin al Scorpionului.

Mercur - sau Hermes, cum il numeau grecii - este mesagerul zeilor, avand o structura eclectica - investit cu atribute precum "psihopomp" (calauza a sufletelor catre lumea subterana), "pastoral" (are in grija cirezile si turmele), "orator arhetipal" (ii sustine pe cei care au idei si concepte de comunicat oamenilor), avand in grija sa protectia negustorilor si a cetatilor, fiind un zeu calator, atlet, patron al jocurilor si al exercitiilor gimnastice, protector al scolilor si paznic sacru al drumurilor, patron al hotilor, simbol al fortei profetice, crainic divin si garant al securitatii caminului impotriva agresorilor externi.
 
Astfel, in toate domeniile pe care el le stapaneste, se poate remarca fie o schimbare de directie, fie aparitia unor incurcaturi, de parca zeul ar fi obosit sa ne tot ghideze, lasandu-si toanele sa puna stapanire pe modul sau de actiune.
 
Se mai spune ca acum este momentul in care Hermes coboara in lumea lui Hades (Pluto), facand astfel legatura intre cele doua lumi, cea vizibila si cea invizibila. De aici si concluzia conform careia retrogradarea lui Mercur aduce dupa sine dizolvarea dualitatii. Perioada de "intuneric" rational, acces facil in lumea ascunsa la nivel spiritual. Tendinta generala este aceea de a observa lucruri pe care pana acum le-am trecut cu vederea. Profitand de aceasta, se impun re-evaluari, re-considerari, re-inventari, re-forme, de ce nu renovari ale spatiului in care este desfasurata activitatea zilnica...
 
Ideal ar fi sa incetinim, sa ne lasam purtati in alte dimensiuni, sa experimentam si sa concepem noi filtre pentru rationamentele noastre; sa nu luam de bun tot ceea ce ni se spune; sa acordam (mai greu) celorlalti prezumtia de nevinovatie, dar si credit, acolo unde stim cu siguranta ca nu este vorba de tendentiozitate; sa salvam datele cu care lucram pe mai multe medii de stocare; sa evitam - pe cat posibil - achizitiile, iar daca nu avem incotro, macar sa ne asiguram ca obiectele achizitionate au garantie valabila pentru o perioada de timp mai mare; sa terminam lucrurile incepute cu mai mult timp in urma; sa verificam orice zvon sau informatie care ajunge la urechile noastre; sa folosim tot ceea ce am dscoperit/invatat pana acum pentru a ne reinventa, folosind autoevaluarea ca punct de pornire.

 

Alina Cârciumărescu


 



Astro Shop

Cele mai noi articole