Mercur retrograd în Fecioară (23 August - 15 Septembrie 2023): Clarificări, Soluții, Corecții

Autor: Nicoleta Svârlefus - duminica, 13 august 2023, 8568 vizualizari

Mercur intră în retrogradare în semnul Fecioară din 23 August, fiind retrograd până în 15 Septembrie. Cu Mercur în Fecioară mintea funcționează mai clar, mai coerent și mai disciplinat. 

Chiar dacă este retrograd, Mercur ne aduce o oarecare disciplină atât din punct de vedere fizic cât și psihic. Practic, retrogradarea lui Mercur este o perioadă în care suntem invitați să ne uităm la niște lucruri mai atent, să reevaluăm detalii care ne-au scăpat, să reluăm informații, proiecte, cunoștințe și să le aprofundăm pentru a le înțelege mai bine. Și să corectăm ce e nevoie. 

În perioadele cu Mercur retrograd, de obicei, ne vin informații și mesaje care ajută la soluționări, prin care primim ghidare și îndrumare care ajută la clarificarea unor situații. 

Cu Mercur în mers direct suntem mai pe repede înainte, ne continuăm viața și ne vedem de treburile noastre. Însă, când Mercur retrogradează, cumva lucrurile se derulează cu încetinitorul și putem auzi și vedea ceva ce altădată ne-ar fi scăpat din vedere. Evident, cu Mercur retrograd, e bine să ne asigurăm că mesajele noastre sunt bine înțelese de ceilalți si că noi, la rândul nostru, înțelegem bine ce ni se comunică. 

De exemplu, când trimitem un email, este recomandat să verificăm de două, trei ori înainte dacă am pus destinatarul corect, pentru a ne asigura că nu ajunge în altă parte. Dacă mai întârzie câte un document sau plata vreunei facturi, sau apar unele situații supărătoare este indicat să nu ne supărăm, pentru că astfel de evenimente sunt specifice perioadelor cu Mercur retrograd. 

În perioada 23 August - 15 Septembrie, cât timp Mercur retrogradează în Fecioară, ne putem aștepta la schimbări în ceea ce privește modul de gândire și de acțiune. Practic, vedem lucrurile dintr-o cu totul altă perspectivă și începem să găsim răspunsuri și soluții pe care le-am tot căutat, în luni sau chiar ani de zile.

Vom înțelege la nivel profund unele lucruri pe care nu le-am înțeles până acum. Este o perioadă a rezoluțiilor și a clarificărilor și e necesar sa fim flexibili, deschiși și dispuși să facem unele schimbări și ajustări, atât în ce privește comunicarea, cât și în modul de a gândi. 

Pot reapărea teme din trecut. Persoane cu care am pierdut conexiunea la un moment dat pot reveni în viața noastră. E vremea reconcilierii prin conversații incomode pe care am încercat să le evităm până acum.

Cumva se face lumină, lucrurile devin din ce în ce mai clare pe măsură ce Mercur revine în mers direct. Pur și simplu primim răspunsul necesar, găsim acea soluție atipică dintr-un spațiu pe care nu l-am accesat până acum. 

Mercur retrograd în Fecioară ne ajută să avem un simț mai analitic, să fim mai lucizi când privim lucrurile, să vedem în detaliu, să ne uităm cu atenție acolo unde este necesar, pentru a face cele mai bune alegeri în unele aspecte din viața noastră la care am lucrat intens. Practic, vom primi confirmarea că nu am muncit degeaba și că eforturile noastre vor fi cumva răsplătite. 

Nicoleta Svârlefus
https://www.nicoletasvarlefus.ro/programe

-----   
🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole