Mercur retrograd în Balanță, 27 septembrie- 18 octombrie 2021. Detox relațional

Autor: Nicoleta Svârlefus - luni, 27 septembrie 2021, 27829 vizualizari

Mercur se află în mișcare aparent retrogradă, pentru a 3-a și ultima dată în acest an, în intervalul 27 septembrie – 18 octombrie, în Balanță. Avem iar un “țap ispășitor” pentru tot ce nu ne convine, pentru toate neînțelegerile, întârzierile, încetinirile și încurcăturile.

De data asta, pe lângă “re”-ul pe care îl așezăm în față tuturor lucrurilor (revizuire, reevaluare, regândire, reluare, reorganizare) și tot ce îi atribuim în general lui Mercur retrograd, suntem cu toții înscriși din oficiu la un curs intensiv de relații. Ne place sau nu, Mercur retrograd în Balanță, ajutat și de alte planete aflate în acest semn (Soare, Marte) precum și de aspectele pe care le formează rând pe rând, mai ales cu planetele din Vărsător (alt semn de aer), ne  anunță că e timpul pentru clarificări în ce privește relațiile noastre.

Relatiie intră în revizie tehnică

Balanța este un semn al diplomației, uneori al compromisului. Este responsabilă cu înfrumusețarea și cosmetizarea a tot ce este, deci și a relațiilor. Când Mercur e retrograd în acest semn, primim un cadou de la Univers, nu așa de arătos, nu musai confortabil, dar sigur prețios în final. Cadoul constă în deschiderea ochilor și a minții, pentru a vedea ce nu am văzut, pentru a recunoaște ce am ascuns, pentru a demitiza relațiile noastre și a scăpa de minciuni și iluzii. Dăm poleiala la o parte, intrăm în miezul realității și căutăm verigile slabe. De fapt, nici nu trebuie să căutăm prea mult, pentru că se arată singure la față. Și nu, nu mă refer la oamenii “greșiți” din viața noastră, așa cum ne-ar plăcea să sune, că să ne vedem noi grozavi în comparație cu ei (“eu sunt bun, dar ceilalți…”). Ci mă refer la alegerile noastre, la minciunile pe care ni le cultivăm cu măiestrie, la ceea ce refuzăm să vedem sau să acceptăm că nu e în regulă sau nu e sănătos pentru noi, la comportamentul nostru cu tentă de compromis, la comoditatea de a nu spune și a nu recunoaște adevărul despre ce funcționează și ce nu, pentru noi.

Așadar, Mercur retrograd este un detox relațional, plecând de la un detox al obiceiurilor neconstructive care, în loc să ne ducă mai departe în relații și să ne ajute să creăm sănătos, mai degrabă ne încurcă, ne iau din putere și ne opresc să fim liberi și împliniți.

Care sunt modurile prin care nu te exprimi liber în relații, de teamă că se supără ceilalți? Ce nu recunoști că șții sau că vrei/poți? Ce strategii folosești pentru a obține ce vrei, fără a comunica clar și onest? Unde te prefaci că totul e în regulă și tolerezi un comportament inadecvat, de teamă că ai putea fi judecat, respins, părăsit etc? Unde, în ce relații, pasezi responsabilitatea la celălalt? Ce alegeri te temi să faci, doar pentru că te tii cu dinții de imaginea ta sau pentru că încerci să te faci plăcut de toată lumea? Unde te minți? Sau pe cine minți? Și cu ce scop? 

Mercur retrograd demască. Inlătură ambalajul. Ca să ne putem privi așa cum suntem. Și așa cum am ales să ne creăm relațiile.  Dacă am fost autentici până acum, Mercur retrograd ne ajută să clarificăm aspecte care au rămas în ceață sau peste care am trecut prea ușor. Ne ajută să ne consolidăm relațiile, prin impartasiri, destainuri, reevaluarea unor repere de funcționare împreună,

Însă, acolo unde a fost o lipsa de autenticitate, fie că vorbim despre relații de cuplu, fie că vorbim despre asocieri pofesionale, oamenii își dau arama pe față și încep neînțelegerile, poate chiar rupturile. Se spun lucruri cu subiect și predicat. Numultumiri înghițite multă vreme ies acum și se grăbesc să fie auzite.

Chiar și așa, e o oportunitate minunată să curățăm “hornul”, să recunoaștem, să fim onești și deschiși, să ne repoziționăm, să restabilim termini sănătoși pentru relații, să înțelegem mai bine ce avem de făcut și cum ne putem contribui unii altora.

Putem reveni și asupra unor decizii, le rediscutăm, le schimbăm dacă e cazul. Însă, când vine vorba de decizii, pe teritoriul Balanței nu e așa de ușor, putem fi mai temători, mai ezitanți, tocmai de aceea avem nevoie de conversații de calitate, poate chiar de consiliere acolo unde e cazul, pentru a ne deveni mai ușoară misiunea de a lua decizii.

Oricum, nu e o perioada pentru a începe relații și colaborări, ci e mai potrivită pentru revizuiri și clarificări ale relațiilor existente deja. În același timp, pot fi reluate relații mai vechi sau idei de colaborare care au apărut mai demult dar nu au fost concretizate. 

În rest, răbdare să avem. Cu noi și cu ceilalți. Pentru că totul ne va da senzația că se desfășoară mai lent, cu poticniri, cu frâna de mâna trasă, tocmai pentru a fi mai prezenți în viața noastră și pentru a avea răgazul să facem ajustările necesare.

Inima sus!

 Astro Shop

Cele mai noi articole