Mercur Retrograd Ianuarie-Februarie 2022

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 08 ianuarie 2022, 23234 vizualizari

Prima retrogradare a lui Mercur în 2022 începe în 14 Ianuarie, la doar două săptămâni de la începutul anului. Mercur va intra retrogradare în semnul Vărsătorului dar se va întoarce în Capricorn înainte să înceapă mersul direct, în 3 Februarie 2022.

Mercur intră în retrogradare de trei ori pe an dar uneori  se întâmplă de patru ori. 2022 este un astfel de an, Universul indicând că avem reala nevoie să încetinim, să reflectăm și să luăm în calcul sănătatea mintală.

Mercur guvernează mintea, și atunci când retrogradează ne oferă oportunitatea de a evalua gândurile noastre, sănătatea mintală și ce alegem ca centru al atenției noastre. Mercur patronează și contractele astfel că s-ar putea să ne vedem nevoiți să ajustăm promisiunile și și angajamentele pe care ni le-am asumat.

În astrologia antică se spunea că atunci când o planetă intră în retrogradare, ea intră în tărâmul nevăzut, intră în cotloanele ascunse ale psihicului pentru a dezgropa noi perspective la care să ne uităm.

De asemenea, Mercur este planeta comunicării, astfel încât e posibil să experimentăm erori în comunicare sau nevoia de a schimba felul în care comunicăm cu alții, cu noi înșine și cu lumea din jur.

Energia noastră este mereu în conversație cu Universul. Energia pe care o punem în lume este cea care se întoarce la noi. Ce fel de conversații aveți cu Universul?

Sub acest prim Mercur retrograd al anului, luați-vă timp să analizați cum comunicați cu lumea din jur și observați cum va răspunde. Universul trimite mereu semne, noi doar trebuie să fim atenți.

Parte din a fi un bun comunicator este să înveți cum să asculți și această prima retrogradare este perfectă pentru a asculta la semne, indicii și ritmuri ale universului din jurul nostru.

Cum poți intra în flux? Cum te poți uita la Univers pentru ghidare mai degrabă decât să încerci să împingi sau să forțezi lucrurile?

Mercur retrograd tinde să capete aspecte neplăcute, dar de fapt este un moment foarte spiritual în care ne putem conecta cu subconștientul nostru și chiar cu intuiția, cu mai mare ușurință.

De asemenea, este un moment excelent să te concentrezi pe visele tale, întrucât visele sunt adesea un portal către subconștientul nostru și a ceee ce se simte dincolo de suprafață.

Odată cu retrogradarea lui Mercur în Vărsător între 14-27 Ianuarie, atenția se va îndrepta către procesele mentale. Sub această energie ni se va da oportunitatea să reevaluăm unele feluri de a gândi dar și gândurile care ne conduc viața. 

Gândurile noastre sunt atât de puternice! Aceasta este șansa de a ne face acordajul și de a asculta ce ne spun gândurile și cum ne pot ele ține pe loc sau ne pot duce înainte.

Folosiți această perioadă pentru a acorda atenție dialogului din minte și ce transmiteți mai departe. Sunt gândurile tale în acord cu abundența și oportunitatea? Sau te afli constant antrenat în gânduri care te țin pe loc, fără să crești?

Pe măsură ce Mercur retrograd călătorește prin semnul Capricornului între 27 Ianuarie și 3 Februarie concentrarea noastră va aluneca ușor către angajamentele și contractele făcute fie scris, fie verbal.

Ce angajamente ești dispus să faci cu tine? Ce contracte sau înțelegeri nu îți mai servesc? Aceste întrebări pot apărea în timpul călătoriei lui Mercur în Capricorn. 

De-a lungul anului 2022, Mercur va retrograda predominant în semne de pământ, astfel încât aceste întrebări legat de angajamente vor deveni tema principală pentru cea mai mare parte a anului. 

Mercur retrograd ne va ajuta să ne regândim angajamentele pe care le facem și acordurile în care intrăm. Am putea să dăm la o parte ceea nu ne mai servește sau vom putea să reajustăm sau să adăugăm noi angajamente pentru a ajunge unde ne dorim. 

Mercur Retrograd în semne de pământ este despre a învăța cum să folosim  cuvântul, cum trecem la acțiune. În timp  ce ne observăm mințile și ne remodelăm gândurile, va trebui să trecem și la acțiuni inspirate, de asemenea! În asta vom fi sprijiniți în anul 2022!

Pe parcursul retrogradării din Ianuarie, Mercur nu va fi singura planetă care călătorește pe tărâmul nevăzut. Venus este încă retrograda până pe 29 Ianuarie și aceasta își va pune amprenta pe pe ceea ce experimentăm acum.

În astrologie, regula generală este că, pe cât de aproape este o planetă de Soare, pe atât de intens simțim energiile retrogradării. Amandoua planetele, Mercur și Venus, fiind aproape de Soare, creează energii retrograde puternice care pot da sentimente de lene, lipsă de energie și indolență.

Retrogradarea nu este un  moment pentru a da înainte, este un moment de pauză și reflecție, așadar având aceste două planete în mișcare  pe tărâmul nevăzut, ele pot crea această senzație în corpul nostru energetic.

Dacă te simți neinspirat de noul an sau poate mai obosit decât în mod obișnuit, să știi că simți această energie a retrogradării. În loc să lupți împotriva ei, folosește această energie pentru a avea grijă de tine, pentru a găsi liniștea și pentru a afla că nu trebuie să pui presiune pe tine pentru a face începutul de an unul orientat către scop.

Să știi că vor fi oportunități din plin pentru a stabili scopuri și ambiții pe măsură ce călătorim prin anul în curs.  Nu te simți ca și cum ai ratat doar pentru că am întors o altă filă în calendar.

Parte din călătoria noastră prin 2022 se concentrează pe sanatate și vindecare și sub puternica energie a retrogradării suntem adesea ghidați să aruncăm o privire  asupra unor obiceiuri și cum pot ele contribui la sănătate și stare de bine, în general.Intră pe această frecvența și asigura-te că îți oferi ceea ce ai nevoie. Fii elegant cu tine și orice ești și ține în inimă înțelepciunea că nimic nu durează o veșnicie.

Aceste energii sunt puternice și ne pot trage înapoi, înainte de a merge mai departe. Onorează acest moment să iei o pauză, să reflectezi și să găsești liniștea. Să știi că, eventual, Universul va adduce valuri care să ne împingă înainte, dar pentru moment, este perfect în regulă să lași spațiu și să fii acolo unde ești.

Autor: Tanaaz

Sursa

 

 

 

 

 

 

 

 Astro Shop

Cele mai noi articole