MERCUR în PEȘTI, 10 - 27 martie 2022. Logica Sufletului

Autor: Nicoleta Svârlefus - vineri, 11 martie 2022, 31212 vizualizari

Mercur și-a început călătoria prin Pești pe 10 Martie și va rămâne în acest semn până pe 27 Martie. 

Mercur în Pești mixează gândurile, răstoarnă logica și redefinește prioritățile. Atât de intens și atât timp cât e nevoie, pentru a renunta la a ne bate capul cu orice detaliu și la pretenția de a înțelege și a judeca tot ce mișcă, mai cu seama că în drumul sau, îi întâlnește pe cei doi mari amplificatori: Jupiter și Neptun, de altfel stăpânii (tradițional și modern) semnului Pești. 

Ne invită la o lecție de răbdare, de fluiditate, smerenie și acceptare, ne cheamă să înotam în profunzimea "apelor" lăuntrice pentru a învăța să avem încredere în Tot ce este și, mai ales, să acordăm prioritate sufletului. Să gândim mare (conjuncția cu Jupiter, pe 21 martie) și să visam îndrăzneț, mai ales la lucruri care nu se pot cumpăra: pace, compasiune, iubire neconditionata, uniune, iar în același timp să ne păstrăm credința și să ne folosim imaginația pentru a crea dincolo de orice așteptare (conjuncția cu Neptun, pe 24 martie).

Mercur în Pești este deseori asociat cu iluzia sau cu confuzia, însă această confuzie ar putea fi mai degrabă un semnal că e momentul să ne oprim din alergătură și din a face mereu ceva, să încetăm să căutăm, să renunțăm la control și așteptări. Să ne situăm dincolo de logică și rațiune, dincolo de obiceiuri. Să alegem conversațiile cu noi înșine și cu Dumnezeu, în schimbul celorlalte, să avem încredere, pur și simplu, din oficiu, în logică fără de logică, în înțelesul fără de înțeles, in mesajele subtile care ajung la noi. 

Să recunoaștem ce știm fără să căutăm în afară noastră și să avem răbdare să înțelegem orice avem nevoie, la momentul potrivit, pentru a alege în acord cu binele nostru înalt. Dincolo de cunoaștere împrumutată, dincolo de studiu, cercetare sau învățare. 

Da, e posibil să sesizăm și manifestări joase ale acestei energii, ca de exemplu minciuna, inșelătoria, agresivitatea. Când elementul APĂ este atât de bine subliniat, e vorba despre multă emoție si hipersenbilitate. Iar din acest spațiu, oamenilor li se poate activa instinctul de supraviețuire foarte puternic și sunt dispusi sa facă mult mai multe compromisuri și mai multe gesturi amorale (ca să nu spun imorale), din frică. Inclusiv să se atace unii pe alții, să exagereze, să se plângâ prea mult sau sa devină patetici.

Totusi, dacă alegem frecvența mai înaltă a acestei energii, blândețea și compasiunea, față de noi și față de ceilalți, ascultarea, empatia, sprijinul reciproc și iertarea ne vor ajuta să traversăm cu bine această perioada, în care melancolia, lipsa de concentrare, confuzia și ezitările pot fi prezente la tot pasul. 

Până la urma, energia Peștilor poate aduce sufletele unul lângă celălalt, ne poate trezi conștiința (prin durere, e adevărat, dar și prin iubire, artă, frumusete divină) dar poate și impinge noțiunea de ajutor până la sacrificiu si martirism. Iar aici e nevoie să fim atenți la exagerări si la lipsa limitelor, la costumul de salvator pe care multi il pot îmbrăca acum, dizolvându-și identitatea și scăpând din vedere propriile nevoi, limite și resurse, cu costuri foarte mari pe termen lung. 

"Află doar ce știi deja dintotdeauna!" Asta e mesajul lui Mercur în Pești. Ca și când răspunsul te așteaptă cuminte să-l vezi. Unde? Exact în tine. Ca și când soluția pentru orice este deja acolo și așteaptă s-o vezi. Cum? Fiind atent, ascultând, alegând pacea și, mai ales, alegându-te pe tine. Creând, visând, meditând, dansând, cântând, pictand pe pânză sau... pe inimă. Cu iubire! Cu drag de ține și de sufletul tău!

Inima sus! 

Nicoleta SvârlefusAstro Shop

Cele mai noi articole