Mercur direct si retrograd in Balanta, 27 august- 2 noiembrie 2015

Autor: AstroCafe.ro - marti, 25 august 2015, 2203 vizualizari
Mercur direct si retrograd in Balanta, 27 august- 2 noiembrie 2015

Mercur va avea un tranzit lung in Balanta, datorita miscarii sale atat directe, cat si retrograde, intre 27 august si 2 noiembrie 2015. Perioada 17 septembrie – 9 octombrie este momentul in care aceasta planeta isi va face tranzitul retrograd prin semnul care iubeste eleganta, moderatia si pacea – Balanta.

Mercur direct in Balanta

De fiecare data cand aceasta planeta cu tranzit rapid intra in semnul Balantei, perceptia si mintea noastra sunt inclinate mai mult catre armonie, in tot ceea ce ne inconjoara. Ma refer aici la aparenta lucrurilor, oamenilor si mediului inconjurator, la comportamente si moduri de exprimare etc. Mai mult decat atat, o mai mare atentie este acordata relatiilor sociale, punctelor de vedere ale celor din jur si la apararea drepturilor tuturor partilor implicate intr-o disputa.

Mersul direct al lui Mercur in Balanta ne ofera ocazia de a discuta chestiuni aparent contradictorii sau ireconciliabile si chiar posibilitatea de a ajunge la un acord, pe masura ce planeta intrata in acest semn ne indreapta atentia catre opinii diferite de ale noastre, catre diplomatie in posibile discutii tensionate, dibacie in a aduna si sublinia lucruri care ii aduc impreuna pe parteneri, precum si intelepciune in a lasa la o parte orice lucru perturbator.

Mercur retrograd in Balanta (17 septembrie – 9 octombrie 2015)

Acest tip de tranzit este unul aparent retrograd, deoarece reprezinta doar perspectiva de pe Pamant asupra acestei miscari. Asadar, perioada 17 septembrie – 9 octombrie aduce cu sine noi perspective asupra domeniilor guvernate de semnul Balantei in general, insa si pe fiecare harta natala in parte, in functie de pozitia pe care o ocupa.

Aducand cu sine noi perspective asupra relatiilor personale si colaborarilor, Mercur retrograd in Balanta ofera solutii pentru problemele noastre din mariaje, parteneriate de afaceri, aliante, ravalitati, procese etc.

Se prea poate ca acum sa ni se arate noi fatete/aspecte a ceea ce noi credeam a fi diplomatia, bunele maniere, personalitatile impaciuitoare etc. Mai precis, Mercur retrograd in Balanta ne va invarti ametitor printre minciuni ascunse in favoarea diplomatiei, printre replici dure, care aparent justifica circumstante indezirabile, feedback-uri brutale in numele apararii pacii.

Aspecte tensionate formate de Mercur in tranzitul sau direct si retrograd

Aspectele tensionate pe care Mercur retrograd le formeaza pe parcusul tranzitului sau in Balanta cu Luna Neagra in acelasi semn, Uranus retrograd in Berbec si Pluto direct si retrograd in Capricorn ne vor arata argumente/motive mai profunde pentru evolutiile mai sus mentionate.

Luna Neagra – Mercur direct in Balanta la primul grad, in 27 August, vor starni niste chestiuni reprimate legate de pozitii de egalitate in mariaje, in parteneriate de afaceri, aliante politice si alte tipuri de relatii bazate pe colaborare. Sentimentul de a fi folosit si exploatat, sentimentul ca un partener profita de noi intr-un mod incorect vor da nastere unor reactii violente si, eventual, unor ruperi.

Cuadratura Pluto – Mercur se va repeta de 3 ori, dupa cum urmeaza: Mercur direct – Pluto retrograd, pe 9 septembrie, Mercur retrograd – Pluto retrograd, pe 24 Septembrie si Mercur direct – Pluto direct, pe 22 octombrie. In jurul acestor date, exista sanse sa avem de-a face cu schimbari imperative, generate de lupta dintre a obtine mai multa putere si pastrarea egalitatiii intr-o relatie. Acestea ar putea aparea atat la nivel individual, cat si colectiv. Orice incercare de a controla o relatie de la un anumit capat, prin comenzi date celuilalt capat, va da nastere unui raspuns extrem de ferm al acestuia din urma. 

Sunt aproape 7 ani de cand Pluto in Capricorn incearca sa schimbe anumite sisteme de putere in lume, la mai multe nivele si inca mai este timp pentru asta. Cele 3 cuadraturi Pluto-Mercur din perioada septembrie-octombrie vor aduce in prim-plan conflictul dintre dorinta de putere si control si nevoia de a coopera pentru a atinge anumite scopuri cu beneficii pentru ambele parti implicate.

Opozitia Uranus retrograd – Mercur direct din data de 25 octombrie poate fi un moment al evolutiilor neasteptate in negocieri (divorturi, rupturi de aliante si colaborari). Este conflictull dintre initiativa indrazneata si nerabdarea pentru libertate, pe de-o parte si efortul de a mentine o relatie, implicand drepturi si raspunderi egale pentru parteneri, pe de alta parte.

Sursa: www.iulia-trandafir.ro

Autor: Iulia Trandafir

Traducere: Alice DanilaAstro Shop

Cele mai noi articole