Medicina estetică și frumusețea (interioară)

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 18 ianuarie 2017, 6319 vizualizari

Când arătăm bine ne simțim bine. Este un fapt. 

Viața ar fi bine să fie frumoasă cât mai mult timp. Se spune că medicina a adăugat ani vieții, iar medicina estetică le dă viață acestor ani.

Frumusețea exterioară, modul nostru de a ne exprima personalitatea prin felul în care arătăm, ne îmbrăcăm, comunicăm,  sunt semne externe ale nevoii noastre interioare de a ne exprima și a ne defini.  Acestea sunt instrumente stilistice ce ne ajută să ne arătăm personalitatea și  felul în care dorim să fim percepuți de cei din jur, și până la să ne simțim mai împliniți. Iar dacă avem instrumentele ce ne pot face viața mai ușoară, mai frumoasă, mai bună , de ce să nu apelăm la ele?  

Medicina estetică minim invaziva (ramura nechirurgicala) poate fi un instrument important ce ne poate ajuta extraordinar de mult în acest sens. Cu ajutorul tratamentelor minim invazive și non invazive, a tehnicilor și produselor de ultima generație ne putem îmbunătăți semnificativ aspectul, în mod natural, fără riscul procedurilor chirurgicale.  Cum ar fi ca niște riduri care s-au format în decursul a 10-20 de ani, să poată fi diminuate într-un singur tratament?  Sau textura pielii deteriorată și îmbătrânită prematur în decurs de ani de expunerea la diverși factori interni sau externi să fie reparată semnificativ în câteva ședințe?  

Medicina estetică este o tendință  nouă și inovatoare în medicina modernă. Persoanele care apelează la ea nu numai că doresc să fie într-o stare bună de sănătate, ci mai mult decât atât doresc să se bucure de viață la maxim, să fie în formă și prin încetinirea efectelor îmbătrânirii,  pentru a avea un aspect plăcut pentru cât mai mult timp, pentru sine și pentru cei din jur. De multe ori exteriorul nu exprimă corect interiorul unei persoane, sau persoana respectivă se simte mai tânără decât se vede în oglindă, sau are un defect ce o face să nu se simtă confortabil cu sine, dar care poate fi corectat ușor.  

Prin intervenții simple minim invazive putem atenua ridurile care ne arată mai bătrâni decât ne simțim, putem reface conturul facial în cazul în care pielea este lăsată, putem înlătura aspectul de față tristă și obosită  iar noi nu ne simțim așa, putem să ne ajutăm organismul să evolueze în direcția sănătății și frumuseții interioare și exterioare. Prin mici intervenții,  de bun simț și cu bun gust, putem înlătura ani de pe chip, putem  atenua  și preveni semnele îmbătrânirii, ceea ce  poate avea și de obicei are, un efect pshihologic pozitiv major de a ne ajută să ne simțim mult mai bine în pielea noastră, ceea ce generează automat și o atitudine pozitivă ce se răsfrânge în mod constructiv în toate domeniile vieții noastre.  

În cele din urmă dorința de a avea un aspect plăcut, de a fi frumoși , nu e neapărat dorința de a fi admirați, ci dorința de a fi iubiți. În plus, dorința de a fi iubiți este până la urmă lucrul pe care vor să-l transmită cei ce vor să-și păstreze frumusețea pentru mult timp. Theodore Gautier a spus asta astfel „Sa admiri înseamnă să iubești cu mintea,  să iubești înseamnă să admiri cu inima”.

Percepția frumuseții  este totuși mai profundă , și ia în considerare și  caracterul, calitățile și sufletul. Încă din grecia antică, frumusețea a fost întotdeauna asociată cu calități importante precum moderație, onestitate, comunicare verbală, calități ce se completează reciproc. Filozofii greci au spus-o așa  „Armonia este cel mai frumos lucru”.
 

Dr. Irina Arsene

Medic specialist estetician

Clinica Ultraestetic

Astro Shop

Cele mai noi articole