Marte retrograd in Fecioara (24 ianuarie-14 aprilie 2012)! Spectacol cu repetitie!

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 03 februarie 2012, 1139 vizualizari
Marte retrograd in Fecioara (24 ianuarie-14 aprilie 2012)! Spectacol cu repetitie!

Tranzitul neobisnuit de lung a lui Marte in semnul Fecioarei, de aproape 8 luni de zile, este justificat si de cele doua luni si jumatate de retrogradare. Planeta energiei si a curajului se indeparteaza de pe orbita, iar de pe Pamant avem impresia ca o ia inapoi pe cer.
Atunci cand o planeta retrogradeaza, functiile psihologice pe care le indeplineste intampina blocaje. Iar daca vorbim despre Marte, vorbim despre actiune. Initiativele nu prea sunt incurajate, pentru ca situatiile devin instabile. Daca incepem noi actiuni pe Marte retrograd, sansele de a obtine rezultatele pe care ni le dorim sunt reduse. Daca vrem sa dam lovitura, este cea mai buna perioada sa elaboram strategii de succes! Pe Marte retrograd in Fecioara putem pune la punct detalii peste care pana acum am trecut cu vederea. Lucrarile, proiectele, planurile de afaceri, pregatirile pentru orice eveniment major sunt abordate foarte riguros, cu multa munca, migala, dar si satisfactie. Perfectionismul Fecioarei poate fi exploatat la maxim in mod constructiv, pentru ca nu lasam la intamplare niciun aspect.

Cuvintele cheie pentru acest tranzit retrograd martian sunt:
constructie, dezvoltare, organizare.

Ca pe orice tranzit retrograd, ceva din trecut iese la suprafata. In acest caz proiecte si actiuni la care am renuntat si care acum devin interesante. Proiectele pe care le-am abandonat ne intereseaza din nou. Putem sa adunam materiale, informatii, resurse pentru concretizarea unor idealuri vechi. Planificarea este incurajata si chiar putem face primii pasi spre implementare. Este timpul sa revenim asupra pistelor pe care am esuat si sa trecem la treaba.

Marte retrograd pune frana initiativelor noi si, mai ales, gesturilor in forta. Impulsivitatea nu aduce nimic bun, cu atat mai putin pe acest tranzit. Orice forta genereaza intre 24 ianuarie si 14 aprilie 2012 o energie din sensul opus, care o contracareaza. Atacul este urmat de contraatac, de aceea, actiunile in forta slabesc pe parcurs, raman fara vlaga si, in cele din urma, indeamna la retragere. In schimb, mijloacele subtile sunt extrem de eficiente. La nivel social se pot folosi la scara larga tehnicile de manipulare, jocurile de culise si distragerea atentiei (se da amploare unor subiecte secundare ca sa fim ocupati, in timp ce decizii majore trec neobservate). La nivel administrativ, se fac regrupari in functie de interese, se pregatesc lovituri de teatru care e posibil sa se dovedeasca operationale in luna iunie, atunci cand Marte revine in gradele la care se afla la inceput de ianuarie. Ecoul actiunilor sociale poate fi resimtit asadar la inceputul verii.

Semnul Fecioarei fiind responsabil de sanatate, se ridica atentia asupra unor posibile afectiuni in zona abdomenului. Intestinele, bila, pancreasul si splina sunt cele mai sensibile organe pe tranzitul lui Marte retrograd din acest interval. Cauza subtila a bolilor, daca ele se declanseaza sau reactiveaza, este spiritul critic exagerat! Trebuie evitata tendinta de a vedea imperfectiunile celorlalti, mai ales ales imperfectiunile din actiunile celorlalti! Avem de invatat sa fim ingaduitori, pentru ca altfel vom judeca fara mila si vom scoate in evidenta ceea ce altii nu fac bine! Iar acesta  este o forma de aroganta, de superioritate, care mascheaza de fapt niste nemultumiri care dau pe dinafara! Dependenta de munca este o alta atentionare in acest sezon de retrogradare a lui Marte! E bine sa nu ne refugiem in profesie, ci sa acordam importanta tuturor dimensiunilor existentei!

Marte in Fecioara poate aduce si rabufniri ale unor tensiuni interioare care au mocnit. Tactul si rabdarea sunt singurele solutii prin care putem sa intoarcem situatiile in favoarea noastra! Daca “ni se pune pata”, atunci nu vom reusi decat sa ne consumam, sa ne dezechilibram la nivel fizic, sa comitem imprudente fara sa obtinem nimic concret. Daca de reorganizam, revenim, repunem pe tapet, reconsideram, refacem, reechilibram, restabilim, recladim, inseamna ca traim in armonie cu Marte retrograd in Fecioara si in valorificam la maxim! Cele mai incercate zodii pe acest marcaj sunt semnele mutabile: Fecioarele, Sagetatorii, Pestii si Gemenii.

Daca vedem viata ca pe o scena, pana pe 14 aprilie 2012, daca avem peste noapte vreo idee de spectacol nou-nout, e bine sa o construim cu sudoare si sa nu-i dam drumul in public decat dupa Paste. Cel mai bine este sa imbunatatim un spectacol pe care l-am jucat si sezoanele trecute, sa schimbam distributia si decorurile, astfel incat sa-l facem mult mai atractiv. De asemenea, putem sa ne intoarcem la idei mai vechi pe care nu le-am concretizat niciodata si sa pregatim in cele mai mici detalii reprezentatia. Daca totul este impecabil, putem chiar sa fixam data premierei!

Ce experiente vizeaza Marte retrograd in Fecioara pentru fiecare zodie?

Berbec: reorganizarea profesionala, relatia cu colegii, alimentatia si stilul de viata, starea de sanatate.
Taur: relatia de dragoste, relatia cu copiii, dorinta de a avea un copil, revenirea la domenii mai vechi de exprimare.
Gemeni:  viata de familie, locuinta, trecutul, investitiile, proprietatea.
Rac: comunicarea, drumurile scurte, mijloacele de comunicare si transport (nu se recomanda achizitii!), relatia cu fratii, vecinii si rudele de gradul al doilea, studiile.
Leu: stima de sine, banii obitnuti prin munca, exprimarea unor talente neexploatate suficient.
Fecioara: curajul, initiativa, dorinta de afirmare, personalitatea, imaginea publica.
Balanta: universul interior, starea de sanatate, situatiile care nu pot fi controlate, nevoia de a accepta totul asa cum este si de a ierta; dusmanii ascunsi.
Scorpion: relatiile de prietenie, implicarea in grupuri si echipe, planurile de viitor, oamenii care pot oferi sprijin si protectie.
Sagetator: statutul social, cariera, starea civila, domeniul de activitate, recunoastera meritelor, reputatia.
Capricorn: visurile si idealurile, principiile, revelatiile spirituale, contactul cu maestrii (oameni sau carti), studiile, strainatatea si limbile straine, calatoriile lungi.
Varsator: banii din asocieri sau parteneriate, donatiile, cadourile, sponsorizarile, mostenirile; invstigatiile psihologice, parapsihologice si ezoterice; transformarea personala, incheierea unui ciclu si renasterea; afacerile.
Pesti: relatia de cuplu, parteneriatele, colaborarile, concurenta, rivalitatile; dreptatea, corectitudinea si legalitatea.

Valeriu PănoiuCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!

Astro Shop

Cele mai noi articole