Marte în Taur, 7 ianuarie- 3 martie 2021. Pentru ce merită să lupți?

Autor: Nicoleta Svârlefus - marti, 05 ianuarie 2021, 76309 vizualizari

Pe 7 ianuarie, se încheie lunga și tumultuoasa ședere a lui Marte în Berbec -semnul său de domiciliu (din iunie începând), care ne-a întors pe toate părțile, ne-a adus neliniște, chiar furie și agresivitate, ne-a luat la întrebări despre curajul nostru și conștiența de sine, ne-a forțat mâna să intrăm în lupte mai mult sau mai puțin ale noastre, dar ne-a și motivat să ne afirmăm voința și intențiile, să acționăm în moduri pe care nu le-am luat în calcul până acum, să îndrăznim mai mult.

Marte se mută, așadar, pe 7 ianuarie în Taur, un semn Venusian, și vom simți o schimbare majoră de ritm, de energie, de priorități. Marte se spune că e în exil în Taur, aici e pe teritoriul lui Venus, așa că acțiunile tind să fie bine cântărite, sunt prudente și totul tinde să se desfășoare cu pași mai mici și numai după ce ne luăm toate măsurile de siguranță. S-a dus vremea filc-flacurilor și a “sporturilor extreme” (Marte în Berbec), acum revenim cu picioarele pe pământ (Taur) și suntem mult mai atenți la felul în care ne administrăm resursele. În Taur, Marte se urnește doar dacă știe exact ce beneficiu are, dacă este rentabil și mai ales dacă nu are nimic de pierdut. De aceea, acțiunile nu mai sunt la vedere și sigur nu sunt pompieristice. Mai discret, că e mai drăguț. Mai prudent, că e mai sănătos.

Desigur, ne așteptăm ca Marte în Taur să energizeze și să schimbe perspectiva în materie de bani, cheltuieli și câștiguri de orice fel. Prin urmare, e de așteptat să devenim mai prudenți și chiar mai temători, mai conștienți de ceea ce cu adevărat ne place și merită investiția de energie, timp, efort sau bani. Marte (acțiunea, curajul, inițiativa, felul în care obținem ceea ce ne dorim )  ne chestionează despre ceea ce ne place cu adevărat și despre valorile noastre și imaginea noastră de sine (Taur).

Totuși, Marte în Taur nu e lăsat să doarmă în papuci… așa cum uneori își dorește (să amâne, să aștepte, să se opună oricărei schimbări), fiind impulsionat și provocat de aspectele dinamice cu planetele din Vărsător (mai întâi cu Mercur, apoi cu Saturn și cu Jupiter) dar și de conjuncția cu Uranus și cu Lilith în Taur. Ambele semne (Taur și Vărsător) în jurul cărora se construiește întregul an 2021, sunt fixe, ceea ce înseamnă că schimbările generate acum vor fi cu bătaie lungă și mai ales profunde, fundamentale.

Prin urmare, e de preferat să fim cât mai conștienți, prezenți, lucizi și să curgem cât mai fluid, țînând pasul cu indiciile cosmice și să ne ascultăm din interior, pentru că ni se va arăta foarte clar ce avem de schimbat, la ce e necesar să renunțăm, ce nu mai funcționează pentru noi. Configurațiile din această perioadă, cât Marte va tranzita Taurul, vorbesc despre un brânci cosmic pe care îl primim, ca să ne dezvățăm de ceea ce ne limitează, să dezlipim de pe noi straturi neautentice, inadecvate, depășite.

Oricât am încerca să ne ținem cu dinții de un aparent confort, de o rețeta cunoscută de viață, de un loc călduț sau de obiceiuri și contexte care de fapt ne lipsesc de putere și ne storc de energie transformându-ne în moluște, adică în oameni care nu mai știu să creeze și nu mai au nici un cuvânt de spus în viața lor, se pare că nu mai avem niciun un fel de susținere, nu ne mai mângâie pe creștet nimeni, nu mai reușim nici măcar să ne mințim. E o energie tăioasă, radicală, care ne trezește, ne obligă să fim lucizi și autentici. Fără drept de apel. Fără scuze, fără lamentări. Mai ales că, așa cum ne așternem acum, cam așa “dormim” tot anul și chiar mai mult. 

Marte în Taur, în contextul creionat pe scurt mai sus, stimulat de Uranus, poate fi picătura care umple paharul. Și poate aduce multă frământare (agresivitatea/furia lui Marte este mai mult reprimată acum, orientată către sine, mocnind în noi) și, de fapt, generează un travaliu care anunta o schimbare fără precedent în viața noastră și la nivel colectiv (voi mai scrie despre asta). Pentru că, atunci când vorbim despre semne fixe (Taur, Leu, Scorpion, Vărsător), schimbările sunt rare dar semnificative, de multe ori radicale și fără cale de întoarcere. Ele încep cu rezistență, cu conflict interior, opoziție, încrâncenare… dar asta este de fapt o etapă în care ne adaptăm și ne obișnuim cu ideea de nou si de renuntare la ceva. De aceea, când face o schimbare, semnul fix șochează prin amplitudinea și efectele ei. Puțini știu însă cu cât timp înainte a început acea schimbare, în interiorul său. 

Așadar, în oameni acum se vor da bătălii și se vor iniția procese transformatoare copleșitoare. Și chiar dacă ni se va părea ca ceilalți nu sunt foarte vocali sau vizibili sau că nu prea fac mare lucru, e doar o aparență înșelătoare. Oamenii acum intră în atelierul interior de reparații, îmbunătățiri și reconfigurări personale. Să ne așteptăm să fim uimiți în multe feluri și de mulți oameni (mai ales de cei cu marcaj pe semne fixe) în următoarea perioada. Vom experimenta și vom asista la un spectacol inedit, în noi, în anturajul nostru, în familiile noastre și în lume. 

În altă ordine de idei, dacă Marte în Berbec ne-a chestionat despre încrederea în sine, Marte în Taur ne pune la treabă în ce privește expresia de sine cu tot ce implică aceasta. Să fim conștienți de darurile și resursele noastre și să le valorificăm, să recunoaștem care sunt valorile noastre și să trăim în conformitate cu acestea, să spunem ce nevoi avem, ce ne place și ce nu ne place, să administrăm/folosim cât mai conștient și echilibrat resursele (inclusiv timpul) și să fim dispuși să spunem “nu” atunci când e cazul. Felul în care ne exprimăm adevărul, cuvintele folosite, energia lor, felul în care comunicăm… toate acestea se vor simți în corp.

Taurul răspunde de zona gâtului (faringe, laringe, amigdale, glanda tiroidă) iar dacă apare sensibilitate (inflamație, leziuni) la acest nivel, e bine să ne punem întrebări legat de expresia de sine și de modul în care comunicăm. Agresivitatea în limbaj, reprimarea a ceea ce suntem și ce știm (înghițirea adevărului), minciună, neautenticitatea, toate acestea ne pot afecta  zona gâtului.

În fine, perioada cu Marte în Taur este un apel de trezire interioară (la propriu simțit în corp), mai ales în ce privește alegerile care ne sunt potrivite și direcțiile noi pe care e timpul să le urmăm. Să fim atenți la tot ce simțim, să ne uităm mai mult în curtea noastră decât în a vecinului, să fim blânzi și răbdători cu noi și cu ceilalți, să facem ce știm că e necesar și sănătos să facem. Să avem grijă de corpul nostru și de noi. Să fim gata să ne redefinim prosperitatea și confortul, stablitatea și siguranță. Să înțelegem că siguranța e în noi, în fiecare moment, atunci când știm cine suntem și știm că suntem susținuți în orice clipă de întreg Universul.  

Nicoleta SvârlefusAstro Shop

Cele mai noi articole