MARTE în SCORPION, 30 octombrie - 13 decembrie. Explozia tăcută

Autor: Nicoleta Svârlefus - luni, 01 noiembrie 2021, 60579 vizualizari

Din 30 octombrie, Marte și-a început navigarea prin apele misterioase și adânci ale Scorpionului, semn pe care îl co-guvernează împreună cu Pluto. În Scorpion, Marte e gata să declanșeze în viața fiecăruia crizele care-i sunt absolut necesare, menite să aducă transformarea și regenerarea. S-a săturat de negocierile, polemicile, compromisurile și ezitările în acțiune, cu care s-a întâlnit în Balanță. Acum, sunt activate instinctul de supraviețuire și puterea de a confrunta crizele, Marte în Scorpion promițându-ne că vom ajunge la celălalt capăt finite mai puternice, mai lucide și renascute.

Semn al morții și al renașterii, Scorpionul este un semn de finalitate, cel mai intens dintre toate, fiind asociat deseori și cu karma sau, mai bine zis, cu lecțiile  care ajută la realizarea de sine, prin provocarea de a ne desprinde de ceea ce ne blochează sau de a arde tot ceea ce și-a încheiat menirea. E vorba despre un punct de final cu iz de urgență, pe care Scorpionul, acum prin prezența lui Marte (și nu numai) ni-l face cunoscut și ni-l servește în cel mai clar și tranșant mod cu putință, provocând explozii interioare, tăcute dar puternice si cu efecte îndelungate.

Marte nu activează de unul singur energia Scorpionului, ci împreună cu Soarele (prezent din 23 octombrie aici) și Mercur, care se va alătura din 6 noiembrie.

În timp ce Marte este gladiatorul interior, cel care aprinde scânteia dorințelor cele mai aprigi din interiorul nostru, Scorpionul îi nuanțează acțiunea și inițiativa, asociindu-i trei atribute:  strategie, rezistență, concentrare. Aici, deci, Marte nu este năvalnic și fățiș precum în Berbec (celălalt domiciliu al sau), ci discret și calculat, metodic, profund și concentrat pe scop. Și în niciun caz nu va fi ezitant, nu va cere aprobare și nu va accepta calea de mijloc așa cum l-am cunoscut în Balanță.  Marte în Scorpion funcționează pe principiul “totul sau nimic”.

Marte reprezintă energia și metoda pe care le folosim pentru a ne împlinim dorințele. Așa că acum, săpând adânc în suflet, vom descoperi ce ne dorim cu toată ființa, pentru ce arde focul nostru interior ca și cum viața noastră depinde de asta. Ce am putea să adăugăm vieții noastre, ce condimente, ce experiențe care să ne dea un sens profund de a trăi.

Practic, pentru ce merită să trăim? Și nu, când Scorpionul e energia activată, nu ne mulțumim cu câteva lucrușoare materiale, cu cine știe ce sumă de bani sau vreun plus de confort domestic, deși nici acestea nu sunt excluse. Scorpionul ne cere ceva mai multă profunzime, aici vorbim despre evoluția sufletului, despre ceea ce ne cheamă acesta să împlinim, să învățăm, să recunoaștem și să rezolvăm în viața asta.

E despre chemare spirituală, despre zăcăminte sufletești care nu pot fi descoperite decât în astfel de perioade, în care toate pojghițele se crapă, tot ce e fals se descompune, lăsând loc adevărului (și adevăratului sine) să iasă la lumina. 

Marte în Scorpion ne cere și să plătim prețul. Dacă ne dorim ceva din tot sufletul, trebuie să fim dispuși să renunțăm la altceva. Să lăsăm să plece ce ne ține, să ne abandonăm în focul purificator și regenerator, chiar dacă acest foc va arde părți din noi și părți din viață noastră.

Nu vom putea, în următoarele săptămâni, să ne ascundem de noi. Nu vom putea neglija la nesfârșit ceea ce știm că e de rezolvat și vindecat în viața noastră. Acum e momentul. Fără pic de ipocrizie și amânare, să privim adevărul vieții noastre în față. Cine suntem? Ce vrem? Ce nu vrem? Ce avem de rezolvat? Cu ce e necesar să ne confruntăm, oricât de dureros ar fi? Ce nu mai suportă amânare? E momentul să renaștem. Să ne imputernicim. Să fim Suflete, dincolo de tot și toate.

Inima sus!

Nicoleta SvârlefusAstro Shop

Cele mai noi articole