Marte în Leu, 20 Mai - 10 Iulie 2023. Strălucire și putere personală

Autor: Nicoleta Svârlefus - miercuri, 17 mai 2023, 16038 vizualizari
Marte intră în semnul Leu pe 20 Mai, unde va sta până pe 10 Iulie. Marte în Leu aduce schimbări, atât din punct de vedere al energiei cât si al ritmului în care facem lucrurile. Marte este în primul rând, planeta acțiunii, planeta care ne arată cum putem obține lucrurile pe care ni le dorim, dar are legătură și cu curajul, cu inițiativa și cu felul în care ne arătăm în lume. 
 
Marte în Leu stimulează în noi focul interior, sporind dorința de pasiune, de dragoste și... de spectacol. Nici nu mai contează ce facem, ci devine important CUM și CÂND facem. Momentul și contextul sunt alese astfel încât să fim văzuți, apreciați, aplaudați. Cu Marte în Leu, nu cerem aprobare, nu cerem voie să fim și să facem ce ne dorim, ci vrem recunoaștere.
Marte se simte excelent în Leu și ne amintește că suntem importanți, că însemnăm ceva. Și că treaba noastră este să descoperim acel ceva din ființa noastră, care ne sprijină să ne exprimăm plenar, liber, nestingherit. 
 
Cu Marte în Leu, mergem să ne luăm ce merităm, acționăm cu pasiune, vrem mult și vrem acum. Marte în Leu aduce energia, voința și curajul de a recunoaște ce ne dorim (sau pe cine) și de a acționa în consecință. Marte în Leu o să formeze aspecte destul de tensionate și cu Pluto în Vărsător dar și cu planetele aflate în semnul Taur. Va fi o perioadă în care suntem invitați să ne valorificăm sau să ne recunoaștem strălucirea și puterea interioară. Fiecare dintre noi avem aceste calități, chiar dacă le ținem bine ascunse. În interiorul fiecăruia dintre noi există o parte luminoasă. 

Marte în Leu vine să scoată la suprafață aceste calități ascunse în interiorul ființei noastre. Este vorba despre ceea ce avem de arătat lumii, despre cum putem străluci. Iar dacă nu putem, să ne uităm care sunt barierele, limitările, blocajele care ne opresc să strălucim? 

Marte în semnul Leu este și despre putere, mai exact despre asumarea puterii personale. În perioada 20 Mai - 10 Iulie, cât timp planeta Marte tranzitează zodia Leu, ar trebui să ne gândim la cum ar arăta viața noastră dacă ne-am asuma responsabilitatea modului în care trăim. Cum ar fi dacă am fi conștienți că noi suntem cocreatorii propriilor vieți? Cum ar fi să realizăm că modul în care ne raportăm la propriile noastre experiențe ne creează viața pe care ne-o dorim.

Marte în Leu ne ajută să ne raportăm la viața noastră cu mai multă putere personală, cu mai mult curaj și cu mai multă asumare. Adică, ne luăm frâiele propriei vieți și facem pentru noi ceea ce am așteptat să facă alții. Până în 20 Mai, cât timp Marte a fost în semnul Rac, poate ca am fost mai pasivi sau orientati spre lumea interioara si emotionala, sau chiar am asteptat să facă alții lucrurile în locul nostru, sa fim salvați. Poate chiar ne-am regăsit în unele situații în care ne-am simțit neputincioși, în care am căutat probleme și vinovați. Ei bine, odată cu intrarea lui Marte în Leu, primim un soi de bobârnac din partea Universului și devenim conștienți de puterea personală. Vom fi forțați să ne scoatem la lumină talentele, abilitățile de creație, inovația și tot ceea ce ține de strălucirea interioară. 

Marte ajunge în Leu o dată la doi ani și poate fi, de data aceasta, un moment pe care-l așteptam de doi sau chiar mai mulți ani. Acel moment în care am vrut să ne punem visele în aplicare, să le împlimim, să facem ceea ce ne dorim și ne bucură deplin, să fim în viață cu totul. Acum este timpul!

O energie fabuloasă avem la îndemână prin Marte în Leu, doar să știm s-o folosim înțelept, alegând cu inima, din pasiune, iubire și bucurie, și mai puțin din orgolii sau din ambiția de a demostra altora ceva.

Marte în Leu poate ne poate inspira să ne manifestăm cu noblețe, putere, integritate și generozitate. 

Dar...
Poate fi și un stimul puternic pentru orgolii nemărginite, mai ales acolo unde omul nu și-a șlefuit, cunoscut și transcens personalitatea, adică nu și-a cunoscut încă inima și darurile naturale. În acest caz, Marte în Leu poate fi dur, părimaș, fără scrupule, orgolios, egoist și...mai ales măscărici. Nu va economisi energie pentru a demostra ce mușchi are, ce pene colorate (chiar dacă nu sunt ale lui), ce grozav este și cum poate să-i stăpânească pe cei din jur prin forță. Acestea sunt manifestări care ne pot costa pe termen lung, pentru că, în lipsa autenticității, strălucirea este doar de suprafață și nu de conținut.
 
Marte în Leu, în cazul oamenilor conștienți, poate fi un spațiu de expresie de sine, de libertate și bucurie. Pentru că, după eliberarea atâtor emoții în ultimele săptămâni, după conștientizări în cascadă apropo de ceea ce vrem, acum e timpul să dăm frâu liber creativității și inspirației, iubirii și curajului de a fi cine suntem cu adevărat. Nu cine am fost, ci cine suntem. Nu cine vor sau proiectează alții să fim/devenim, ci cine alegem noi.
Pentru multi dintre noi a venit momentul să ne punem talentele la treabă, să ne explorăm creativitatea și să ne recâștigăm încrederea în noi. Și autonomia.
 
Individualitatea. Fiecare este responsabil doar de propriul drum

Marte în Leu acționează după cum dictează inima fiecăruia. Leul este semnul inimii și al iubirii, al bucuriei și expresiei de sine. Prin urmare, dacă ne aliniem cu inima noastră, ne putem crea drumul după chipul și asemănarea... inimii. 

Nicoleta Svârlefus
https://www.nicoletasvarlefus.ro/programe

-----   
🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole