Mai mult ca perfect! Lilith în Fecioară (3 octombrie 2023 – 29 iunie 2024)

Autor: Valeriu Pănoiu - luni, 16 octombrie 2023, 7474 vizualizari

-  Las-o așa, că merge!

-  Nu, de data asta nu mai merge și așa!

Aceasta este o mostră de dialog specifică tranzitului lui Lilith prin semnul Fecioarei, care durează, ca de fiecare dată, 9 luni. 9 luni în care crăpăturile trebuie lipite, pentru că se văd, iar noi le mai suportăm. Dacă, până acum, am tot amânat anumite reparații sau am ignorat calitatea unor aspecte din viața noastră, de acum înainte crește în noi o tensiune de natură compulsiv-obsesivă. S-ar putea să nu prea mai putem să abandonăm lucrurile într-un anumit stadiu și să le lăsăm pe mâine, pentru că nu dormim noaptea. S-ar putea să nu mai putem meșteri pe biroul de lucru până nu ștergem praful și punem toate hârtiile și obiectele la locul lor. S-ar putea să nu mai stăm confortabil pe canapea cu telecomanda în mână și să vedem că un tablou aflat pe perete stă strâmb până nu ne ridicăm să îl îndreptăm.

Scoală-te, Lazăre, din groapă, că te-ai culcat pe veci și n-ai dus gunoiul! Atenția se îndreaptă spre asemenea detalii care ne scăpau înainte sau pe care le ignoram cu bună știință.  Acum nu ne mai lasă Lilith, care ne cere să ne ocupăm de tot ce am lăsat de izbeliște. Tot ceea ce este neîngrijit ne sare în ochi și ne provoacă o grimasă. Tot ceea ce este în neregulă se vede. Lucrurile trebuie făcute corect, complet, cu precizie chirurgicală.

Lilith în Fecioară are darul de a face ordine în viețile noastre și în stilul nostru de trai. Tot ce provoacă haos nu mai este binevenit, de aceea simțim să luăm măsuri acolo unde confuzia, nesiguranța și incertitudinile și-au făcut de cap. Lilith în Fecioară adoră mesagerul din clasele primare care trâmbițează când se sună de intrare: „Șase, vine doamna!” Și alergi repede în bancă, îți îndrepți uniforma, scoți batistuța și pui mâinile pe bancă, pentru că doamna e aspră și vine să verifice dacă ai unghiile tăiate. Lilith nu e democrată, ea nu te lasă să faci ce vrei. E o comunistă nenorocită, de modă veche, e ca pe vremea lui Ceaușescu, dacă nu respecți regulile, primești bătăiță cu rigla sau cu arătătorul la palmă.

Disciplina este directivă cosmică timp de 9 luni, cum vin directivele europene de la UE care conduc România: faci ce trebuie, cum trebuie, când trebuie. Nu  ne abatem de la traseu, nu facem pauze nenecesare, nu sărim etape. Lilith în Fecioară se asigură că facem totul pas cu pas, că nu sărim etape, că nu folosim scurtături, că nu trișăm. Leneșii, neprofesioniștii, impostorii, trișorii, șmecherii nu prea fac față cu brio contextului actual. Nu prea e vremea lor. Roata astrologică s-a oprit în dreptul cuvântului „exigență”. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, pentru că Lilith este de o exigență care nu face concesii. Cine nu respectă regulile și standardele este descalificat.

Nu prea mai merge doar să te descurci. Amatorismul stârnește acum valuri de nemulțumire, de aceea Lilith zice să ne dăm pe mâna specialiștilor, să nu ne mai dăm cu părerea acolo unde nu avem competență, să ascultăm doar de vocile care știu ce vorbesc. Lumea se cam împarte între profesioniști și amatori, între cei ce știu și cei ce se prefac că știu, între cei de rasă și cei corciți. Parvenitismul se vede și, de data asta, deranjează. Lilith vine să ne învețe să ne respectăm teritoriul, să nu ne băgăm peste munca și meseria altora, să ne vedem de treaba noastră.

Succesul e al celor disciplinați, onești, care nu se mint, care își cunosc foarte bine limitele și aspirațiile, dornici permanent de autodepășire. Toți cei ce mai fac ceva ca să evolueze, ca să se specializeze, ca să mai învețe, ca să mai creeze, conștienți că totdeauna mai este un pas de făcut primesc cununa cu lauri. Unde merge cununa de spini? La perfecționiști. Aceștia pot manifesta forme severe de frică și anxietate, cine crede că niciodată nu e destul de bine va primi numai confirmări. Sensul proverbului „Nemulțumitului i se ia darul.” e temă de reflecție pentru cei aflați în această situație. Una este să fii conștient de cine ești și să te consideri responsabil să duci lucrurile la alt nivel și în beneficiul celorlalți, alta e să-ți fluturi dezgustul pentru orice, căci  în capul tău niciodată nu e destul de mult și de bine.

Lilith în Fecioară face un triaj, îi separă pe profesioniști de amatori, pe autentici de impostori, pe cei ce sunt de cei ce se prefac să sunt. Se cern valorile, principalul criteriu fiind, de data aceasta, calitatea. Tot ceea ce se țese prin dedesubturi se zguduie și nu poate rezista decât vremelnic. Iar acolo unde pânza de păianjen a țesut o rețea de minciuni, intrigi, interese, pământul se zguduie sub picioare. Cele mai expuse sunt acum instituțiile, structurile, chiar țările unde corupția mănâncă temelia din interior și riscă să prăbușească toată construcția.

Dar să revenim la ceea ce putem influența fiecare prin puteri proprii: ordine, disciplină, onestitate, rigoare, profesionalism, devotament, perseverență, muncă, efort, calitate, competență, performanță. E vremea analizei, a detaliilor, a diferențelor minore cu consecințe majore! Pentru Lilith în Fecioară, o simplă virgulă poate deveni fatală, de aceea ea ne invită să alegem varianta corectă:

-  Hai să mâncăm bunica!

-  Hai să mâncăm, bunica!

Lilith în Fecioară declanșează operațiunea „Salveaz-o pe bunica!”.

Domeniile principale de preocupare ale lui Lilith în Fecioară pentru fiecare zodie și ascendent:

Berbec: muncă, profesie, sănătate, stil de viață, alimentație.

Taur: dragoste, copii, creativitate, performanță, premii.

Gemeni: casă, locuință, familie, trecut, origini.

Rac: studii, comunicare, drumuri, mentalitate, birocrație.

Leu: bani, talente, limite, resurse, timp

Fecioară: decizii, inițiative, noi începuturi, independență, responsabilitate.

Balanță: acceptare, credință, deznodământ, finalizare, încununare.

Scorpion: viitor, relații sociale, grupuri, protectori, originalitate.

Săgetător: carieră, viață socială, statut, reputație, regenerare.

Capricorn: mentalitate, convingeri, studii, relații cu străinii, specializare.

Vărsător: bani primiți, resurse, moșteniri, ezoterism, putere.

Pești: relații, cuplu, parteneriate, justiție, cooperare.

Autor: Valeriu Pănoiu
www.valeriupanoiu.blogspot.com Astro Shop

Cele mai noi articole